Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Чела съм твърдение, че косата изтънява на мястото, където се връзва, но дали може да окапе от това - не пишеше Smirk

# 121
  • в 1001-та нощ
препоръчайте нещо за косопад, че положението е много зле. ползвах няколко ампули на лореал, мисля че намаля, но искам да пробвам още нещо. А на какъв лекар може да се отиде ?

Дерматолог (трихолог) - дано просто сменяш козинката. Можеш да вземеш и добавки за коса от аптека. Ако си имала промяна в начина на живот - стрес, хранителен режим ...друго ...  може и това да е причината. Хормоните също влияят
А възможно ли е сама да съм си го причинила? Всеки ден косата ми е на опашка.

До колкото зная - да - не е хубаво да има ежедневно опъване, това травмира. Аз съм била с коса прибрана зад врата (не горе конска опашка) - така няма проблем, ако е хлабаво и без пристягане.

# 122
На приятелка/която сега е в Лондон/ ѝ опадаше косата от постоянното носене на опашка,челото ѝ беше станало двойно.
Опашката е 'безболезнения' фейс лифт но не всеки ден Simple Smile
Отделно,обикновените ластици стягат и пречупват косъма.

# 123
Благодаря ви, момичета! Явно сама съм се докарала до това. Най - големи поражения имам в предната част на главата от двете страни, даже последните дни започнах да чувствам и напрежение в скалпа.

# 124

Опашката е 'безболезнения' фейс лифт но не всеки ден Simple Smile
Така съм от години. А, дано!

# 125
  • София
Да ви призная и аз всеки ден съм на конска опашка , и вече виждам нещо като плешиво петно...
Алена , ще посетя твоята лекарка в кожно -венереическия.

# 126
  • София
Ето ме и мен с опашката и плешивото. Изпуснала съм докторката от кожния коя е?

# 127
Знае ли някой какво значи цитонамазка пап 2 Б ?
Повторна цитонамазка и дори в друга лаборатория, а ако е същото лекарят ще каже, но не е чак болка за умиране.

# 128
  • в 1001-та нощ
Ето ме и мен с опашката и плешивото. Изпуснала съм докторката от кожния коя е?

Николаева Simple Smile

# 129
Здравейте.
Знаете ли колко време е добре да се приемат пробиотици без прекъсване и колко почивка да се прави между приема? И добре ли е да се разнообразяват или може един и същ?
За детето (3г) ме интересува най - вече, но и за мен.

# 130
Аз съм доволна от тези ампули. С 8 ампули косопадът ми спря на 100%.
Скрит текст:

Цял живот съм на конска опашка. Не мисля, че има връзка.

# 131
Аз съм доволна от тези ампули. С 8 ампули косопадът ми спря на 100%.
Скрит текст:

Цял живот съм на конска опашка. Не мисля, че има връзка.
може ли повече инфо за ампулите - име, къде да ги намеря ?

# 132
препоръчайте нещо за косопад, че положението е много зле. ползвах няколко ампули на лореал, мисля че намаля, но искам да пробвам още нещо. А на какъв лекар може да се отиде ?

Доволна съм от този лосион:
https://remedium.bg/hair-loss/davines-energizing-lotion-100ml.html

Има го на ампули, имат и шампоан.

Няма да ти навреди да ползваш отвара от коприва, след като я измиеш я полей хубаво с тази отвара и я остави да съхне. Прави това на всяко измиване, ако не ти помогне много поне няма да ти навреди с нищо.

# 133
Знае ли някой какво значи цитонамазка пап 2 Б ?
Повторна цитонамазка и дори в друга лаборатория, а ако е същото лекарят ще каже, но не е чак болка за умиране.
Има тема за цитонамазките. Ако все още е валидно питането, може да го прехвърлиш там и да ти бъдат дадени много съвети.

# 134
Благодаря ви, момичета! Явно сама съм се докарала до това. Най - големи поражения имам в предната част на главата от двете страни, даже последните дни започнах да чувствам и напрежение в скалпа.
Сега се сещам, че чесънът - колкото и неприятно да мирише помага много при косопад. Ако решиш ра понесеш миризмата му, която се усеща само при мокра коса направи следното - с преса смачкай чесън, две или три глави и го изцеди през марля. Полученият сок втрий в корените на косата си, остави поне час и измий след това. Виж и тази тема.
http://www.bg-mamma.com/?topic=767010

Общи условия

Активация на акаунт