Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 271
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Споделям едно видео с лекция на д-р Богданова на тема "Специализирани ултразвукови прегледи по време на бременност": https://www.facebook.com/prematurebg/videos/2141322375886476/?no … o_schedule_viewer. В случай, че на някой му е интересно Simple Smile

# 121
Дами, някоя правила ли си е операция за премахване на жлъчния мехур в болницата?
Имате ли представа каква е цената на операцията и можете ли да ми препоръчате хирург?

# 122
Аз съм имала допир с Кръстанова само на обучението за бременни в ТОкуда преди да родя и когато други майки включително и аз задавахме въпроси относно раждането беше много дръпната и се държеше авторитарно. Аз изобщо не харесвам подобен тип хора, да не говорим пък да ме изражда подобен човек. Аз не съм раждала при нея, нито пък съм я видяла в отделението след като родих, но не бих я избрала в никакъв случай.

# 123
Аз си следя бременността при д-р Кръстанова и не съм попаднала на подобно отношение. Лично бих я препоръчала.

# 124
  • София
Две мои приятелки родиха по две деца при нея. И двете са изключително доволни, казват, че са се чувствали много спокойни, била много мила и всеотдайна. Моят първи сблъсък с нея все още си го спомням. При второто ми раждане само като я видях и се смръзнах. Тя пък ме изненада с много позитивно отношение.

# 125
Един път попаднах на нея на спешен прием. Направи ми добро впечатление. Държеше се добре и обясняваше спокойно.

# 126
  • София
Момичета, мина и моето раждане, беше в петък. Имам си живо и здраво момченце и слава Богу всичко е наред. Безкрайно съм доволна от др Колева!!! За цялото проследяване на бременността, това, че  беше винаги на линия да я питам всякакви глупости по вайбър и по телефона и това, че ми направи сложна операция, при която имаше усложнения от плацента превия, миоми и херния и в момента съм пушка. За съжаление, не съм въобще доволна от анестезиолога, шефа на анестезиологичното отделения някакъв проф., не му помня името. Влезе с огромно закъснение в операциона, не поздрави дори, сложи ми спинална упойка толкова некадърно, че ме хвана само на единия крак и много леко на другия, корема го усещах, казах 10 пъти че усещам, било нормално. Само да вметна, че два пъти са ми слагали спинална упойка и съм била абсолютно обезболена без никакви проблеми, като единия път беше пак в Токуда на първото ми секцио, тогава беше др Биляна Каменова. Почнаха да режат и аз веднага извиках, че усещам, тогава той каза да не се притеснявам, че има и други начини да ме обезболят, демек пълна упойка. Супер много се стреснах, защото това беше вариант,  който не съм въобще допускала, че ще се случи. Само се помолих на Господ всичко да е наред и Колева се надвеси над мен и ми каза не се тревожи, всичко ще е наред, ще го извадя много бързо бебето, това ми подейства успокояващо.  Сложиха ми маската и това е последното коеот помня. Събудих се докато ме караха към стаята, болеше ме доста, но ми сложиха някаква система и бързо ми мина. Вече бяха показали на мъжа ми бебето, а той пък беше притеснен,  защото много съм се забавила.
Вечерта ме изправиха, даваха постоянно обезболяващи и не съм имала болки, по-силни от цикъл. На следващия ден вече бях доста добре. Коремът ми е почти прибран. Колева всеки ден идваше по няколко пъти да ме вижда и ми пишеше по вайбър да види как съм.

# 127
  • София
Момичета, мина и моето раждане, беше в петък. Имам си живо и здраво момченце и слава Богу всичко е наред. Безкрайно съм доволна от др Колева!!! За цялото проследяване на бременността, това, че  беше винаги на линия да я питам всякакви глупости по вайбър и по телефона и това, че ми направи сложна операция, при която имаше усложнения от плацента превия, миоми и херния и в момента съм пушка. За съжаление, не съм въобще доволна от анестезиолога, шефа на анестезиологичното отделения някакъв проф., не му помня името. Влезе с огромно закъснение в операциона, не поздрави дори, сложи ми спинална упойка толкова некадърно, че ме хвана само на единия крак и много леко на другия, корема го усещах, казах 10 пъти че усещам, било нормално. Само да вметна, че два пъти са ми слагали спинална упойка и съм била абсолютно обезболена без никакви проблеми, като единия път беше пак в Токуда на първото ми секцио, тогава беше др Биляна Каменова. Почнаха да режат и аз веднага извиках, че усещам, тогава той каза да не се притеснявам, че има и други начини да ме обезболят, демек пълна упойка. Супер много се стреснах, защото това беше вариант,  който не съм въобще допускала, че ще се случи. Само се помолих на Господ всичко да е наред и Колева се надвеси над мен и ми каза не се тревожи, всичко ще е наред, ще го извадя много бързо бебето, това ми подейства успокояващо.  Сложиха ми маската и това е последното коеот помня. Събудих се докато ме караха към стаята, болеше ме доста, но ми сложиха някаква система и бързо ми мина. Вече бяха показали на мъжа ми бебето, а той пък беше притеснен,  защото много съм се забавила.
Вечерта ме изправиха, даваха постоянно обезболяващи и не съм имала болки, по-силни от цикъл. На следващия ден вече бях доста добре. Коремът ми е почти прибран. Колева всеки ден идваше по няколко пъти да ме вижда и ми пишеше по вайбър да види как съм.

