За и против кучетата в градски условия

• 53 902
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 065
То ясно, че на никоя съфорумка кучето не ака.

# 1 066
На всички акат. Това къде го прочете, че не акат?
И ти акаш, Трещерица, и аз. Няма живо същество без акане.
Аз съм против акането по тротоари, храсти и пясъчници просто. Има начин да се изакаш там, където трябва. За хората, това е тоалетната, не храста, не поляната, не до дървото. За кучетата е тревна площ, от където стопанина може и трябва да почисти. Кое не е ясно? За пикаенето е същото-да възпиташ и да не допускаш кучето да вдигне крак на сградата, стане ли навик-търси тревна площ и не подпикава ни витрини, ни ъгли на сгради, елементарно е. Учи се бързо. Съгласна съм, данъка за кучето ми да отива в служби, които следят за тези неща, и за изграждане на площи, облагородяване и да е десеторен, защото в момента е смешно нищожен, а кастрираните са освободени и от тази сума. Но за съжаление това не се случва.

# 1 067
Аз не знам защо се опитвате да убедите Елица в нещо, което тя не иска и никога няма да приеме, дори ежедневно да го вижда.
Но luna е права, че тук говорим за кучета и не би трябвало да се сравнят катастрофи с кучешки изпражнения.
И отново да напиша, че всеки стопанин е отговорен за собственото си куче и това то да не безпокои околните хора и животни, а също и да почиства след него, да го води на повод, да го регистрира и плати данък, да го чипира. Аз към моето куче съм я поела, но отказвам да ми се вменява вина, че не всеки притежател на куче спазва правилата. 
И все пак да си дойдем на темата, аз съм твърдо ЗА всякакви кучета в градска среда стига стопанина да се отнася отговорно към отглеждането му и спазва закона и общинската наредба.
Трещерица как всички акат, мойто не ака.. такава му е селекцията неакащо и непикащо куче. Joy Joy

# 1 068
  • София
Обичайна реакция. Можеше и по-зле да е - да те напсуват или да ти се изрепчат насреща ти ли па ще им кажеш. А да не говоря пък как се подхилкват и те гледат, сякаш си мръднала, некучкари, задето чистиш след кучето. Ама иначе големи уста и претенции.
Е, то да беше само да гледат... На мен са ми вдигали яки скандали, независимо че чистя след кучето си от първата разходка, вече 10 години - в началото бях едва ли не единствената в квартала, сега гледам доста хора с кучета го правят, даже една бабичка с бастун събира след кучето си със стари вестници, доста младежи също го правят. И точно когато събирам, с торбичката в ръката, изскача някой и ми заформя скандал, макар че обяснявам и показвам, че точно след нас не остава нищо. Но то като е пусната веднъж плочата - спиране няма.
А върхът на всичко беше, когато ме спря един дядка - охранник в лъскава жилищна сграда в квартала, и се опита да ме шантажира - имал запис от камерите за видеонаблюдение на мен и кучето, щял бил да ги занесе в полицията, ако не се разберем. Явно глупакът се беше нагледал на екшъни и решил и той да изкара някой лев.
И понеже знам, че никакъв компромат срещу мен не може да има - предложих му да отидем в полицията заедно, хем ще напиша жалба срещу опит за изнудване. Не се появи повече.
Та така е с куче в града...

# 1 069
  • София
...
 Видяхме в градинката пред блока двойка с друг лабрадор, който докато си говорехме, се изака в градинката. При въпрос към двойката, защо не съберат акото, стопаните се изсмяха и решиха, че нещо сме мръднали. Обяснението беше, че това е биологичен отпадък и по принцип никой не чисти след кучето, съответно защо те да го правят...

...
Е, как, бе? Според самите кучкарите никой не чисти след кучето си? Поне кучкарите не ви ли виждат как чистите на кучешката поляна, ако, да кажем, аз съм пропуснала да забележа? Или не виждат, защото чистите ти, Ла сомбра и още една съфорумка? То наистина дори статистически е доста трудно да ви засечем, чистейки... Stuck Out Tongue Winking Eye

Sivi, Елица написа отдавна, че и няколко пъти, да не се смесват катастрофи и други обществени проблеми с кучешките Sunglasses

# 1 070
  • Насред хаоса
La Sombra, това с подхилкването вече идва от омразата. Хем правиш каквото трябва, хем ехидно се радват, че един вид се унижаваш да чистиш след хайванчето. Защото за много хора това е низша твар.

Има нещо вярно. Само че отде да знаят, че за мен това не е унижение, а просто задължение, което трябва да се свърши, а трябва да се свърши, защото така е най-добре за всички. Включително и за тях.
Елица, хич не ми дреме как приемаш казаното от мен. Както казах, на предубедения и Господ да слезе да му говори, той няма да разбере, просто защото не иска. След тая тема, като се имат предвид и изцепките на разни подобни от реала, имам стабилни доводи хич да не цепя басма на всякакви претенции и да правя минималното, което се изисква. Оттам нататък не ме интересува кой какво искал и какво не му харесвало. То стана, дето се вика, подадеш пръст, те ти изядат ръката.
NumLock, ужас са. Правиш така - не са доволни. Правиш иначе - пак не са доволни. Ами да си гледат работата.

Е, как, бе? Според самите кучкарите никой не чисти след кучето си? Поне кучкарите не ви ли виждат как чистите на кучешката поляна, ако, да кажем, аз съм пропуснала да забележа? Или не виждат, защото чистите ти, Ла сомбра и още една съфорумка?

Ако не виждат мен, сигурно виждат мъжа и децата ми. И те чистят, глупаците му с глупаци, че да си спазват задълженията, което никой не им признава. Чак пък да ти доказвам, че чистя - ай нема нужда. И очите да ти извади някой с това, пак ще казваш обратното. По нищо не се различаваш от тия, които се присмиват на чистенето.

