Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 318
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Може ли да споделите, който е раждал скоро, след колко време дават бебето на майката и при секцио и при естествено? Аз трябва да избера в някакъв момент между Тина Киркова (където изражда моя следящ лекар, иначе хич не бих се замислила за държавна болница...) или Токуда, но при друг лекар, от прочетеното явно д-р Атанасова или д-р Нашар. Бях останала с убеждение, че в Тина Киркова едва ли не няма проблем бързо да ти го дадат и си казвах ето поне нещо хубаво там, но се оказа не точно така. И се замислих, че реално и в Токуда не знам кога го дават. Като раждах навремето в Токуда, ми се стори, че много бързо ми я донесоха, но тогава изобщо не бях чела колко е важно да е при теб бързо бебето, даже като я взеха си казах сега е в сигурни ръце.....та от онази гледна точка няколко часа са ми се стрували малко, първо бебе какво да се прави...Simple Smile И сега започна да ме вълнува повече този въпрос и вече ми се иска едва ли не веднага да си остане при мен:)

Веднага щом ви качат на петия етаж ви го дават,моят съвет дръжте си го малсимално при вас,ако силите ви позволяват!

# 586
Благодаря М:) От днешна гледна точка и 2 часа ми се струват много, макар, че преди 6 години сигурно толкова е било и са ми се сторили нормално. А дали има начин и за по малко да се преговаря или зависи от времето им за изследвания. Имам предвид, че ако се чувствам добре и зависи само от това как съм след раждането бих помолила да ми я донесат веднага. Но може да си имат някакво технологично време за пакета изследвания и да няма как да стане...Макар че 2 часа са доста за изследвания. 

# 587
Може ли да споделите, който е раждал скоро, след колко време дават бебето на майката и при секцио и при естествено? Аз трябва да избера в някакъв момент между Тина Киркова (където изражда моя следящ лекар, иначе хич не бих се замислила за държавна болница...) или Токуда, но при друг лекар, от прочетеното явно д-р Атанасова или д-р Нашар. Бях останала с убеждение, че в Тина Киркова едва ли не няма проблем бързо да ти го дадат и си казвах ето поне нещо хубаво там, но се оказа не точно така. И се замислих, че реално и в Токуда не знам кога го дават. Като раждах навремето в Токуда, ми се стори, че много бързо ми я донесоха, но тогава изобщо не бях чела колко е важно да е при теб бързо бебето, даже като я взеха си казах сега е в сигурни ръце.....та от онази гледна точка няколко часа са ми се стрували малко, първо бебе какво да се прави...Simple Smile И сега започна да ме вълнува повече този въпрос и вече ми се иска едва ли не веднага да си остане при мен:)

Веднага щом ви качат на петия етаж ви го дават,моят съвет дръжте си го малсимално при вас,ако силите ви позволяват!

Сега вече съм на това мнение след всичко изчетено и споделено и от други мами, които познавам:) Явно в Токуда са доста по напреднали в това отношение. Аз даже мислех ако се наложи за вип стая само по тази причина да си взема, макар че 200 лева на ден, но прежалвам ги ако от това зависи дали ще ми я дадат веднага:)

# 588
  • София
Благодаря М:) От днешна гледна точка и 2 часа ми се струват много, макар, че преди 6 години сигурно толкова е било и са ми се сторили нормално. А дали има начин и за по малко да се преговаря или зависи от времето им за изследвания. Имам предвид, че ако се чувствам добре и зависи само от това как съм след раждането бих помолила да ми я донесат веднага. Но може да си имат някакво технологично време за пакета изследвания и да няма как да стане...Макар че 2 часа са доста за изследвания. 

Новото за мен сега беше, че 2 часа останах в родилната зала и след това ме преместиха в стаята. Веднага ми я донесоха, но аз не съм и искала по-рано. Мисля, че през тези два часа бебетата продължават да ги държат на по-висока температура, за да се адаптирали.

# 589
След нормално раждане се седи 2ч и се проследява състоянието на родилката ( как се свива матката и т.н). През това време бебчето се адаптира в стая с други бебчета.
Като ме качиха на 5-тия етаж и веднага ми донесоха малката.

Аз съм много доволна от условията, от отношението и най-вече д-р Богданова ❤

# 590
Аз родих секцио през февруари. Към 11.30 ме изкараха от операционната. Бебето ми го донесоха да го видя към 14-15 ч, не помня вече. Беше за много кратко. После в 17ч ми го оставиха за повече. На следващата сутрин след като ме раздвижиха ми го донесоха в 6 ч и така до 22.30 всеки ден.
Не съм сигурна, че дори и да платиш за ВИП стая ще ти дадат бебето по-рано, още повече ако си секцио. Тогава поне 6 часа си вързан към системи и апарати.

# 591
  • София
Момичета, дайте прясно инфо за престой за задържане? Ще съм по пътека , но чета за някакви 200-250 лв за избор на лекуващ лекар.
Как стои и въпроса със свижданията, ако не ти дават въобще да ставаш от леглото ...
Ще съм благодарна за всякакво инфо !

# 592
Ако няма промяна от август - безплатно по пътека.

# 593
От септември има такса битово обслужване, до 3 нощувки е 85лв, над 3 мисля че е 120, но не съм сигурна. За първата съм сигурна, защото я платих, лежах по друг повод , но мисля че всички я плащат при приемането.

# 594
Цитат на: Bambolinka11
Как стои и въпроса със свижданията, ако не ти дават въобще да ставаш от леглото ...

[/quote

Всеки си влиза, когато си поиска. На мен донякъде много не ми хареса това, но е от полза за хората, които не трябва да стават от леглото.

# 595
  • София

След секцио бебето веднага се показва на майката. Като те закарат в реанимация пак ще ти го доведат за минутка да ти го покажат Simple Smile После уж 24 часа не го дават ама аз родих в 15:45 и на другия ден в 10 ме преместиха на 5-тия етаж и ми връчиха детето Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 10:48 от I.Kravaeva

# 596
Момичета, дайте прясно инфо за престой за задържане? Ще съм по пътека , но чета за някакви 200-250 лв за избор на лекуващ лекар.

Bambоlinka, при кой лекар си в Токуда? Ако не бъркам, от друга тема, и ти си на клексан, затова питам.

# 597
И аз съм на клексан и съм при др Колева, но клексана ми е предписан от проф. Паскалева. Доскоро бях на фраксипарин, но кръвните показаха начало на алергия и ми го смениха.

# 598
Знам, че тя е един от добрите лекари, но още първата бременност като ходих при нея и разбрах, че не е моя лекар. Нищо лошо не мога да кажа, по скоро субективно. Иначе за нея само добри неща чувам от пациенти.

# 599
  • София

Bambоlinka, при кой лекар си в Токуда? Ако не бъркам, от друга тема, и ти си на клексан, затова питам.

Teg,  нямам лекар в Токуда, в Надежда съм по принцип. Много съм си доволна там от Жк, която трае винаги минимум по 30-40 мин, всеки път доплер, шийка, Уз. Не съм доволна обаче от 3 тия етаж , когато ми се е налагало да лежа в отделението по рискова бременност . Иначе да, на клексан 0,6 съм и аспирин всеки ден, като терапията ми е назначена от проф. Паскалева и там не давам никой да се бърка !

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 18:38 от Bambolinka11

Общи условия

Активация на акаунт