Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 209
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Не съм имала подути лимфни възли на слабините. Винаги са били на врата или подмишниците. И абсолютно винаги се е налагало антибиотично лечение. Бавно и продължително.  Дано сте сигурна в лекарката от Торакс.
При вас от какъв произход е било подуването? При мен е сигурно, че е от вагинална инфекция и сега чакам милробиологията, за да прецени лекаря как да я лекува. Но предполагам, че ще е с някакъв широкоспектърен антибиотик и вагинални таблетки.
Дали бихте ми препоръчала добър гинеколог. Може би да направя и трета консултация.

# 211
Ами ще ходя пак и ще искам пълни изследвания.Не пуша и не пия !Не са ми вземали фекална проба !Аз нямам хрема а силно запушен нос дали може да имат общо проблемите ми смисъл носа и стомаха да са свързани?

# 212
Да, и моят беше така запушен. Според мен е възможно да има общо, макар лекар да не ми го е потвърдил.
Свръхрастеж на Кандида дава и проблеми със синусите.

# 213
много ми е запушен никакви капки не помагат лигавицата е оточна ,казвам че най-вероято е на алергична основа ,но аз се съмнявам понеже пих противоалергични лекарства и спрейове пръсках и нищо все така.Незнам защо и аз си мисля,че нещо са навързани нещата в едно и също време всичко взе да се случва.Ами те пусти паразити май дават проблем с целия ортанизъм.Между другото УНГ лекаря ме попита имам ли язва или гастрит незнам защо ?

# 214
УНГ лекаря по принцип проверява и за езофагит и рефлукс също, за това те е питал дали имаш язва и гастрит. Чрез специален тест, се прониква през носа към стомаха (или до гърлото) и там се установява дали има поражения по хранопровода или до началото на хранопровода.

# 215
Възможно ли е при счупена кост на ръката да не се постави гипс и да не се обездвижи по никакъв начин? Било "малката кост", каквото и да значи това?!

# 216
здравейте тази сутрин реших да направя този домашен тест за кандида  гъбички ,според мен ги имам тези гадини ,защото първо слюнката се пусна като водорасли надолу и после се насъбра на дъното,някой правил ли си е този тест ? А дали е възможно да не се чувствам добре от такива гъби?

# 217
здравейте тази сутрин реших да направя този домашен тест за кандида  гъбички ,според мен ги имам тези гадини ,защото първо слюнката се пусна като водорасли надолу и после се насъбра на дъното,някой правил ли си е този тест ? А дали е възможно да не се чувствам добре от такива гъби?

Домашният ти тест изглежда положителен. Нали го направи с първата слюнка, преди да си миеш зъбите и да пиеш вода?
Аз се чувствам ужасно от тия гъбички, лошо ми е, замаено, задушно, гади ми се и т.н.
Направи си фецес тест, вземи направление от личния, а без направление 12лв ми взеха тук.

# 218
При прием на АБ на 8ч. по 1т. колко таблетки пробиотик се взима? След всяка доза АБ или 1т. на 24ч.?
При нагревки с морска сол, колко често се сменя солта?

# 219
Привет на всички! Заради обща отпадналост и сънливост личната ме прати за кръвни иследвания, които като цяло сякаш са си като на отличник, доколкото разбирам и сравнявам с референтните стойности. Еритроцитите обаче ниски, съвсем в долната граница, дори малко под нея. Разбира се като ги занеса тия дни, тя ще обърне внимание и ще посъветва или ще започне да чопли по темата, докато се изясни какво е, но бих искала и ваше мнение да получа от какво падат. И съответно с какви храни мога да ги вдигна. В медикаментозна менопауза съм заради хормонална терапия, кято понасям сякаш повече от добре близо половин година вече, но от това обилно потене сякаш нещо или изхвърлям или нещо ми пречи да усвоявам. Първо мегнезиев дефицит се обади, желязото като гледам си е ок, но от другите работи не разбирам.

Отпадналост и сънливост са типични за висик инсулин,  който е свързан с метаболитен синдром,  инсулинова резистентност.  Изследвай си инсулин на гладно - не се поема от здравната каса,  към 18лв.  Имаш ли затлъстяване в областта на корема,  така наречения "тестен корем"?

# 220
Здравейте  Simple Smile
Някой има ли идея,при пръснат черен дроб до колко време се втвърдява корема и има ли някакви признаци,които да подскажат,че дроба е пръснат?Също при спукана жлъчка,след колко време организма ще се натрови?Общо взето ме интересува колко дълго човек може да остане жив,ако е със спукан черен дроб и жлъчка.
Благодаря предварително  Hug

# 221
Час - два ... предполагам, за жлъчката.

При пръснат черен дроб, просто ще умре. Това е белега.

# 222
  • София
Моля да ми препоръчате добър гастроентеролог. За София
И някаква хомеопати или прахчета при подуване и въздух в корема или червата ?

# 223
Чай от копър, джоджан, лактофлори.....нищо че не са хомеопатично.
И диета, разбира се.

# 224
Моля да ми препоръчате добър гастроентеролог. За София

Чувала съм, че във "ВМА" са добри, но конкретно име не мога да препоръчам. Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт