Отговори
# 165
  • welcome to the Jungle
20 мл кърма съдържат достатъчно имуноглубин ... Майките, които кърмят до 2-3 г децата си обикновено имат горе долу толкова, и те не кърмят за наяждане, смисъла точно заради имунитета.
Ей върху това като се замислих newsm78.  И какво излиза, че детския организъм вместо да разчита на своите сили за създаване на добър имунитет, стават зависими от външни "вливания" на имуноглубин? Thinking Имунитетните реакции при едно бебе започват да се развиват стабилно около 5-6ти месец. Интересно ми е защо е по-добре да не се развиват самички, борейки се  поетапно и разумно със средата, а да се "дотират" до 2-3 години?
Да не говорим, че по тази логика, бебетата, които от началото на живота си са на АМ, трябва да са вечно болни, а кърмените - вечно здрави, но не би Flutter

# 166

Да, само че аз не исках да го отбивам, така че сега побързах да се възползвам.  Laughing Ще му мисля по-нататък, но общо-взето той може и без това и смятам, че няма да имаме проблем. Сега кърмата не му е в никакъв случай за нахранване. Но за мен е по-важно да му предам от моя имунитет и да не се разболява лесно.
20 мл кърма съдържат достатъчно имуноглубин и има смисъл да кърмиш, дори ако имаш само толкова. Това също го обсъждахме в една тема от рода на "има ли смисъл да продължавам като почти нямам кърма..." Майките, които кърмят до 2-3 г децата си обикновено имат горе долу толкова, и те не кърмят за наяждане, смисъла точно заради имунитета.
[/quote]

Точно това казах и аз  Laughing

# 167
Ей върху това като се замислих newsm78.  И какво излиза, че детския организъм вместо да разчита на своите сили за създаване на добър имунитет, стават зависими от външни "вливания" на имуноглубин? Thinking Имунитетните реакции при едно бебе започват да се развиват стабилно около 5-6ти месец. Интересно ми е защо е по-добре да не се развиват самички, борейки се  поетапно и разумно със средата, а да се "дотират" до 2-3 години?
Да не говорим, че по тази логика, бебетата, които от началото на живота си са на АМ, трябва да са вечно болни, а кърмените - вечно здрави, но не би Flutter

О, изобщо не става зависим детския организъм от имуноглубина и си разчита на своите сили, просто му се дава повече информация, и имунната система става по - силна и устойчива и болестите се изкарват по-леко. Виж в библиотеката на кърмаческия има много инфо и линкове по този въпрос. Не мисли, че деца, кърмени до 2-3 години като спрат да ги кърмят изведнъж започват да боледуват, защото не са си градили сами имунитет преди това, а имуноглубина ги е "пазел".

защо е по-добре да не се развиват самички, борейки се  поетапно и разумно със средата
Ей на този въпрос винаги съм се чудела страшно много на булшинството майки, лекуващи с традиционната медицина! За всяко сополче - капки, за да порастнат зъбите - панадол и лидокаин (калгел) За разлика - един от принципите на хомеопатията - на организма се дават помощни средства само ако не може да се справи сам с болестта. За целта - трябва да се даде шанс изобщо да се види - може ли да се справи, или не, а не веднага да се дават отрови, атакуващи вирусите и бактериите вместо него.
За това имаме доста голям безлекарствен успех - 2 пъти Дидо си е свалял сам "зъбната" температура и веднъж се справи сам и с вирус, който беше също с темп, кашлица и сополи (когато ти се обадих, че няма да му дам капки с адреналин, капах му само разреден цитросепт). Останалите пъти е пил хомеопатични лекарства, които за разлика от обикновените подават сигнал на организма сам да се справи с неразположението си, вместо да му дам антибиотик, който да убие лошите бактерии вместо него, а заедно с тях и добрите.
Това са моите разбирания за градене на имунитет.

