Отговори
# 150
Ходих да им честитя, мого се израдвах...  Hug

# 151
Честит Рожден Ден на Никол!!! Да расте здрава и умна!

Честит Рожден Ден на Сиска!!! Желая ти много слънце в живота ти!

Честита Годишнина Ара!!! Нека любовта в семейството ви винаги да е жива!!!

# 152
  • София

Сия,това не го разбрах за избора на ден за кръщенето  Embarassed можеш ли да ми обясниш  Praynig Примерно вашето като е на Петровден какво ще ре4е?
Ох, аз книжка откога не съм чела.... ама май следващата, което ще хвана няма да е роман  Confused че трябва за дипломна работа да се подготвям полека-лека.

Един вид Св. Петър ще се явява като покровител на Ади и примерно ще е всеотдайна като него - нали той е бил най-верният ученик на Христос, изключая момента, когато са го разпнали. Пак във връзка с кръщенето да ви разкажа докъде го докарах и с освещаването на иконата. Разпитах и една квартална баба, веща в църковните работи. Тя ми сподели, че наистина притежателят на иконата трябва сам да си я освети, а в някои църкви трябвало да я оставиш поне за през нощта. В нашия сличай можело да я осветят и по време на кръщенето, даже щом е за кръстницата и е на Богородица, обикновено я слагали на масата по време на кръщенето.

Аз също нямам време за книги от ровене в нета и четене на "бебешки" списания. Даже сега си взех прил. "Бебе" на сп. "Мама". Ще ви препиша какво пише за възглавниците. Автор е Адриана Дойчинова, педиатър. Умна жена като цяло, чела съм и други нейни статии.:
"Прието е децата до 3-годишна възраст да спят без възглавница. По-добре е, когато спят на равна повърхност. Поставянето на възглавница крие риск от задушаване или изкривяване на гръбначния стълб, а пухената може да алергизира детето. За предпазването на децата от това през последните години реномирани фирми произвеждат специални детски ортопедични възглавници.
Ако все пак искате да сложите възглавничка в детското кошче, изберете максимално ниска, с ширина равна на тази на леглото. Така се избягва опасността от пропадане на главичката между преградата на леглото и възглавницата".

# 153
Асе, аз през последната седмица изядох с кориците ""Боянският майстор","Солунския чудотворец" и сега съм на "Иван Асен 2"-все на Фани Попова-Мутафова. Също запълвам дупки само 4е по история, щото този период от развитието на България леко го проспах в училище Embarassed. Кофти,4е запо4нах поредицата отзад напред, амако да прайш, аз с вси4ко напоследък така правя hahaha.
По темата със спането Ирката ве4е си спи в нейния креват(аз само съм на повикване нощно време като огладнее). Много е сладка като я приспивам-вирва дупето нагоре , забу4ва главата в "папуто на мама" и запо4ва да помпа пръхтейки, щото в тая позиция носа и се оказва затиснат hahaha.Прили4а на су4ещо котенце. Mr. GreenНе ще да сменя позата докато не заспи и когато се предаде само я килвам леки4ко и се измъквам по терлички Mr. Green

# 154
  • Варна.
Честит Рожден Ден на Никол!
Честит Рожден Ден и на Сиска!
Честита годишнина на Ара!
Бъдете много щастливи!
[/size][/color][/b]

Днес и аз пропуснах сутрешния сън, съвсем умишлено не я "насърчих" да заспи, режима ни беше - в 7.30се събужда, в 11ч.заспиваше за един час и после следобедния сън започва от 3ч. сега много по-удобно стана като не спа сутринта (не забелязах да й е трудно) после я нахраних наобяд в 1ч и в 1.30 без гък-мък заспа веднага и спа два часа и нещо. от там пък вечерта за първи път я оставих в леглото и излязох от стаята до пет минути си беше заспала сама. ще се събуди към 12 през нощта и си я взимам при мен в леглото(ние с бащата спим в отделни стаи) така си спестяваме хъркането и това, че аз без да прочета две страници не заспивам, а той се дразни да му свети лампа...така сега си чета "Записки на следователя" книгата разказва за времето след октомврийската революция в ссср. иначе от всички най-любим ми е Стивън Кинг.

# 155
  • непостоянно
newsm59ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА СИСКА! Hug ЗДРАВА, УСМИХНАТА И ЩАСТЛИВА  bouquet

ТЕДИ, ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА  bouquet ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО Heart Eyes ВЕСЕЛ ПРАЗНИК 1dating luvbed newsm76

# 156
аз без да прочета две страници не заспивам

Дики, и сестра ми е същата  Heart Eyes Една хубава емоцийка в късната вечер.
Да ви се похваля, Виктор пак суче  Party Около 2 седмици (може и повече) изобщо не искаше - все едно никога не е сукал. Нито за успокоение, нито за заспиване, нито за нахранване. Пълен игнор. Но от 2 дни си хапва и дори има кърма, което мен лично ме изненада, защото изобщо не съм се цедила и не съм имала напрежение в гърдите. Решила си бях, че се е отбил по най-безболезнения начин и тази страница е затворена. Но не било така Rolling Eyes Само да не стане така в един момент да се чудя как да г отобивам на сила  #Crazy То угаждане няма, но в момента съм доволна.

# 157
Тонинчи само да кажа, че на мен ми казаха когато смятах вече да го отбивам, да не се съсетя след някой друг ден пак да му дам, ако ми дожалее. Нне било хубаво ако веднъж си решила, че вече няма да го кърмиш, да му дадеш.
Не че си го била отбила, но да кажа, понеже това ми го казаха и на мен, а не го знаех.

