Паническо разстройство - 33

• 80 136
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
На офталмолог не съм ходила.Имам изследвания на витамин Д 27,10 при норма от 20-100 оптимално ниво и от 10-20 латентен дефицит.Витамин Б12 301 при норма 187-883 латентен дефицит < 300.Фолиева киселина 2,5 при норма 3,10-20,5.Магнезий 0,82 при норма 0,65-1,03.Желязо 15 при норма от 6,00-26,00

# 451
Lovely, и аз бях с дефицит на Д (и при мен беше 12) през юни.... И с Б12 бях бая в долната половина, а е хубаво да сме в горната.
Допълвам - Мимозка, Б12 е ниско, трябва да е в горната половина. Витамин Д също ми се вижда ниско, особено за след лятото. 

# 452
Моичета, не се имам за специалист, но много съм чела по темата, говорила съм с близки и искам да кажа, че антидепресантите са само временно решение. Те потушават симптомите, но не лекуват причината. В момента, в който ги спрете ще се озовете пак в същата дупка, ако не и още по-дълбока. Хапчетата са просто патерица, която не може да се ползва цял живот. Аз също имам паник атаки и имам депресия поне от преди тийнейджърските ми години. Много съм тревожна, имам нарушения в съня, нямам желание за нищо и като съм си вкъщи главно спя, лежа и гледам филми. Добре, че ходя на работа и се виждам от време на време с приятели, някак си успявам да се държа на повърхността все още, макар и трудно. Тази книжка: http://ciela.bg/books/book/moiata-priiatelka-panicheskata-ataka/2644 би могла да ви помогне, ако не ви помогне, то със сигурност няма да ви навреди, за разлика от антидепресантите. Ако състоянието ви е породено от дефицит на витамини или хормонален дисбаланс е нормално да се приемат медикаменти за нормализирането им, но наистина антидепресантите не са дълготрайно и ефективно решение на проблема. Радвам се, че има такава тема във форума, където всеки може да обмени информация по въпроса. Много е полезно. Успех на всички, дано се преборим.

# 453
  • София
До някъде е така, но не съвсем. Когато имаш соматични симптоми е за препоръчване да си помогнеш с "патерица" отколкото да се мъчиш. Не се издържа. От опит го казвам. Борих се, отричах, мъчих се... няма смисъл. Още повече се стресираш и натоварваш психичеси. Добър психиатър, който не изписва антидепресант и Денсксит или успокоително и само да увеличава дозата ако няма ефект е за препоръчване. Много изстрадах, много се мъчих. Какви ли не схеми правих, то не бяха билки, то не беше хомеопатия, медитация, разходки... Е на мен не ми помогна. Антидепресантите имат лоша слава от миналото, модерните лекарства далеч не са това. При правилна дозировка, правилното хапче помага да се държат нещата под контрол. След време по схема се намаля, остава се на поддържаща доза известно време и по преценка на лекар се спира. Не се самолекувайте и не спирайте лекарства на своя глава. Имам горчив опит и с това.
Не агитирам никой, всеки сам решава за себе си, но аз бях много зле и съм благодарна на лекарите, които ми помогнаха да изплувам. Далеч не всичко е перфектно, овладяването на такива състояние иска много постоянство. Дори самите психиатри казват, че лечението на панически разстройства е предизвикателство.

# 454
Искам да ви кажа да не бъдете толкова против хапчетата.Аз имам приятелка ,която е била с много тежки пристъпи в много тежко състояние.Пила е хапчета 3 години и вече от 7 години без тях е здрава и работи,танцува,пътува с една дума живее и се чувства добре 😊

# 455
Олееееее, аз мислех, че като започна работа ще ми отмине. Такава депресия и тъга ме е налегнала, че едва издържам да не ревна на работа. Тревожно мие. Ставането сутрин в 6 часа ме съсипва. Вечер се прибирам, вечерям и лягам в 21 часа и рева...Ето сега в събота и неделя ще ходим на шопинг в Одрин.  Толкова ми се ходеше, а сега и това не ме радва. Много ми е отчаяно....

# 456
Lovely, и аз бях с дефицит на Д (и при мен беше 12) през юни.... И с Б12 бях бая в долната половина, а е хубаво да сме в горната.
Допълвам - Мимозка, Б12 е ниско, трябва да е в горната половина. Витамин Д също ми се вижда ниско, особено за след лятото. 
На мен за почуда Б12 ми е добре, а имам бая проблеми неврологични - прищипани нерви, изтръпвания на гърба и крака и очаквах да е друго, но се оказа добре.