# 1 071
  • София
То ясно, че на никоя съфорумка кучето не ака.
Айде де, Трещ, къде се губиш? Оставям те втора смяна тук, че не се издържа Joy

Кой те кара да доказваш, Ла сомбра, нали написах, че чистиш? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 072
  • София
Не е до квартал, до манталитет е. В квартала имаме компания събираща и индивиди несъбиращи. Има хора, хранещи кучетата на другите, има такива, дето не им дават да си играят с това или онова, че било голямо и страшно, има всякакви. С някои успяваш да се разбереш, с други не.

Именно заради хората, а и заради работата ми излизам в 6 сутринта, всяка сутрин. Няма жив човек да види какво правя, нито да му пречим.
Следобедната работа се върши в едни храсти, дето човек няма да стъпи никога, освен ако не се е заврял и той по същата причина там. Тоест даже не сме се и доближили до смущаване на обществения ред.

Аз съм кучесобственик, куче....
забравих определенията.
Целувам си кучето, ама не се лигавим много, че не обичам лиги.
И котките целувам, ама те не са особено гушливи, та рядко.
И детето си рядко целувам, че бил мъж и съм го излагала.
Държа се и с четиримата еднакво, осигурявам им еднакви блага и любов.
Не смятам, че кучетата са по-важни от хората, смятам, че всички живи същества са еднакво важни, въпреки че за хлебарките правя изключение. За тях е важно да не са у нас.
За рибките някак не мога да се умиля, а за пернати хич, щото имам някаква непоносимост към тях, ама пак, сдобиеш ли се с такова, поемаш отговорност да му дадеш най-доброто от себе си.

Към хората несъм толкова толерантна и да са ми мили, защото по презумпция са интелигентни същества, избиращи дали да са идиоти и дразнители и е редно да си носят последиците за избора.

# 1 073
  • София - Рим и обратно
Елица се развлича да се гаври тук, а вие й се връзвате.
Еличке, много та Убичам и да знаеш, че и аз същите ги плещех преди години, ама ей ма на - отявлена кучелюбка откачена. Човек за децата си какво ли не прави, но смея да твърдя, че това  е най-смисленият каприз, на който съм им угодила Grinning

# 1 074
Едно миниатюрно  кученце и на каишка, като мина дете покрай него, като се развика, стресна целия квартал. А детето да не говорим как се уплаши. Ама какво да го правиш - сладурче.

# 1 075
  • Насред хаоса

Кой те кара да доказваш, Ла сомбра, нали написах, че чистиш? Stuck Out Tongue Winking Eye
Само дето не е твоя работа, след като цяла тема един път не каза, че има хора, които чистят. Та, приемам, че ти е все тая чистя или не, тъй че няма какво да пишеш от мое име и да казваш кой какво прави.
Елица се развлича да се гаври тук, а вие й се връзвате.

Именно да се гаври. Което самО по себе си говори колко сериозно приема темата, да не говорим за съобразяването, за което толкова много напира. Същото правеше и в темите за пушенето - всички пушачи са й криви, защото тя е спряла цигарите, съответно останалите й пречат и никъде нямат място.

# 1 076
  • София
Виж сега, Кафе, и аз те обичам Kissing Heart, донякъде се развличам, но нагазя ли в кучешко л...., хич не ми е забавно...

Написах, Ла Сомбра, за теб и другите три съфорумка, повечето обаче са несъобразителни и не чистят.

# 1 077
  • София
А, дребните не са ми сладурчета. Ама ги толерирам, живинки, какво да ги правиш.

Аз си упражнявам пръстите на клавиатурата, иначе отдавна да съм излязла от темата, изчерпа се откъм смисъл. Просто ми е изпушила главата от работа и ми е разтоварващо да вляза, да прочета и да ипиша един пост полусериозен, за да разтоваря за минута.

Между другото, от малкото  хора съм, които прекарват по 24 часа в денонощието с кучетата си. Ходи на работа с мен, цял ден е в краката ми или на леглото си зад мен, после се прибираме към два часа заедно и на другия ден пак същото. Тоест мога да твърдя, че познавам характера и реакциите и доста добре. Може да ми се иска да е по-послушна, амо не обвинявам нея за това, а себе си, че все пропускам да я стегна.
Когато реших, че отново ми е време да имам куче, прецених добре че имам времето, финансите и търпението да го гледам правилно.

# 1 078
А бе ясно, че всичко форумки са съвършени и кучетата им също. Ама има и други кучкари. От тях ни е писнало.

Надявам се, че не работиш с хора.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 10:37 от Трещерица

# 1 079
  • София
Днес пак безотговорен шофьор прегазил 6-годишно дете.
Такива случаи има колкото искате.
Да мразите всички кучкари, заради онези, които са допуснали кучето им да ухапе човек, е все едно да мразите всички шофьори, заради онези, които са убили по невнимание, заради пиянство или дрога невинни пешеходци. Последните са многомногомного повече от провинилите се кучкари.
Ама не мразите шофьорите и колите, нали? А колите мърсят даже много повече от кучетата.

До никъде не стигаме в дискусиите, защото винаги се прилага аргумента "А, вие защо биете негрите"?
Защо са тези безсмислени сравнения между несравними неща?

То и серийни убийци има, ами дай да не ги наказваме, а да ги дадем за превъзпитание на някой треньор, като кучето, разкъсало дете, без да ги вадим от обществото?!

Докога ще сравнявате хората с животните?
Докато докарате нещата до там, да се гърмим по улиците, като ония в подлеза ли?

И ако приемем сравняването, и ако приемем че човек и животно имат еднакви права, но и еднаква отговорност, къде отивате вие? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт