Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 577
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
DanMary, аз просто... освен да те цитирам, не знам какво друго бих могла да допиша.

Всъшност мога, но леко се уморих вече да дописвам и пояснявам, и повтарям, и потретвам. Затова и я хвърлих тая бомба с онколога (и съжалявам вече жестоко и чак ми иде пръстите дето щтракат тука по клавиатурата да си начупя), леко се раздразних вече и като видях, че е минала през какви ли не специалисти, подкрепих всички, които на пси-нещо си доктор я пратихме, рекох и на един онколог да я пратя. Така и така е тръгнала да ги обикаля и там да се отчете, по врачки само да не тръгва. Уф...  Усещям сякаш нещо като злоупотреба с деликатността, търпението ни и готовността да сме полезни, да не оставяме никой човек загрижен за здравето си без чувство за съпричастност, готовност, споделяне на опит.

Мимозка.... имаш проблем определено, не знам само дали е на юг или на север от врата ти. Започвам вече груба да ставам, усещам се, че всеки момент ще прекрача добрия тон, но и ти моля те ме разбери, както и всички останали моля за извинение и разбиране. Стига вече!
Най-добронамерено те моля да не обсебваш темата. Някои момичета останаха игнорирани и грам внимание не се обърна на техните запитвания докато се опитвахме в рамките на едно сигурно 10 и кусур страници да ти отгаваряме. Бременни женички, майки, такива с проблеми около собствените им здраве... останаха като заглушени. ДА! Има не само теми и социални мрежи, където онкоболни се събираме, има и места, където на живо можеш да ни видиш и пипнеш. От сега ти казвам, че си ни добре дошла, така хубаво ще те ошамарим и разтърсим и напомпим с дух, че повече няма и през ум да ти мине да се мислиш за болна. Ако ни се опънеш и не покажеш устойчивост и дух ще те отлъчим от "братството" просто.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 21:28 от Spirit Crusher

# 631
Спирит...споко....глътни един глог и мента Stuck Out Tongue Winking Eye

# 632
Така и така е тръгнала да ги обикаля и там да се отчете, по врачки само да не тръгва.

Не следите дискусията - тя вече писа, че е ходила на врачка. Crazy

# 633
На 46г. съм и влизам в менопауза. От известно време в дните около цикъл имам ужасно главоболие, тип мигренозно. Някой може ли да ми даде полезен съвет как да го преборя?

# 634
Има една тема за ПРЕДменопауза...може би там ще знаят нещо полезно за това главоболие...ако е свързано с това де.☺

# 635
Има една тема за ПРЕДменопауза...може би там ще знаят нещо полезно за това главоболие...ако е свързано с това де.☺
http://www.bg-mamma.com/?topic=1032503

# 636
http://www.bg-mamma.com/?topic=1032503
Благодаря!

# 637
За да приключим с проблемите на Мимозка вмъквам виц от друга тема
Цитат
Тъй като думата "психиатър" е малко плашеща, ЕС обмисля тя да бъде заменена от "мениджър връзки с действителността".

# 638
  • При децата ми
Здравейте!

За пръв път виждам тази тема!

Моля да споделите нещо за шипове в коляното и за износване на хрущяла там?Sad Ходих на физиотерапия и сякаш има малко облекчение, но ми се иска да направя нещо за това коляно?Rolling Eyes

