Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 301
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Пак да се повторя.

Някой пил ли е Дуфастон за болезнен цикъл??

Аз, при мен нямаше никакъв ефект, но не ми помагаха и никакви обезболяващи. Помагаше ми само метергин, с който един-два дни виех от болка заради това, че контрахира матката, но после ми беше по-леко. Сега разбрах, че е спрян от внос, в Турция ако ходи някой приятел, ще помоля да ми вземе. Това по препоръка на гинеколог.

Благодаря.
А пила ли си противозачатъчни? Уж регулирали болките?

Ашли, отиди в спешното да те видят.
Или чакай пред някой гастро, може пък да те приеме без час.

Не съм пила противозачатъчни, имам хашимото и ми е забранено да пия хормон.

# 376
Лекува / израства ли се астигматизма?
Синът ми беше диагностициран на 7 години. Сега , 2 години по-късно , на контролния преглед офталмолога му каза , че няма нужда да носи повече очилата.

# 377
  • София
Не мисля.
Ако цилиндрите са малки и няма далекогледство/късогледство...
На дъщеря ми астигматизма го откриха на 3г само на лявото око. 14г по-късно няма промяна.
За моя научих доста късно. Като малка носих очила за далекогледство. След университета изведнъж се сдобих с късогледство и астигматизъм. Диоптрите са ми малки (астигматизъм 1цилиндър и на двете очи), но без очила не мога.

# 378
Уж не се лекува, но и при нас има подобрение и то значително. Беше на 5 и половина като го открихме, сега вече  на 14 ситуацията е на ръба, в смисъл почти не се забелязвали отклонения. Носи по 1 диоптър на око, а поччнахме от 2,5.

# 379
Здравейте бих искала да попитам има ли някоя мама тук на която да са казали, че детето и има симптоми на аутизъм? Моя син е на 1.8 год. и невролог ми каза че имал тези белези (като да не се обръща на името си) и ми препоръча да го заведа на детски психиатър, но според мен е доста малък. Какво бихте посъветвали и има ли някой на когото се е случвало. Благодаря ☺

Здравей,
На мои приятели доста мотаха детето, докато му сложат тази диагноза. Доколкото си спомням- основните симптоми при него бяха закъсняло проговаряне, слабост в мускулите, закъсняло прохождане, постоянно разстройство.
За съжаление, тази диагноза не се познава добре в България и лечението до голяма степен е неадекватно. Обикновено се изписват Антипсихотични медикаменти, които да потиснат психотичната симптоматика. От моята позната знам, че съвременните схващания определят като водещи нарушения на метаболизма и те са причина за психотични симптоми. И съответно - лечението е насочено в друга насока -лечение на причината, а не на следствието.
С толкова много приказки искам да кажа, че да направиш консултация -ок, но не се доверявай на старите методи на лечение.

# 380
Благодаря ви. Изобщо не очаквах такъв развой на прегледа и не бях подготвена да питам как и защо...  Поне го убедих да направим още една контрола в рамките на направлението.
Сега гледам старата рецепта за очилата и има нанесени данни в графата Далече. Thinking По-точно препоръките бяха ,че няма нужда да ги носи вече постоянно. Няма да се прави корекция и с тези очила може да чете и пише, ако усеща нужда, дискомфорт, главоболие или започне отново да премигва. Премигването беше симптома, който ни и наведе на мисълта, че има проблем и го заведохме на лекар. Дали да не попитам в темтичния подфорум? Мисля , че имаше офталмолог,който консултираше.
Сега гледам пак листа и пише Дясно и Ляво око - здрави. Диагноза Астигматизъм. Няма нужда от корекция.

# 381
  • София
Здравейте бих искала да попитам има ли някоя мама тук на която да са казали, че детето и има симптоми на аутизъм? Моя син е на 1.8 год. и невролог ми каза че имал тези белези (като да не се обръща на името си) и ми препоръча да го заведа на детски психиатър, но според мен е доста малък. Какво бихте посъветвали и има ли някой на когото се е случвало. Благодаря ☺️

Бих го завела мълниеностно на психиатър. И после на още един....

# 382
  • Варна
Момичета, някой има ли опит с червени бенки? Напоследък (в рамките на седмица) забелязвам, че ми излизат постоянно...не една и две. Всеки ден виждам по някоя нова. Не можах да намеря информация какво ги провокира да излизат. Моля, ако някой има опит, нека сподели Simple Smile

# 383
  • София
Момичета, някой има ли опит с червени бенки? Напоследък (в рамките на седмица) забелязвам, че ми излизат постоянно...не една и две. Всеки ден виждам по някоя нова. Не можах да намеря информация какво ги провокира да излизат. Моля, ако някой има опит, нека сподели Simple Smile

Не са бенки:
  http://zdrave-bg.eu/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD% … 1%82%D0%BE/ 

# 384
  • Burgas, Bulgaria
Момичета на кой прием АБ започва да действа , Панцеф 16мл , което е двойна доза за моето дете и се очаква по-бързо действие ?

# 385
  • Варна
Rima, благодаря, четох го това. Но статията не ми дава отговор на въпроса от какво са провокирани. Разбирам, че е признак на стареене на кожата, но да се появяват толкова много за кратък период от време...Затова реших да попитам тук с надежда, някой който има да се включи. Явно ще се ходи на дерматолог.

# 386
  • в огледалото на живота
Момичета на кой прием АБ започва да действа , Панцеф 16мл , което е двойна доза за моето дете и се очаква по-бързо действие ?

Предполагам приема е на 12ч. разделен?
Принципно ако сте го започнали тази сутрин и сте приели и вечерта,то утре вече би трябвало да има подобрение.

# 387
Rima, благодаря, четох го това. Но статията не ми дава отговор на въпроса от какво са провокирани. Разбирам, че е признак на стареене на кожата, но да се появяват толкова много за кратък период от време...Затова реших да попитам тук с надежда, някой който има да се включи. Явно ще се ходи на дерматолог.

И аз съм така. Четох най-различни неща - от прекомерно спортуване (а аз спортувам) до прекомерно къпане с твърде топла/гореща вода. Четох, че се махат и лазерно. Но все пак трябва да си изясня кое ги поражда. Защото не ми се иска да ги махна и след седмица да си ги докарам пак.

# 388
Някой имал ли е завишен CRP и билирубин?

# 389
Тикве, след три приема трябва да има подобрение. Ако са минали повече от два дни, отиди при лекаря, изписал АБ, може да не е най-подходящия.

Общи условия

Активация на акаунт