Честито бебче! Да ти е живо и здраво и много много да ви радва! И аз съм мислила за спинална упойка, сега като ти гледам разказа и ме дострашава, но всичко е минало и успещно и ти си добре, което е най-важното. За съжеление май добрите анестезиолози са на изчезване.

# 128
  • София
Буена, Честито бебенце! Живи и здрави да сте Simple Smile

От него и аз имам същите впечатления. Мен също не ме хвана упойката, казвах му, но той твърдеше че не е така.

# 129
  • София
Сега телеграфно за битовите условия и отношение на персонала. Много съм доволна от неонатолози и неонатологични сестри. Бяха винаги любезни и отговаряха на вскякави въпроси, дори подканяха да се задават такива. Даваха постоянно наставления за кърмене и помощ в това направление.
От акушерките съм със сюесени чувства. Някой са много. мили, други се държат как да кажа, не чак лошо, но не и като за болница, в която раждането е 2200лв.
За битовите условия в новия сектор. Чудесен, нов, нодерно изглеждащ, мирише на ново.. и нефункционален. Единственото, което ми направи впечатление е, че в банята е проспособено да можеш да с екъпеш седнал, коеот е важно след операция, когато лесно се изноряваш. Също има специални дръжки до моноблока, за изправяне. Иначе- няма закачалка, да си турнеш кърпата, няма даже някаква чашка да си сложиш четките за зъби. Можеше вместо сто шкафа, все едно ще живея  там, да има едно мини хладилниче да си сложа кисело мляко и плодове, да има закачални в гардероба, да има сешоар, вместо да си нося от вкъщи. За сметка на това на някои шкафчета има ключове, все едно ще си оставя златата вътре и ще ходя до мола. На прозорците няма комарници!!! Убивахме комари всяка вечер, вземете си репелент!
От самото начало дистанционното на тв не работеше, само мога да включа и изключа. Е, казах 5 пъти, но така и остана, а утре ни изписват. Не ме разжирайте погрешно, не искам да съм дребнава, но за 2200 очаквам повече.
Иначе дават превръзки, еднократни гащи и подложки и нощници колкото искате. Между другото, днес, ден преди изписване разбрах, че ни с еполагат и мин. води колкото искаме, но нямаше кой да ни каже. Та така, ако се сетя нещо ще дописвам.

# 130
  • София
Buena esperanza за 2200 и аз ще очаквам повече, ама не го мисли нали вие сте добре. Относно разказа ти за стаята да попитам това ВИП стая ли е или беше в обща стая с други родилки? И дали след секциото си била в реанимация за няколко дни или направо си беше в стаята?

# 131
  • София
Върбаха не веднага след секциото в стаята на ет. 3, където са операжионните, а ни качиха в новия сектор на ет. 5 на следващия ден. Не съм искала вип стая, сложиха ме в стая с две леглас момичето, което роди преди мен. Така че сме две в стаята и няма да доплащаме за това. Иначе да, слава Богу сме добре и слава Богу няма да раждам повече, но държа да кажа впечатленията си, както пък на мен ми беше полезно да чета преди мен мненията. Дано съм полезна при избора.
Същия анестезиолог беше и на приятелка, тя роди ден преди мен. И тя каза, пе си усещала пръстите на краката, но не я е боляло, корема е бил обезболен. Но опредлено ви казвам, че при спинална упойка НЕ Е нормално да има чувствителност от гърдите надолу! Да усещаш нещо като дърпане и че има някакво пипане по  тялото ти, да, но да си усещаш напълно части от тялото от гърдите надолу не е ок. Освен това трябва да имаш еднакво усещане навсякъде, а не на лявата сърана еди как си, пък на дясната друго. Предишните два пъти като са ми слагали от гърдите надолу бях труп, нищо не усещах освен някакво леко като допир, но толкова символично, че даже се чудех дали не си въобразявам.

# 132
Честито! Бъдете здрави  Simple Smile

# 133
Buena, честито бебче и благодаря за подробното описание. Живот и здраве ми предстои второ секцио в Токуда в ноември месец, два въпроса :
- Това с даването на превръзки, еднократни гащи и вода го нямаше преди 3 год., а е супер! Да не нося значи, има ли всъщност някакъв актуализиран списък какво искат?
- свижданията при слънчогледите ли са още и без конкретни часове?

Мерси!

# 134
Честито бебче и от мен, Буена! Да сте много здрави всички!

Общи условия

Активация на акаунт