# 639
Скрит текст:
Като цяло ще ви обясня става въпрос за много симптоми от различен произход ще ви опиша тук всичко:
1.трудно преглъщане
2.оригване и киселини от време на време
3.гадене
4.дискомфорт горе в стомаха и пулсация в ляво под реброто
5.често къркорене на червата и понякога газове
6.трудно изхождане(в момента даже с болка) по принцип съм си със запек,но понякога има и рядко изхождане
7.подуване на стомаха и корема и става твърд  и това е от време на време
8.задух и сърцебиене
9.главоболие доста често
10.отмаляване ,вие на свят и слабост в кракат
11.болки в плешките и нагоре към врата постоянно
12.изпотяване на ръцете
13.дразнеща кашлица
14.хронично запушен нос ,който от един месец много се влоши и носът ми е зачервен
15.лицето ми е пребледняло постоянно
16.обложен език,лош дъх и горчив вкус
17.често сърбеж в очите и по дланите
18.страшен косопад от месец и от горе
19.лепкави и сухи устни
20.постоянни гинекологични проблеми
21.напоследък не присъщо за мен избиване на доста пъпки
Така по ли е удобно да ме разберете?
Посещавани лекари и слагани диагнози (в някой от тях не съм много сигурна)
1.Гастроентеролози-раздразнение на дебело черво,остър гастрит,дуоденална дискинезия -кръвни изследвания,ехограф,рентген с бариева каша
2.Ендокринолог-леко увеличена жлеза 1-2  ст. така пише на амбулаторния лист,изледвани tsh и ft4 - само напипване на жлезата без ехограф( тези дни имаме уговорка на ехограф да ме види)
3.УНГ лекари-изкривена носна преграда,синузит,алергичен ринит-изследвания не само снимки на синуси и пращане на алерголог
4.Алерголог -уговорка за тестове,които все още не съм направила ,заради ходенето по гастроентеролози
5.Пулмолог-астма на алерчина компонента - дихателен тест(от две години някъде ми е поставена тази диагноза)
6.Гинеколог- раничка на шийката -в момента чакаме резултата от цитонамазка,за да видим какъв е и как ще се процедира
7.Кардиолог-преди години още поставена диагноза леко стеснена пулмонална клапа(която по тяхно мнение не би трябвало да ми създава проблеми,да я следя.)и миналата година на кардиолог заради учестения пулс ,който имам постоянно сложиха ми холтер и излезе ,че имам аритмия ,но нищо не каза от какво може да е изписа само едни хапчета от които каза,че щяло да ми пада кръвното а то по принцип ми е ниско и се уплаших и не ги пия.
8.Нефролог-пускане на кръвни излседвания без ехограф
9.Невролог-скенер на глава нормален и изписване естествено на успокоителни и инжекции милгама
Незнам вече към кого да се обърна да се открие проблема или са няколко или е общ,който предизвиква всички тези неприятни усещания,но това да не могат да ти кажат какво е те убива с всеки изминал ден и губиш желание вече да ходиш някъде и да се бориш.Само харчене на пари(а ми е доста трудно от финансова гледна точка) и нищо.А и лекарите вече едни лекари направят ти едно излседване ако няма проблем нищо ти няма на нерви е ,сменяй гаджето,не обръщай внимание.Това за мен не е нормално.Затова ви моля ако някой може да ме насочи към някой лекар специалист наистина да обръща внимание,ще съм му благодарна не само да се лутам и да харча излишни пари за това изследване и онова изследване.  
Надявам се така да сте ме разбрали
Изключи като главен виновник хиперактивна щитовидна жлеза. Целият набор симптоми загатва това.
Нужна е ехография, 3 хормона, 2 антитела и читав ендокринолог.
При мен месеци след повишаване на антителата се отключи заболяване, но симптомите си ги имах от рано и се трупаха. Хормоните бяха в норма и заблудиха, че няма проблем с жлезата. Добре че се самонасочих към ендокринолог и започнах да се следя. Лекуваха ме на парче. Стигнах до 19 лекарства.
Като се разбра, че жлезата е виновник, пиех едно хапче и страничните заболявания се тушираха.
И унг, гинекология, гастроентерология, хематология, неврология, урология...
Аналогично виждам е при теб. Всичко описано от теб ми се е случвало.
Буквално бях изперкала. Но аз съм по действията. Обикалям доктори и не се обяснявам много. Даже никой не знаеше година и половина, че съм се разболяла.
Действай.

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 13:15 от AnMary

# 640
Merelenda, кои показатели не ти бяха в норма и какви ти бяха точно симптомите?
Аз правих TSH и ft4 са ми в норма, да пусна ли и антителата или ехограф да направя?

# 641
Тя е писала какво е нужно за правилна диагностика-хормони, антитела и ехография на жлезата.
Доколкото и аз съм чела в темите за щитовидната жлеза, пускането само на някои от тези горните показатели не е информативно и може да е заблуждаващо че всико е наред - например хормоните да са в норма, но антителата-не, но ако антитела не са изследвани, излиза че си здрав. А не е така...

# 642
Потвърждавам написаното от Тета, антителата са Тат и Мат, добре е и ехография да има. Много хашимотки минават през куп оплаквания и изследвания преди диагностициране, обявяват ги за хипохондрички и им изписват дори успокоителни.
Дори при хормони в норма опитен ендокринолог може да види кое опасно отива към горна граница и кое към долна. Не чакайте да ви се разбутат И хормоните, че после трудно се овладяват.

# 643
Понеже на няколко пъти в темата се спомена за фецес тест, аз да попитам - това микробиология на ФП ли е? Ако правилно съм разбрала, че е така и ако в пробата има изолирани candida nonalbicans - масово, трябва ли да се предприеме лечение, освен обичайния прием на пробиотик?

# 644
Понеже на няколко пъти в темата се спомена за фецес тест, аз да попитам - това микробиология на ФП ли е? Ако правилно съм разбрала, че е така и ако в пробата има изолирани candida nonalbicans - масово, трябва ли да се предприеме лечение, освен обичайния прием на пробиотик?

Да, ако са в голям %.

Общи условия

Активация на акаунт