Паническо разстройство - 33

• 80 171
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте отново! Вече 3 дни пия антидепресанти. Обаче ПА нощем пак си имам и изпаднах в сериозна депресия. Видът на лицето ми се измени,все едно никога няма да се оправя...

Мила,не очаквай да имаш влияние към подобрение за 3 дни.На мен първите 10 дни от взимането на АД ми бяяха кошмарни.Изкарах ги вкъщи.Караха ме да спя ,обаче не можех да заспя,само ми се виеше свят и се чувствах като пияна. Беше някакъв уж.Гадене, въртене,сънливост.Даже не си виждах телефона,за да си цъкам.Просто лежах със затворени очи 10 дни без да мръдна. Само нощем успявах да заспя. След това вече започна да има подобрение,започнах да мога да излизам,да мога да ям,да се справям по-добре с живота. И аз се бях притеснила първоначално ,че ще лежа цял живот в леглото,но няма такова нещо. Организмът ти свиква с нещо ново ,това не е аспирин . Ще бъдеш така още поне седмица и после ще видиш подобрението.

# 421
трябва време на антидепресантите да проработят каквото трябва. някои хора изписват успокоителни с антидепресантите. защо не пробвате вечер някакво успокоително да видите дали ще ви облекчи ?

# 422
Включвам се в темата. Много е особено /така да нарека/ положението ни. Аз съм вече на възраст, ама Вие, младите защо и при Вас се получава това , нямам обяснение. От години се боря с това "заболяване" ли е, емоционалност"  ли е, и аз незнам как да го нарека. Аз имам проблем с пътуването. Изляза ли извън чертите на града в който живея, се започва... Вие го знаете, няма какво да Ви обяснявам. Имаше периоди в които ме отпуска, ходила съм тук там, но с напредването на възрастта май започва да стяга отново. Искам да попитам някой пие ли от Вас деанксит, или флуанксол, или левид ? Ще обясня. Обаждам се на психиатъра си - първи път: Пий флуанксол, няма проблеми, обаждам се след две седмици , защото няма промяна : пий Левид, ще видиш как ще се почувстваш по-добре.  Да ама като изпих половинка таблетка - нямам глава... Не мога да сметна на две магарета сеното.. Обаждам се пак: Пий Деанксит , купих го , ама не смея да го пия, вече незнам. Моля за съвет! Предварително благодаря !

# 423
Аз също ще се включвам към редиците на хората със сърцебиене. На мен това обаче никога не ми е било симтом на ПА. Имала съм само нощем стряскане и сърцебиене. Но от известно време почна да ми прескача сърцето. Не е сърцебиене, а точно като излизане от ритъм. И като стане съм си обикновено спокойна и просто си седя. И е много неприятно, задъхвам се.

# 424
Аз също ще се включвам към редиците на хората със сърцебиене. На мен това обаче никога не ми е било симтом на ПА. Имала съм само нощем стряскане и сърцебиене. Но от известно време почна да ми прескача сърцето. Не е сърцебиене, а точно като излизане от ритъм. И като стане съм си обикновено спокойна и просто си седя. И е много неприятно, задъхвам се.
Ще свикнеш и с това. Имам го от 11 години, един от първите ми симптоми. Най- много ме плашеше, но след безброй прегледи и холтер и твърденията на 4-5 кардиолози, че съм с абсолютно здраво сърце, вече му свикнах. Наричат се ексрасистоли.... Получава се при млади хора със здрави сърца и слаби нерви Simple Smile)

# 425
Получава се и при липса на магнезий. Попий малко магнезий, на мен ни помага. Също така се появява точно в покой - след като мине стреса или моментното напрежение. Екстрасистоли има абсолютно всеки човек, просто някои ги усещат. Аз съм имала супер силни еднократни. Ама както лекаря ми беше казал, може да нямаш ни един екстрасистол и да се тръпнеш на земята ей така.

Както и да е, мисълта ми е, че някои симптоми може да са от определени дефицити, за които също е редно да се вземат мерки.

# 426
Освен от дефицит на магнезий от какъв друг дефицит е възможно да има сърцебиене?

# 427
Ми всякакви солни дисбаланси. И от нерви също.

# 428
Ми мен не ме плаши. Но ми пречи. Защото както си стоя и усещам как излиза от ритъм сърцето и се задъхвам. Това преди е било по веднъж на няколко месеца. Сега е на ден по три-четири пъти от около 2-3 месеца. И няма никаква връзка с паниките ми...това е най-странното. Нито е след атака, нито е от тревога. Просто в пълен покой. Аз имам някакъв магнезии. Трябва да опитам. Но може и кардиолог да посетя за всеки случай.

# 429
Ми мен не ме плаши. Но ми пречи. Защото както си стоя и усещам как излиза от ритъм сърцето и се задъхвам. Това преди е било по веднъж на няколко месеца. Сега е на ден по три-четири пъти от около 2-3 месеца. И няма никаква връзка с паниките ми...това е най-странното. Нито е след атака, нито е от тревога. Просто в пълен покой. Аз имам някакъв магнезии. Трябва да опитам. Но може и кардиолог да посетя за всеки случай.

Не излиза от ритъм, а пропуска един ритъм и после го наваксва с един по-бърз. Принципно не е опасно. Пробвай с магнезия и пий повече вода. Ако не се оправи след редовен прием на магнезий, иди. Също така може да се дължи на нисък прием на сол , и то йодирана - нали е модерно да ядеш всичко без сол, което е крайно вредно. Ако ти се в разбалансирал натрия в тялото, също може да стане. Има и опция проблемна шитовидна жлеза.

