1 ЕГ Варна

• 76 612
  • 807
  •   1
Отговори
# 600
  • В центъра на моретата

Цяла Европа затваря, но децата продължават да ходят на училище с тестване!

А, ние вместо да затваряме - отваряме: и граници, и училища... Лошото е, че пандемията си остава, но като гледам и министрите може да останат и положението няма да се подобри.

Сега получих съобщение от Школо за попълване на декларации за тестване в случай на необходимост.

# 601
Не, не и не...това е безобразие.

# 602
  • Варна
Кое е безобразие?

# 603
Здравейте, отдавна Ви следя. Майка съм на 9-то класник с немски “з” клас. Т.к.т. до сега не сме имали род. срещи на живо ще се радвам тук да се запознаем. Има ли майчета на деца от нашия клас?
И по-важния въпрос: намирате ли въпросната декларация в сайта на училището?

# 604
  • Варна
Здравейте, отдавна Ви следя. Майка съм на 9-то класник с немски “з” клас. Т.к.т. до сега не сме имали род. срещи на живо ще се радвам тук да се запознаем. Има ли майчета на деца от нашия клас?
И по-важния въпрос: намирате ли въпросната декларация в сайта на училището?
https://www.1eg.eu/Kovid-19.html

# 605
Кое е безобразие?

Направиха ни на маймуни, ето това е безобразие. На този етап не смятам нищо да попълвам и с нищо да се съгласявам.

# 606
  • Варна
Безобразие е това, че нито преди ДО, нито сега ще се създаде безопасна среда за децата. Как например днес позволиха на децата да се върнат присъствено без да ги тестват или изискват ЗС? Заповедта е тестване до достигане на 250 на 100 хил заразени.

Може ли нялой да ми каже ако не се попълни тази декларация и детето остане на ДО, предполагам асинхронно, как стои въпроса с текущото изпитване и оформянето на срочните оценки?

# 607
  • Варна
Manzhelka 7-дневната заболеваемост във Варна вече е 215, затова се връщат без тестване.  https://coronavirus.bg/bg/statistika/confirmed Като се качи над 250 ще почнат да тестват.

Дъщеря ми е в друго училище 7-ми клас, но децата, които са ОРЕС ще учат заедно с тези в присъствена форма, като ще имат по-кратки часове и по-големи почивки. Затова пак трябва декларация да се попълва.
Оформяне на оценки и изпитване предполагам зависи от учителите и организацията, която ще създадат.

# 608
Учениците се тестват при непрекъснат присъствен образователен процес. Ако паралелката е на ротация и стойностите са в диапазона 250-500 на 100К, тестване не е предвидено.
Област Варна е с 472 на 100К на 14-дневна база. Гледала си седемдневната. А и това е без значение. Важни са стойностите по общини.

# 609
Доколкото разбрах схемата е следната
- тези класове, които подписаха за тестване, си се тестват в понеделник и/или четвъртък и си ходят непрекъснато
- класовете, които не искат да се тестват, при <500/100хил минават на ротация
т.е драмата в нашия клас беше - от понеделник с тестове или от четвъртък с ротация да се върнат децата.

Първото определено изглежда по-безопасно

Който не желае ПО и в двата случая си пуска индивидуална молба за ОРЕС. Не знам дали в училището са осигурили лаптопи, с които да се включват и гледат урока и децата на ДО.

Важна промяна от тази седмица е, че въпреки молбата за  ОРЕС, учителите имат правото да викат учениците на присъствени изпитвания, като те се провеждат 1:1 учител-ученик. Дали някой ще го направи е отделна тема Simple Smile

Във Варна сме под 500/100 хил, защото в момента на ротация са 8, 12 и 9 клас с АЕ

# 610
  • Варна
Според мен ротацията отпадна като опция - или се тестваш, или седиш вкъщи. И да не си мислим, че учителите ще се разхождат с лаптопи и ще предават от класната стая. Все пак и те са хора.

Ще видим какво ще стане. Мисля си, че ротацията беше по-безопасна, но явно правителството има тестове, които да пласира.

# 611
  • Варна
И да не си мислим, че учителите ще се разхождат с лаптопи и ще предават от класната стая. Все пак и те са хора.
Защо да не си мислим? Децата, които са болни или в карантина имат право на ОРЕС и дори заради едно дете, учителят ще включва лаптоп от класната стая.

# 612
  • Варна
И да не си мислим, че учителите ще се разхождат с лаптопи и ще предават от класната стая. Все пак и те са хора.
Защо да не си мислим? Децата, които са болни или в карантина имат право на ОРЕС и дори заради едно дете, учителят ще включва лаптоп от класната стая.

Доколкото знам няма изискване да са на живо. Може само да им спусне едни задачи и толкова. По преценка на учителя е.

# 613
  • В центъра на моретата
Дъщеря ми беше болна преди месец - помолих класната й, да й праща преподаваното по езика, иначе доста щеше да загуби. По другите предмети от съучениците си вземаше домашни и уроци (е, не съвсем точни и пълни, както се оказа после). Още първия учебен час по математика, като се върна имаше контролно -и тя наред с всички го прави. Нямат организация за хибридно обучение, така че отсъстващи деца поне да слушат уроците.

# 614
  • Варна
Имате ли информация дали за утре разписанието на часовете е променено? В сайта естествено не намирам нищо. От класната имаме само да не закъсняват за 8 часа.

Общи условия

Активация на акаунт