# 168
Янче, ти Галето не мож я убеди Wink Laughing Ние с нея отдавна, отдавна лафкаме за кърменето и все до кривата крушка стигаме Wink Peace Heart Eyes
Иначе какво да ви кажа - тук е превъзходно Heart Eyes и представете си - Сияна е най-малкото кърмаче Grinning Всички други ходят, говорят... Та вчера бяхме не една маса най-малкото и най-глямото (активно) Сияна и Мая (на Бу) А има и по-големки, които са опитвали, но цедена кърма Simple Smile Ще ви опиша идилична картинка, а после ще гледате снимки - поляна, слънце, над 20 майки, които кърмят по всяко време, татковци, които пекат барбекю и тичащи навсякъде бебоци... и по средата Сияна, която спи в преносимо легло Laughing - ПРИКАЗКА Heart Eyes
А за казаното от Краси поверието е следното - ако му дадеш да суче, след като дори един ден не е сукало от теб ще има "лоши" очи, т.е. ще урочасва. Баба ми точно поради тази причина е кърмила майка само 2 месеца. - който иска да вярва - аз не вярвам!

# 169
Здравейте! Малко на петерици, за което съжалявам, но нещо времето все не ми достига. Rolling Eyes

Честит Рожден Ден на малката Никол! Да е здрава, обичана и много  щастлива!
Честит Рожден Ден и на Сиска! Много здраве и късмет!
Честита годишнина на Ара! Бъдете много щастливи!

За кърменето, та аз като една некърмачка да се изкажа, ама също знам, че и 5 мл кърма на ден са му достатъчни на детето, за да получи имунната защита на майката. Може би не съвсем същата, но му се помага на детето да гради своята. Малко ми е странно как това се получава при майки, които упорито вземат кърма от банките за такава newsm78 Имам предвид тези, които го правят само заради имунитет, а не заради някакви други проблеми на детето. Аз лично накрая и тези 5 мл нямах, и много се чудех дали да не започна да взимам, но като разбрах, че там я стерилизират (което си е в реда на нещата) и почти нищо от полезните вещества след това не остава в кърмата, се отказах.

Много обичам да чета и го правя постоянно, вечер ми е като ритуал.
Дан Браун изчетох всичко докато бременеех и определено, и на мен най-много ми хареса Шестото клеймо. Джералд Даръл също ми е любим още от тийнеджърска възраст и пак като беменна пробвах да повторя някои от книжките му, но нещо не ми вървеше като преди...... Под влияние на неговите книги на 16-17, та и 18 години започнах да събирам и имах доста добра колекция от  всякакви бръмбари и буболечки, заедно с необходимото количество трева и пръст (за да има къде да си живеят), а по-късно поисках от нашите да извадим няколко тухли от стената на къщата ни във В. Търново, за да си заселя сова.  NaughtyИсках да й направя къщичка и да си наблюдавам совата от вкъщи.   ThinkingПредпочитах врабчовата такава, защото ми беше много симпатична, а и е по- дребна. Но естествено нашите не се съгласиха, бяха им достатъчни кутиите с буболечки в нас, които и без това често се губеха....... newsm78 Tired и майка ми пощуряваше къде може да са.  Mr. Green
 Ох,  много дълго стана и май се поотплеснах ....... ама още колко спомени ми нахлуха в главата ...........

Чао и хубав ден от нас ...... Heart Eyes Hug

# 170
  • временно във Пицеландия
Ласко направо те шпоздравявам за тези ти твои интереси  Peace при вида на каквато и да  ебуболечка изпадам в ужастттт и опищявам света,независимо,че напълно съзнавам как съм по-голяма в пъти от нея и нищо не би могла да ми стори,малко като при слона и мишката се получава  Mr. Green
Асе,къде е това чудно местенце бе,където сте се събрали?  Flutter
сега честитя макар със закъснение на всички имали поводи тези дни много щастие и радости на всички навършили годинката и на техните семейства   love001 newsm38 newsm67

при нас е все същата история,едвам гледам и тази сутрин,не знам вече какво да предприема.отвсякъде ме съветват да слагам Герито да спинка в своето си легълце самичко,но не се получава,не че не пробвах.се тази е,буди се и иска при нас.да живеят бабите по този повод,през деня я стоварвам на тях и поне малко да се погледна себе си и къщата,че с тази скорост която развивам в домакинството след всяка безсънна нощ......... Crazy
за поверието относно прекъсването на кърменето и ние вече урочасваме значи  Mr. Green

# 171
За кърменето, та аз като една некърмачка да се изкажа, ама също знам, че и 5 мл кърма на ден са му достатъчни на детето, за да получи имунната защита на майката. Може би не съвсем същата, но му се помага на детето да гради своята. Малко ми е странно как това се получава при майки, които упорито вземат кърма от банките за такава newsm78 Имам предвид тези, които го правят само заради имунитет, а не заради някакви други проблеми на детето. Аз лично накрая и тези 5 мл нямах, и много се чудех дали да не започна да взимам, но като разбрах, че там я стерилизират (което си е в реда на нещата) и почти нищо от полезните вещества след това не остава в кърмата, се отказах.

Банката за кърма ми отказа да ми даде, защото дават кърма само на деца с АБКМ и то до 6-тия месец. Дидо беше на 8 месеца, болен от бронхиолит, трябваше да мине 2-3 дни поне само на кърма и аз се обаждах, отказаха ми, че бил много голям и разбрах каква е ситуацията. Идеята е да се дава кърмата само на деца с алергия към кравето, като при стерилизирането имунофакторите се разрушават, но остава хранителната и стойност, която също далеч превъзхожда АМ.
Не знам за майки, които взимат кърма от там при здрави деца, може би дават на съвсем малки бебета - 1-2 месечни. На мен това ми обясниха, може и да са ме поизлъгали, за да не настоявам много, защото им казах "Педиатъра преопръча детето да мине 2-3 дни само на кърма, защото е сериозно болно, а аз нямам достатъчно...". Но като разбрах и аз, че я стерилизират и аз се отказах и взех направо от кърмачка, донорка към банката и още 2 мами от квартала (Ася   bouquet) и закрепихме положението.

# 172
Тонинчи само да кажа, че на мен ми казаха когато смятах вече да го отбивам, да не се съсетя след някой друг ден пак да му дам, ако ми дожалее. Нне било хубаво ако веднъж си решила, че вече няма да го кърмиш, да му дадеш.
Не че си го била отбила, но да кажа, понеже това ми го казаха и на мен, а не го знаех.
Това някакво поверие ли е? Звучи точно като за темата с "митове и легенди относно кърменето" в кърмаческия форум. Любопитно ми е обяснението на причината за това. Grinning

Ами нещо такова - поверие, или не като ми кажат нещо такова, дори и да осъзнавам, че е глупост предпочитам да го спазя, за всеки случай. А тогава ми дадоха някакво обяснение, което сега немога да възпроизведа, но определено беше щуротия, но така или иначе, аз вече бях решила, всъщност взаимно решихме да спреме, и не съм мислила да се връщам, след като го бях решила. Но понеже го знам, и затова го споделих тук.

# 173
  • welcome to the Jungle

защо е по-добре да не се развиват самички, борейки се  поетапно и разумно със средата
Ей на този въпрос винаги съм се чудела страшно много на булшинството майки, лекуващи с традиционната медицина...
Янче Hug, ша ма извинети, ама тези мои думи по никакъв начин не визират медицината, в който и да било вариант. "Поетапно и разумно" означаваха да расте и свиква със средата в къщата и околната среда  Mr. Green Heart Eyes, да изгражда самичко имунитет, като поетапно се спират стерилизации, миенета и се стигне до лапане на паднали играчи по земята или да си лапа ръцете, след като е лазило известно време на пода...

# 174

Ей на този въпрос винаги съм се чудела страшно много на булшинството майки, лекуващи с традиционната медицина...
Янче Hug, ша ма извинети, ама тези мои думи по никакъв начин не визират медицината, в който и да било вариант. "Поетапно и разумно" означаваха да расте и свиква със средата в къщата и околната среда  Mr. Green Heart Eyes, да изгражда самичко имунитет, като поетапно се спират стерилизации, миенета и се стигне до лапане на паднали играчи по земята или да си лапа ръцете, след като е лазило известно време на пода...
Добре бе, Гале, само не разбирам какво общо има това с кърменето??? това са две съвсем различни неща, ама съвсем!!!! това, което даваш с кърмата, няма нищо общо с изграждането на имунитета, посредством метода "голям праз, ако детето лапа играчките от пода"!!!

# 175
  • welcome to the Jungle
Добре бе, Гале, само не разбирам какво общо има това с кърменето???
Иве, явно си пропуснала - ключът за палатката в моите размишления бе думичката ИМУНОГЛОБИН Flutter. Или да съм по-точна имуноглобин А и Б, като първият се грижи за дихателния тракт и защитава от вируси, бактерии и други микроорганизми, а имуноглобин Б създава антитела, които атакуват нефункционалните клетки. Цялата работа е, че след определена възраст детето самичко започва да си ги изработва. Въпросът ми беше - има ли смисъл да се дават 20 мл. кърма, от които се разчита на майчините имуноглубини, един вид "влети отвън", или детето самичко да си ги изработва  Heart Eyes

Уфф... ама нещо щом на два пъти пиша пояснения....я да забравим темата Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 176
  • В средата на времето
...Въпросът ми беше - има ли смисъл да се дават 20 мл. кърма, от които се разчита на майчините имуноглубини, един вид "влети отвън", или детето самичко да си ги изработва  Heart Eyes....

Гале, има смисъл  Grinning Аз така го виждам : "Аз мога и сам да се сборя, ама на помощ няма да откажа"  Laughing Wink...ако ми позволите несмешната смешка по въпроса Sunglasses

# 177
  • София
Брей, станало интересно тук съботно-неделно Simple Smile
Хубава и слънчева седмица, момичета!
И честито на празнуващите бебоци!

# 178
А пък Емчо не съм го слагала в проходилката от доста време и има резултат и напредък в ходенето. До скоро се отпускаше с цялото си тяло напред и като го водя за ръчичките, почти го влачех за ръцете, ходеше отпуснат с тялото напред, все едно е в проходилката. А от вчера ми прави впечатление, че като го водя, той си се държи, и си ходи, а аз съвсем леко го прикрепям. И все повече се отпуска и тръгва сам да ходи, и пада съответно, но напредъка е голям, и смятам че преди годинка ще проходи, пък ще видим. Само 1 месец остана до рожденния ни ден.
Вчера го бях оставила да спи при майка ми и е бил много послушен, а мама и тате се наспаха хубаво, до 10ч. Това не ми се беше случвало от 11 месеца да спя до толкова късно.
Хайде лека вечер и приятна седмица от мен.

# 179
  • Варна.
Аси, непременно да разкажеш за срещата на Бузлуджа, по едно време и аз си мислих дали не мога да запаля колата и да дойда с детенце да поразгледам кърмаческото войнство, но и без дългия път съм достатъчно изморена по ежедневие, а и по нощите. имам чувство, че само чинии мия и простирам, навън ми е спокойно, та чак не ми се прибира дома, като знам как започвам да въртя километража из апартамента.
днес също се замислих за проходилката, май няма да проходи никой в нея, само дето детето свиква да си седи на дупето и да мърда краката, май ще я изхвърляме вече. утре си вземаме каската за малката тиквичка от магазина и - здравей пешеходен живот.

Общи условия

Активация на акаунт