СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 67 088
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Ауууу Manzhelka, тази снимка - не се сдържах.
И аз поизтупах годишния отпуск. Осем дни кътам, като очите си, но морето е все още много далеч. Резервирала съм за септември (от 6-ти), а посоката е Бодрум. Даже вчера при записването не се усетих и отпрах странен въпрос на госпожата на приема в Прогресивното. Казвам: Нали родителска среща ще има след 17-ти септември? Защото аз по-рано не мога да участвам. Изгледа  ме странно женицата, какво ли си вика: То без тая сигурно няма да мине Simple Smile, ама хайде.

# 196

Що не казвате за тез горещници, че сменени, аз се чудя що изгорях вчера, и сега си стоя на верандата с розето и не искам на плаж вече. Гърба ми пари....

# 197
  • Варна
Манжелка,  мисля да заложа на голям формат, 80л и без полета. Да може девойката да си чертае според изискванията.

# 198
Момичета и момчета, само да кажа - като ми пишете, ако не реагирам, не се притеснявайте, пишете пак. Може без да искам да изпусна някого, да знаете, че не е нарочно Flushed
Що не казвате за тез горещници, че сменени, аз се чудя що изгорях вчера, и сега си стоя на верандата с розето и не искам на плаж вече. Гърба ми пари....
Специално за теб днес вали и е облачно Stuck Out Tongue Winking Eye

Моята девойка вече си е намерила част от децата в класа във ФБ, изглеждат с нормални профили и много симпатични и добрички (на снимка Joy).

# 199
Ще ви е хубаво времето за морето,не бойте се!Там вали за 3 минути и спира.
   За тетрадките-аз ще взема голям формат и тетрадки речник с три полета.Щерката вече подари на хлапето една такава за РД.Хаха,той само що не се разрева,като я видя,придружена и с един речник на Габеров.Немски ще ми учи той!!!

# 200
  • София
Нямам намерение да купувам каквото и да било. Като им кажат в училище какво ще искат, аз само ще финансирам, да се оправя сам. Свърши се тая, в гимназията е, мисля да го броя отбит. Имам още двама на главата все пак Grin

# 201
  • София
Нямам намерение да купувам каквото и да било. Като им кажат в училище какво ще искат, аз само ще финансирам, да се оправя сам. Свърши се тая, в гимназията е, мисля да го броя отбит. Имам още двама на главата все пак Grin

И аз така съм решила, че с този пълен контрол вече не му помагам, а му вредя. Disappointed
От есента имам нов двугодишен проект "Първокласник" Joy, че засега сме извън системата "Общинска - Мончо" и трябва да се градят стратегии дали, кога и как да влизаме в нея. Смятам там да съсредоточа "сили и средства".

# 202
  • София
Ще ви е хубаво времето за морето,не бойте се!Там вали за 3 минути и спира.
   За тетрадките-аз ще взема голям формат и тетрадки речник с три полета.Щерката вече подари на хлапето една такава за РД.Хаха,той само що не се разрева,като я видя,придружена и с един речник на Габеров.Немски ще ми учи той!!!

Марулета, сигурна ли си за трите полета. Преди почти 30 години съм била заек в немска гимназия, но ясно си спомням речника - подвързани като книга с твърди корици 5 тетрадки по 80 листа и само две полета.

# 203
  • София
При английски и френски например има три полета, защото за думите се изписва и с транскрипция. Немският няма нужда от 3то поле. Освен ако не си записва рода на съществителните там Joy.

# 204
Довърших предната тема и ви изчетох дотук в новата Flowers Hibiscus
Догоних Ви на пресекулки, прибежки и припълзявания /това било "термин" от казармата, който днес вече не е познат на момчетата/, но един колега го използваше много...
Записахме се вчера. Необходими бяха само свидетелството за завършено основно образование, оригинал и служебната бележка с оценките от НВО. Задържат ги незнайно докога, деловодителката не знаеше нищо по въпроса. Попълнихме и другия куп с документи и получихме входящ номер на листче... Не споменаха изобщо отпусно. Всяко училище за себе си, никакво уеднаквяване на работата и документите... Учудвам се, че има вече разпределени деца по паралелки, знаят се кой къде и кои са класните... А все още тече записването на приетите на второ класиране, има и трето... Не трябва ли да приключат всички класирания, да се запишат всички деца и тогава да се разпределят по паралелки?