# 430
Включвам се в темата. Много е особено /така да нарека/ положението ни. Аз съм вече на възраст, ама Вие, младите защо и при Вас се получава това , нямам обяснение. От години се боря с това "заболяване" ли е, емоционалност"  ли е, и аз незнам как да го нарека. Аз имам проблем с пътуването. Изляза ли извън чертите на града в който живея, се започва... Вие го знаете, няма какво да Ви обяснявам. Имаше периоди в които ме отпуска, ходила съм тук там, но с напредването на възрастта май започва да стяга отново. Искам да попитам някой пие ли от Вас деанксит, или флуанксол, или левид ? Ще обясня. Обаждам се на психиатъра си - първи път: Пий флуанксол, няма проблеми, обаждам се след две седмици , защото няма промяна : пий Левид, ще видиш как ще се почувстваш по-добре.  Да ама като изпих половинка таблетка - нямам глава... Не мога да сметна на две магарета сеното.. Обаждам се пак: Пий Деанксит , купих го , ама не смея да го пия, вече незнам. Моля за съвет! Предварително благодаря !
Щом нещо не ти помага, не го пий.
На мен ксанакса, деанксита, и още нещо изобщо не ми помагат и след един месец прием на лексотан станах много по-зле.
Пия си АД от 3 месеца и клонарекса по малко и след месеци лечение, а преди не излизах от дома даже, сега шофирам пътувам и съм що годе ок.
Да не се хваля де, но дори от входната врата не можех да изляза толкова зле бях.
Първият път шофирах на 7 км и изпаднах в ужас, после отидох на 50 км но с познат до мен да ми е спокойно. Сега в петък сама го изминах разстоянието и по институции ходих и в А1 се редих и чках, а преди не можех да вляза и се разтрепервах като лист.
Май се примирих, че ако искам да живея нормално ще си пия лекарствата. Иначе да хващам гората, ама и от там ме беше страх.

Всяка вечер си правя медитацията от ютуб.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 21:27 от opelcorsa

# 431
  • София
Освен от дефицит на магнезий от какъв друг дефицит е възможно да има сърцебиене?
Желязо, Д, Б12 и ... нерви.
Последното го казвам от личен опит. Преди като някой ми кажеше "от нерви" или "на нервна почва" ми ставаше странно, как пък чак такива симптоми от нерви. Е... дойде ми на главата, вече разбирам как може.  Опъвах се и аз като магаре на лед, болна съм ше се мре. Източиха ми парите от допълнителната здравна осигуровка (няколко пъти) по прегледи, доценти, специалисти. Накрая отидох на психиатър. И добре че отидох.

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 10:06 от Tina-Rina

# 432
Последното го казвам от личен опит. Преди като някой ми кажеше "от нерви" или "на нервна почва" ми ставаше странно, как пък чак такива симптоми от нерви. Е... дойде ми на главата, вече разбирам как може.  Опъвах се и аз като магаре на лед, болна съм ше се мре. Източиха ми парите от допълнителната здравна осигуровка (няколко пъти) по прегледи, доценти, специалисти. Накрая отидох на психиятър. И добре че отидох.
Какви са ви били симптомите?И как ви помогна психиатъра?

# 433
  • София
Последното го казвам от личен опит. Преди като някой ми кажеше "от нерви" или "на нервна почва" ми ставаше странно, как пък чак такива симптоми от нерви. Е... дойде ми на главата, вече разбирам как може.  Опъвах се и аз като магаре на лед, болна съм ше се мре. Източиха ми парите от допълнителната здравна осигуровка (няколко пъти) по прегледи, доценти, специалисти. Накрая отидох на психиятър. И добре че отидох.
Какви са ви били симптомите?И как ви помогна психиатъра?
Имах много и различни симптоми.
Сърцебиене. Ужасно непрекъснато сърцебиене. Пребледняване, разтреперване, студена пот. Замайване и направо сядах на земята, умирах постоянно. По принцип съм с леко ниско кръвно, но ми се случваше да го вдигна. Естествено аз незнам че е високо, зле ми е, умирам! Тичаме в спешното, кръвното 160/90, аз направо се треса цялата! Ако знаеш колко пъти съм търчала до спешното в рамките на една година...
Мога много да разкажа за моите перипетии, но ще е дълго Simple Smile
Психиатрите ми помогнаха определено, въпреки че в началото аз се съпротивлявах всячески и не исках да пия лекарства...е като "клекнах" нещата си дойдоха на мястото.

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 09:50 от Tina-Rina

# 434
Разбирам,защото и на мен ми се налага често да посещавам спешното както и се будя и заспивам с мисълта,че ще умра  всеки момент.Ужасно е вече не се търпи 😢 само ,че при мен е ,че аз вярвам,че има нещо някаква болест ,която ме кара да се чувствам така абсолютно не мога да приема тези толкова много физически симптоми ,които имам да са на психична основа само .Може да е някаква страшна болест,може да е нещо малко,може да е някой дефицит на витамини и минерали,но има нещо със сигурност .Това всеки ден да нямаш сила,да ти е зле,сърцебиене и така нататък не е без нищо.А и ако беше на нерви пих деанскит,мента глог и валериана и стрезам щеше да има ефект а абсолютно никакъв нямаше .А и не искам повече да ме тъпчат с такива лекарства след като няма ефект бих отишла на психиатър,психолог или най вече на психотерапевт с цел само да разговарям да ми олекне малко,защото нашите не ме разбират за жалост,че наистина съм болна а не е на нерви.

Общи условия

Активация на акаунт