Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 542
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • в огледалото на живота
Някой има ли идея за каква кашлица е следнатa рецепта - масло, мед и ванилия. За суха или за влажна? Чета из много стари теми, че е доста ефикасна, но не разбрах за каква кашлица може да се прилага. Благодаря.
За суха кашлица.
Правила съм я на детето.Особено през нощта много успокоява позивите за напъване при кашляне  Peace

# 76
Здравейте, тези резултати в норма ли са? На мен поне така ми изглеждат.
Скрит текст:

# 77
събудих се със заглъхнало ляво ухо ... сега започна и дясното ... препоръчайте някакви капки или не знам и аз какво защото нищо не помага
Здравей, дали успя да се справиш с проблема?
И при мен се случи така - от седмица съм с ужасно заглъхване в лявото ухо, което ме подлудява. Лекарката ми пусна секрет и излезе Кандида. Но ми изписа само Екзодерил капки и вече цяла седмица нямам никакво подобрение.
Cold Sweat

# 78
УНГ ли изписа капките? Аз гъбички в ушите лекувах с Дактокорт крем, преди това промиване с 1% салицилов спирт. За седмица отшумяха оплакванията, но по време на прегледа ми направиха промивка на ушите. Трябваше да се отстранят първо люспичките от канала, за да е ефективно лечението.

# 79
Здравейте, тези резултати в норма ли са? На мен поне така ми изглеждат.
Скрит текст:
И на мен ми изглеждат наред.

# 80
УНГ ли изписа капките? Аз гъбички в ушите лекувах с Дактокорт крем, преди това промиване с 1% салицилов спирт. За седмица отшумяха оплакванията, но по време на прегледа ми направиха промивка на ушите. Трябваше да се отстранят първо люспичките от канала, за да е ефективно лечението.
Да, УНГ лекар. И на мен ми проми ухото, но изписа само Екзодерил, а вече мина седмица и не усещам никакво подобрение.

# 81
Отиди тогава на вторичен преглед. Имаш право на такъв, в рамките на първото направление. Явно не са наред нещата. Нека те види отново.

# 82
Здравейте, вчера цял ден имах болки в стомаха, по точно горе към слънчевия Сплит- все едно къркорене на корем ,  едно подуване. Неприятна и тормозеща  болка. Сутринта се събудих и с позиви за повръщане. Много силно гадене. Късно вечерта болките спряха. Днес сутринта ми къркори корема , боли ме и кръста.  Това състояние и друг път съм го имала
Чета в интернет че може би е гастрит. Какво мога да предприема? Не искам да ходя по лекари.

# 83
  • На брега на реката
Очакваш да ти изпишем лечение ли? А като чете за гастрита, видяли, че често се причинява от специфичен вид бактерия, която може да доведе до хронифицирането на гастрита, обострянето му и още един куп усложнения. Това не е хрема, която да лекуваш в домашни условия с бабини илачи, а налага лекарска намеса и определен вид лечение и диета. За това, моят съвет е да не си правиш експерименти, а да посетиш гастроентеролог.

# 84
Здравейте, вчера цял ден имах болки в стомаха, по точно горе към слънчевия Сплит- все едно къркорене на корем ,  едно подуване. Неприятна и тормозеща  болка. Сутринта се събудих и с позиви за повръщане. Много силно гадене. Късно вечерта болките спряха. Днес сутринта ми къркори корема , боли ме и кръста.  Това състояние и друг път съм го имала
Чета в интернет че може би е гастрит. Какво мога да предприема? Не искам да ходя по лекари.
Ще ти напиша,какво имам аз в домашната аптечка- Спазмалгон или Но Шпа за болките в корема, Еспумизан за газовете и Стоп ацит за киселини,ако ги чувстваш като гадене. Все пак е добре да отидеш на лекар.
Гадене, болки в корема и кръста може да са и симптоми при бъбречна криза... Тъй че от интернет не може да си поставиш нито диагноза, нито лечение. Тези неща може да вземеш ,докато отидеш на лекар.

# 85
Може ли някой да каже какво би могло да е това - не е заболяване май, но е адски грозно.
Кожата на целите ми крака е като целулитена и нищо не я заглажда. На мишниците също забелязвам такива неравности. С нормално телосложение съм, нямам излишни мазнини, имам според мен прилична двигателна култура. Не съм някаква отпусната... И не се маха това нещо. С разширени вени съм.
Опитвала съм масажи, хранителни режими, търкане с кафе под душа, упражнения за дупе и бедра - мисля, че след месец би трябвало да се види поне някакъв ефект. От упражненията мускулите де оформиха, но самата кожа въобще не се повлия.
Понеже още го считам за само естетичен проблем, не ходя на лекар.
Не мога да разбера от какво е, но ми се струва, че не е целулит. Някои от трапчинките по бедрата са станали твърди.
Имате ли идеи?

# 86
  • София
Дали някой се е сблъсквал със следния проблем?! Сега е седми месец след нормално раждане, от скоро имам почти всеки ден болки около пъпа, и в тази линия- стомах, черва. Дали е свързано с раждането или да търся проблем? И в тази връзка, добър гастроентеролог за София?

# 87
--Gal--, аз мисля, че дори проблемът да не е здравословен, само дерматолог може да прецени какви са тези неравности по кожата ти.
На мен точно на целулит ми прилича, както го описваш.

# 88
  • София
Можете ли да ми препоръчате хапчета за глава, които да не дразнят стомаха? Имам беаналгин, но ме боли стомаха от него.

# 89
Ацефеин. Но съдържа аспирин, да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт