Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 203
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
И чай от лелено семе също става.

# 196
  • Варна
Привет на всички! Заради обща отпадналост и сънливост личната ме прати за кръвни иследвания, които като цяло сякаш са си като на отличник, доколкото разбирам и сравнявам с референтните стойности. Еритроцитите обаче ниски, съвсем в долната граница, дори малко под нея. Разбира се като ги занеса тия дни, тя ще обърне внимание и ще посъветва или ще започне да чопли по темата, докато се изясни какво е, но бих искала и ваше мнение да получа от какво падат. И съответно с какви храни мога да ги вдигна. В медикаментозна менопауза съм заради хормонална терапия, кято понасям сякаш повече от добре близо половин година вече, но от това обилно потене сякаш нещо или изхвърлям или нещо ми пречи да усвоявам. Първо мегнезиев дефицит се обади, желязото като гледам си е ок, но от другите работи не разбирам.

# 197
Привет от мен. Вчера се върнах от море и за съжаление днес се събудих с изненада – подут лимфен възел на слабините (всъщност два са подути, но единия по-малко). Доста ме боли, дори и докато ходя и затова според мен става дума за някаква инфекция. Някой дали се е сблъсквал с подобен проблем. Записах си час при гинеколог, но дано не ми изписват антибиотици.

# 198
Привет на всички! Заради обща отпадналост и сънливост личната ме прати за кръвни иследвания, които като цяло сякаш са си като на отличник, доколкото разбирам и сравнявам с референтните стойности. Еритроцитите обаче ниски, съвсем в долната граница, дори малко под нея. Разбира се като ги занеса тия дни, тя ще обърне внимание и ще посъветва или ще започне да чопли по темата, докато се изясни какво е, но бих искала и ваше мнение да получа от какво падат. И съответно с какви храни мога да ги вдигна. В медикаментозна менопауза съм заради хормонална терапия, кято понасям сякаш повече от добре близо половин година вече, но от това обилно потене сякаш нещо или изхвърлям или нещо ми пречи да усвоявам. Първо мегнезиев дефицит се обади, желязото като гледам си е ок, но от другите работи не разбирам.

Според мен изследванията са ти перфектни и нямаш никакъв повод за притеснение. Еритроцитите ти са в норма, не са ниски. Според мен отпадналостта ти се дължи на преумора и стрес.

# 199
За оплакванията може да се добавят и изследвания на щитовидната жлеза.

# 200
Привет от мен. Вчера се върнах от море и за съжаление днес се събудих с изненада – подут лимфен възел на слабините (всъщност два са подути, но единия по-малко). Доста ме боли, дори и докато ходя и затова според мен става дума за някаква инфекция. Някой дали се е сблъсквал с подобен проблем. Записах си час при гинеколог, но дано не ми изписват антибиотици.

Естествено, че ще ти изпишат. Възпаление/инфекция се лекува с антибиотици. Не мисля, че е за гинеколог. Не всичко около слабините е за гинеколог ...

# 201
  • Варна
Благодаря ви за отговорите. Това все ми го спестяват последната година - консултация и при ендокринолог, че други неща бяха с приоритет, но ще трябва вече да се ходи и при такъв, стига са ги кътали тия направления. При все, че хубаво ми разбъркаха хормоните, но и по женска линия всичките дотук все с някъв проблем по щитовидната жлеза, кой базедова болест, кой Хашимото. Да не мисля най-лошото искрено се надявам мен пък да подмине за разлика от сестра, майка, баба, леля... Че само това сега ми липсва на главата.

# 202
Отново съм аз моля ви за помощ сега освен с проблема с носа имам и със стомаха днес цял ден ми се гади езика ми е силно обложен,имам гаден вкус в устата ,ходя до тоалетна често,и имам една тъпа болка от време на време в лявото подбедрие и по скоро пулсираща ли как да я опиша и аз незнам плюс болка в гърба (плешката) сърцебиене и потене и горене в лицето мерих температура нямам за сега .Някой има ли представа на какво може да се дължи?

Отидете на гастроентеролог.

