Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 483
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
И аз съм доволна от Валентин Иванов, ако става въпрос за него. Като ходих миналата година не чаках много за час.

# 331
Това с тези специализанти ми звучи ужасно, дано не може една упойка да сложи егати некадърния чак от четвъртия път! Аз искам да раждам секцио по-причина всичко да е безполезно, а това ми звучи неприятно сигурно и болезнено. Тук в Тукуда няма ли нещо за подписване, че не искаш специализанти да присъстват на раждането и ако не ме питат аз сама ли да си кажа като на близо времето. Това е ужасно толкова много пари искат за раждане и да присъства специализант.

# 332
Вече се наплаших и от тук. Първо мислих за Щерев там да се следя и да раждам, но нали отделението за бебета не е на ниво и като прочетох на скоро една специализантка какво е направила там на едно бебе, 100% се насочих за Токуда, но сега като чета и това вече незнам какво да мисля!

# 333
  • София
Е няма как да пуснат специализантите отпуска, като раждаш.
А защо реши, че секциото е безболезнено раждане? Това и коремна операция все пак.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 21:51 от Nandin

# 334
Е нама как да пуснат специализантите отпуска, като раждаш.
А защо реши, че секциото е безболезнено раждане? Това и коремна операция все пак.
Мисля си че самото раждане секцио трябва да е безполезно, знам че след това ще ме боли корема и че по бавно ще се възтановявам. Въпроса е през самото раждане да не усещам нищо, за това избирам второто ми раждане да е секцио и в частна болница. Първото ми раждане беше нормално цели 8 часа ме държаха до като получа разкритие с ужасно болезнени контракции, беше в Тина Киркова и не искаха да ми бият епидурална упойка. За това сега се надявам да няма болки.

# 335
  • София
Мисля си че самото раждане секцио трябва да е безполезно, знам че след това ще ме боли корема и че по бавно ще се възтановявам. Въпроса е през самото раждане да не усещам нищо, за това избирам второто ми раждане да е секцио и в частна болница. Първото ми раждане беше нормално цели 8 часа ме държаха до като получа разкритие с ужасно болезнени контракции, беше в Тина Киркова и не искаха да ми бият епидурална упойка. За това сега се надявам да няма болки.

След едно нормално раждане според мен ще е грешка да искате секцио. В Токуда добре се справят с нормалното раждане, упойката е включена в цената. Второто е много по-бързо и по-малко болезнено.

# 336
  • София
8часа срещу поне 2-3 дни...
А и сега сте решила да раждате в друга болница. Спокойно можете да родите вагинално с епидурална.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 13:04 от Nandin

# 337
В документите, които попълваш при прием се описва, че може да участват специализанти. По-скоро се подписваш, че си уведомен, че евентуално могат да вземат участие.

И не на последно място, не са рядкост случаите с опит за слагане на упойка от лекари, отново по 2-3 пъти Hands V

# 338
Защо не говорите с лекаря си относно вероятността да раждате с анестезиолог-специализант? Все пак той е по-наясно кога такива са на смяна и кога не.

# 339
Вечер и събота и неделя са специализанти.

# 340
Еми планово секцио вечер, събота и неделя няма. Не виждам място за паника и страх.

# 341
  • София
То планово, планово.... и аз бях планово, ама 5 дни преди плановото, стана спешно

Последна редакция: пн, 10 сеп 2018, 08:07 от Nandin

# 342
И аз бях така. И? То, ако човек така черногледо разсъждава, достойна болница няма да намери.

# 343
 Какво значи   "достойна болница" ?
Ася търси болница, в която да роди спокойно и да се чувства спокойно. Избира частна болница, където се предполага, че жената ще роди комфортно и спокойно. Без излишен персонал, наблюдаващи процеса студенти и без специализанти. Или, ако някой иска да присъство то ще се иска мнението на раждащаща,  дали е съгласна. Което впрочем би трябвало да се прави и в държавните болници. Не всеки пациент е спокоен и доволен от публика и наблюдаващи процеса. Това е една от причините и аз да събирам информация за болниците. При купищата пари, коита се изсипват и аз и други не бихме били съгласни да ми висят на главата хора, които аз не желая, а пък това за манипулации върху мен от обучаващ се е изключено. Така, че не всички са съгласни, като някои от вас. Това естествено тук няма смисъл да се дискутира, но трябва със сигурност да се знае, че специализант няма право да пипне пациент без разрешение на пациента и баз ментора му да е до него. Всичко тук описано за самостоателна работа на специализант е в нарушение и ако нещо стане, лекарят, който е ментор носи отговорност. Специализант не се подписва никъде, никъде не фигурира неговато име - нито на рецепта, на епикриза, на проведен преглед от него. Ако имате документ издаден от специализант проверете.

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 17:19 от *Melanie*

# 344
За пореден път :

В документите, които попълваш при прием се описва, че може да участват специализанти. По-скоро се подписваш, че си уведомен, че евентуално могат да вземат участие.

И не на последно място, не са рядкост случаите с опит за слагане на упойка от лекари, отново по 2-3 пъти Hands V

Което означава, че даваш съгласие.

Общи условия

Активация на акаунт