Аз преди много четях Сидни Шелдън - всичко негово съм изчела, и на Чейс също - това може да се каже че са ми любимите автори, но както казах от 1 година не съм чела, и хем много ми се чете, хем няма кога, а когато имам възможност предпочитам да спя, та така. Смятам обаче като тръгнем на море да си взема книжки и на плажа да се наслаждавам и да си чета.

Сега да ви се оплача от мойто калпазанче. Имаме си една квартална кръчма точно под нас. И одеве го изкъпах, нахраних и решихме да отидем до кръчмата на бира и рибка, и да си вземем бебефона, за да не го оставям на свекърва ми, и да се притеснявам. И точно отиваме и си поръчахме и нашя човек се събуди. За втори път отиваме в тази кръчма така, и той за втори път се събужда така вечерно време след като е заспал. По принцип щом заспи вечер никога не се буди, обаче вече 2 пъти ни прави на пук. И дотичах до в къщи и свекърва ми  ме видя и остана при него да го пази, за да не се притеснявам. Но аз така повече се притеснявам като я ангажирам нея, та се прибрах набързо.
Хайде лека вечер от мен.

# 158
  • София
Хайде аз пак по нощите да се изкажа! Mr. Green
Мерси за пожеланията! Празника ни мина много приятно - тихо и спокойно. Кумовете ни бяха на гости, но пусто имаше много мачове и мъжете не бяха настроени за разговори! Laughing
Един въпрос към морските ни мами - какво е положението с комарите? Има ли ги вече? Как пазите бебоците?
Аз вече стягам виртуално багажа  т.е правя списъка за морето. Подготвих  лампа п/в комари, аутан за мазане, спирали за палене.... И като се сетя преди 2 години какво чудо беше.... незнам дали ще се опазим Confused По-скоро за Ида ми е притеснено неискам да я мажа все още, ние сме лесни.
Сия, във ваната сме си още, но все по-рядко. Ида ляга доста късно, та ако направим и 30-40 мин вана таткото ни ще заспи прав докато чака:-) Надявах се да имаме време за басейн преди морето, но няма кога. Вие ходихте ли пак?

# 159
  • София
Сия, във ваната сме си още, но все по-рядко. Ида ляга доста късно, та ако направим и 30-40 мин вана таткото ни ще заспи прав докато чака:-) Надявах се да имаме време за басейн преди морето, но няма кога. Вие ходихте ли пак?

Не, започнахме и ние наново подготовката, но този път в нашата си вана. Тя е по-малка от стандартните и сега, като е по-топла водата в тръбите, става да се напълни и с бойлера. Банята също е по-топла, отколкото през зимата. В неделя Александра дойде, но пак си поплакахме - по-малко от на басейна обаче. Най-интересното е, че с мен под душа или в надуваемото басейнче, като ходехме при баба на парно, нямаше проблем. С Александра си играе, когато не е във водата и й се смее, и се закача. Бебешка му работа! В понеделник срещу вторник обаче нали Ади вдигна 39,2 градуса температура, затова може би в голямата вана ще сме към края на следващата седмица и всичко наново. Александра няма да е в София в началото на юли, така че май се очертава плуване на басейн, когато Ади ще е вече на годинка.  Grinning

# 160
Честити празници на всички,които сме пропуснали!
Вчера се видяхме с Стефанаки и Джиджи-какво голямо момче е станал,страшен сладур  Heart Eyes
За съжаление беше за малко,щото на Бобсъна му преля пампата  Laughing и трябваше да се прибираме.
Тази година не смятам да ходим където и да е,щото си е живо приключение да се пътува със зверчето  Rolling Eyes

# 161
Тонинчи само да кажа, че на мен ми казаха когато смятах вече да го отбивам, да не се съсетя след някой друг ден пак да му дам, ако ми дожалее. Нне било хубаво ако веднъж си решила, че вече няма да го кърмиш, да му дадеш.
Не че си го била отбила, но да кажа, понеже това ми го казаха и на мен, а не го знаех.

Да, само че аз не исках да го отбивам, така че сега побързах да се възползвам.  Laughing Ще му мисля по-нататък, но общо-взето той може и без това и смятам, че няма да имаме проблем. Сега кърмата не му е в никакъв случай за нахранване. Но за мен е по-важно да му предам от моя имунитет и да не се разболява лесно.

# 162
Това някакво поверие ли е? Звучи точно като за темата с "митове и легенди относно кърменето" в кърмаческия форум. Любопитно ми е обяснението на причината за това. Grinning

Да, само че аз не исках да го отбивам, така че сега побързах да се възползвам.  Laughing Ще му мисля по-нататък, но общо-взето той може и без това и смятам, че няма да имаме проблем. Сега кърмата не му е в никакъв случай за нахранване. Но за мен е по-важно да му предам от моя имунитет и да не се разболява лесно.
20 мл кърма съдържат достатъчно имуноглубин и има смисъл да кърмиш, дори ако имаш само толкова. Това също го обсъждахме в една тема от рода на "има ли смисъл да продължавам като почти нямам кърма..." Майките, които кърмят до 2-3 г децата си обикновено имат горе долу толкова, и те не кърмят за наяждане, смисъла точно заради имунитета.

# 163
Eeeeххх, да го бях знаела, аз си мислех че това е нищожно коли4ество, от което смисъл не виждах... понеже след това трябваше и да я дохранвам, а тя и не искаше след кърмене... но нищо, поне всичко стана от самосебе си..

# 164
на патерица искам да честитя пропуснатите поводи-на малката никол да  бъде жива и здрава и много щастие с мама и тате
честито на сиска и ара!

това за светеца и деня на кръщенето ме заинтересува и мен.аз си мечтая за един красив манастир, само ако може да се организираме.
казва се "Руенски"

Общи условия

Активация на акаунт