Али, дръж се! Няма начин след паузата да не е шок, въпреки че си мислела, че работата ще те спаси. Трябва да мине време, да се усетиш сигурно стъпила на краката си в тази работа и сигурно ще се оправят нещата. Виж за ранното ставане не знам какъв лек има, аз сутрин съм най-зле...значи разликите са от земята до небето. Вчера сутринта бях почти на ръба да се самоубивам пак, ревах като магаре,  усещах че си ме срива целия свят...до вечерта нещата отминаха. Ад са ми сутрините, пълен ад. Убедена съм, че има и хормонален елемент в тая динамика сутрин-вечер, защото съм като двама различни човека в различните части на деня.

# 457
  • София
Олееееее, аз мислех, че като започна работа ще ми отмине. Такава депресия и тъга ме е налегнала, че едва издържам да не ревна на работа. Тревожно мие. Ставането сутрин в 6 часа ме съсипва. Вечер се прибирам, вечерям и лягам в 21 часа и рева...Ето сега в събота и неделя ще ходим на шопинг в Одрин.  Толкова ми се ходеше, а сега и това не ме радва. Много ми е отчаяно....
Кураж! Важното е, че си предприела стъпка напред. Казвай си колко е хубаво, че имаш работа, заета си, полезна си с нещо. Наблягай на хубавите, положителни мисли и мечтай. Аз така се спасявам от черните мисли, лягам си и започвам да си представям само хубави неща - как ще отслабна, ще отида на ексурзия някъде където много ми се иска, ще си купя нещо хубаво, ей такива дребни нещица, но ми помагат.

Аз още се мъча да преодолея бариерата и да започна да излизам и да се срещам с хора. Трудно ми е Sad Искам да отида на фризьор, на козметик, да се почувствам жена... но пустия му страх..От какво ме е страх и аз незнам, ама на...

# 458
Аз направо не се трая. Колежката тази седмица е в болнични и съм сама в стаята. Никой с нищо не ме занимава и не ме закача. Обаче такава тревожност ме е сграбчила, че ще ми изхвръкне сърцето. Все като поп си редя на ум положителни нагласи, ама не става. Направо се треса цялата....

# 459
Моичета, не се имам за специалист, но много съм чела по темата, говорила съм с близки и искам да кажа, че антидепресантите са само временно решение. Те потушават симптомите, но не лекуват причината. В момента, в който ги спрете ще се озовете пак в същата дупка, ако не и още по-дълбока. Хапчетата са просто патерица, която не може да се ползва цял живот. Аз също имам паник атаки и имам депресия поне от преди тийнейджърските ми години. Много съм тревожна, имам нарушения в съня, нямам желание за нищо и като съм си вкъщи главно спя, лежа и гледам филми. Добре, че ходя на работа и се виждам от време на време с приятели, някак си успявам да се държа на повърхността все още, макар и трудно. Тази книжка: http://ciela.bg/books/book/moiata-priiatelka-panicheskata-ataka/2644 би могла да ви помогне, ако не ви помогне, то със сигурност няма да ви навреди, за разлика от антидепресантите. Ако състоянието ви е породено от дефицит на витамини или хормонален дисбаланс е нормално да се приемат медикаменти за нормализирането им, но наистина антидепресантите не са дълготрайно и ефективно решение на проблема. Радвам се, че има такава тема във форума, където всеки може да обмени информация по въпроса. Много е полезно. Успех на всички, дано се преборим.
Според мен е много важноо и доктора на който ще попаднете,и да му се доверите .Трябва да се спазва лечението ,даже и да има лоши моменти не трябва да се отказвате и да спирате лечението на своя глава.Моят доктор казва,че най вече трябва да вярвам,че ще оздравея😊

# 460
lovely и на мен ми се струват ниски,но не мисля,че е възможно от тях да се чувствам толкова зле

# 461
  • във фурната
Алина, откога си така и пиеш ли някакви лекарства и ако да-какви и от колко време?

# 462
Lovely, за изтръпванията - пия магнезий и ми помага.
Мимозка, и аз не вярвах, но е факт, че съм по-добре след като си оправих дефицитите.

# 463
Алина, откога си така и пиеш ли някакви лекарства и ако да-какви и от колко време?
Аз по принцип съм от 23 години така. сега пия сероксат и ремирта, но откак започнах работа станах много тревожна и започнах да си взимам и по 1/4 клонарекс.

# 464
  • във фурната
Аз по принцип съм от 23 години така. сега пия сероксат и ремирта, но откак започнах работа станах много тревожна и започнах да си взимам и по 1/4 клонарекс.
23 години така е много време. А на психотерапия  подлагала ли си се?

Общи условия

Активация на акаунт