# 205
  • София
Аз съм учила английски и немски. По мое време, по немски нямаше транскрипции.
Може и да се е променило нещо.

# 206
  • София
Получих отговор от РУО! Joy
Отказвам се вече да търся комуникация с тия хора. Ни моа...

Скрит текст:
Отговор:

Здравейте!
Учениците, завършили VII клас, са подлежащи на задължително обучение и е необходимо да се проследи къде отиват. Тази информация трябва да се отбележи коректно в задължителната училищна документация в училището, в което ученикът се е обучавал до момента.

Областна комисия
за прием на ученици в VIII клас

>-------- Оригинално писмо --------
>От: ..............................................
>Относно: удостоверение за преместване
>До: "priem-7-klas@abv.bg" <priem-7-klas@abv.bg>
>Изпратено на: 16.07.2018 16:33

Здравейте,

Защо в софийските училища, масово на всички ученици, преминали през Държавния план-прием, искат удостоверение за преместване?
Съгласно глава 5 от НАРЕДБА № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, такова удостоверение не е нужно.
Моля Ви, да обърнете внимание на тази излишна бумащина, защото това вече е подигравка с деца и родители!

С уважение,
..............................

Ще видим дали и какво ще отговорят от МОН.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 14:55 от Слънчевата

# 207
Ето ви малко гръцко море, ама днес се прибираме. Тук е жега, не се диша, ама за довечера май жилетка ще ми трябва към софийско? 😱 Това ни е второ море за тази година, направо сме като отвързани. 😁 Непривично ми е чак да нямаме ангажименти покрай седмокласничката.
Стискам палци на участниците на трети тур. 😊 Щерката прочете Дон Кихот, утре ще ходи  до Столична библиотека за още книги.

# 208
  • Sofia
beauty_magnolia,
при нас всяка паралелка е с различен език, затова се знае кой къде е. За класен питах, защото записващият учител каза: "Оо, тя (детето) е при мен." Но се оказа, че само ще им преподава по култура. Тогава ми каза кой ще е класен.

В други училища, в които си знаят паралелката, сигурно ги разпределят по втори език и/или 3ти-4ти профилиращ предмет.

# 209
Цитат
Здравейте!
Учениците, завършили VII клас, са подлежащи на задължително обучение и е необходимо да се проследи къде отиват. Тази информация трябва да се отбележи коректно в задължителната училищна документация в училището, в което ученикът се е обучавал до момента.

Областна комисия
за прием на ученици в VIII клас
Ще си позволя кратък коментар. Как това обяснява изискването на удостоверение за преместване, което да се занесе в новото училище? Занасянето на служебната бележка, че детето е записано е достатъчна за да се отбележи коректно и дрън-дрън-дрън....
От друга страна, след всеки етап на класиране, директорите на приемащите училища, предоставят листингите на записаните на РУО. С каква цел? Да си правят ветрила от тях?
За наличието на модул "Деца и ученици" НЕИСПУО пък да не отваряме дума. Там присъства т. нар. лично образователно дело.

Чл. 18. Личното образователно дело е електронна партида за всяко дете/ученик, която съдържа информацията, определена в приложение № 3.
Чл. 19. (1) Личното образователно дело се създава при постъпване на детето или ученика в системата на задължителното предучилищно и училищно образование и се води до:
1. завършване на средно образование, или
2. отписване от училище.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.) Личното образователно дело се съхранява в срок от 50 години в НЕИСПУО и достъп до него се предоставя на институцията, в която се обучава детето или ученикът през съответната учебна година.
(3) При преместване на дете или ученик в учебно време достъпът по ал. 2 се предоставя в 10-дневен срок от датата на постъпване в приемащата институция.

Чл. 20. Директорът на институцията организира и контролира воденето на личното образователно дело за всяко дете/ученик, като осигурява:
1. (изм. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.) попълване на данните за всяка учебна година;
2. приключване на работата по електронната партида в 10-дневен срок след преместване, завършване или отписване на детето/ученика и удостоверява с електронен подпис коректността на въведените данни за периода, в който детето/ученикът се е обучавал в съответната институция.

Да попитам аз? Кой го отнема и предоставя този достъп? И по какъв ред? Дали не е случайно РУО на база на въпросните списъци със записани ученици?

Общи условия

Активация на акаунт