# 203
Ходих преди месец почти каза,че имам раздразнение на дебелото черво ,но не може от него да се чувствам така явно има и нещо друго

# 204
  • Варна
m1m0zkaaaa, много близки симптоми (по-скоро странични ефекти) до тези, които описваш аз получих по време на тежка терапия, ама не с лекарства ами буквално с отрови ме лекуваха. Ако пушиш спри ги цигарите, ако пийвате вечер по чашка вкъщи и това спри. Гаденето и повръщането дори са едни от симптомите на натоварен черен дроб или от медикаменти разни или от лоши храни. Нека ти пуснат едни по-подробни кръвни, това ПКК нищо обща няма с пълно, май по-скоро е полупълно. Една камара показатели, които биха били любопитни не се включват в уж пълната стандартна кръвна картина, която назначават.

# 205
Ходих преди месец почти каза,че имам раздразнение на дебелото черво ,но не може от него да се чувствам така явно има и нещо друго

Пуска ли фецес тест?

При мен излезе Кандида в червата, симптомите ми са същите като твоите, даже и хремата..

# 206
Здравейте отново! Аз днес имах екстремен ден по клиниките. Отидох на преглед сутринта при един гинеколог (няма да казвам име, освен ако не поискате). Обясних, че имам подути лимфни възли, след море и той пристъпи към преглед. В момента, в който започна прегледа започна да цъка и въздиша, което естествено ме травмира. След това ми каза, че трябва да ме хоспитализират, защото имам остър анексит (възпаление на яйчниците и матката). Аз естествено се уплаших, но реших все пак да потърся второ мнение. Отидох в клиника Торакс. Лекарката, която ме прегледа там беше напълно спокойна и каза, че няма установена инфекция на яйчниците и матката, а само във влагалището. Взе ми микробиология и каза да отида пак след два дни, за да назначи лечение.

Направо съм възмутена от някои лекари в София. Само и само да източат пари от клиничните пътеки хоспитализират хора, без да има необходимост. Щяха да ми сложат абокат и да ме повредят от кой знае какви антибиотици, заради една инфекция...

Та...апелирам ви да внимавате къде ходите.

# 207
Не съм имала подути лимфни възли на слабините. Винаги са били на врата или подмишниците. И абсолютно винаги се е налагало антибиотично лечение. Бавно и продължително.  Дано сте сигурна в лекарката от Торакс.

# 208
  • София
Здравейте отново! Аз днес имах екстремен ден по клиниките. Отидох на преглед сутринта при един гинеколог (няма да казвам име, освен ако не поискате). Обясних, че имам подути лимфни възли, след море и той пристъпи към преглед. В момента, в който започна прегледа започна да цъка и въздиша, което естествено ме травмира. След това ми каза, че трябва да ме хоспитализират, защото имам остър анексит (възпаление на яйчниците и матката). Аз естествено се уплаших, но реших все пак да потърся второ мнение. Отидох в клиника Торакс. Лекарката, която ме прегледа там беше напълно спокойна и каза, че няма установена инфекция на яйчниците и матката, а само във влагалището. Взе ми микробиология и каза да отида пак след два дни, за да назначи лечение.

Направо съм възмутена от някои лекари в София. Само и само да източат пари от клиничните пътеки хоспитализират хора, без да има необходимост. Щяха да ми сложат абокат и да ме повредят от кой знае какви антибиотици, заради една инфекция...

Та...апелирам ви да внимавате къде ходите.

Миналата година, в една клиника, на дъщеря ми ( на 13) оставиха диагноза "дегенерация на ретината" и на двете очи. Отхвърлихме го на второ мнение при специалист по детско зрение, направихме скенер, снимка на дъна и няма и следа от дегенерация. Ужасно беше!

# 209
  • На брега на реката
В трети месец бременна, хоспитализирана заради обилно повръщане и обезводняване, завеждащ вътрешно отделение отсече, че трябва да направя медицински аборт, защото имало несъвместимост между моя и организма на плода. Стрес, рев, паника...
След консулт с други специалисти, подобно нещо не бе установено. Бебето се роди здраво, въпреки повръщането до раждането. Причинената травма никой не може да ми я компенсира.

Общи условия

Активация на акаунт