За и против кучетата в градски условия

• 53 880
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 185
Кучетата ядат човешки лайна, не чужди кучешки.

Добре де, нали ги водите на поводи тези кучета, защо ги оставяте да ядат л@йна? newsm78

# 1 186
  • София
Баш човешки, за съжаление.

Кой решава коя каца с мед е за изхвърляне и коя е за задържане, въпреки катрана в нея. По какъв критерии се определя кое е важно и сезаслужава да се вземат мерки за него и кое, кучетата примерно, трябва да се изкорени изначало, и да не се разправяме за оправяне на ситуацията.

И аз харесвам питбули, като стана на въпрос. И имам намерение да си осиновя един. И да го направя най-лигавото и дружелюбно куче на света.

По цял свят има два типа собственици на питбули и разновидностите им. Едните ги селектират заради агресия и физика, комбинирано. И не говорим за красота, а за маса, като казвам физика.
Останалите ги взимат и си ги харесват и си ги възпитават каквито им се паднат, за предпочитане добрички.
До нас живее едно питбулче, още е бебе. Такъв безподобен лигльо е, че не е истина. И харесва всички кучета, ама го извеждат да си играе и го учат да не се бие. Най-вероятно винаги ще си е добър сладур. Ходи и на училище.

# 1 187

Добре де, нали ги водите на поводи тези кучета, защо ги оставяте да ядат л@йна? newsm78

На повод са по тротоара, на определени места, където може, са пуснати. Има такива места. Лайно е изяждано и в кучешко ограждение. Човешко. Не ме питайте по какво ги различавам, имам богат опит вече.

# 1 188
  • София

Сори за двойния пост.
Въпросните лайна са в парка, на забутаната пътека, в горичката, не задължително на детската площадка.
Нали все някъде ги пускаме тия кучета.

# 1 189
Пак да кажа, явно този модел вирее в Пловдив. Сменяй рязко средата. Още ли нямаш къща?
А тя госпожата така говори все едно живее в имение и е съпруга на мултимилионер. Не сме тук да си мерим имането. То и аз попадам в категория реститут, ама си нося анцуга в междублоковото пространство, имам и къща, ама предпочитам да живея в центъра на София, а не в Банкя. Като ще се хвалим...

# 1 190
Собственици на кучета - какво ще кажете за горното?
- вярно ли е, че кучетата ядат единствено човешки лайна?
- ако не е вярно - кое е по-вероятно да изяде едно куче на място, където хората си пускат кучетата да тичат - човешко или кучешко?

possessed
Скрит текст:
, "Кой решава коя каца с мед е за изхвърляне и коя е за задържане, въпреки катрана в нея" - всеки решава за себе си. Виждате, че много хора са взели това решение. И решението им не Ви харесва. Но единственото, което правите, е да се сърдите на хората. Полза от това няма. Аз не се сърдя "групово" на хората с кучета, 100 пъти го уточних изрично. Никакви емоции нямам по този въпрос, просто приемам статуквото и толкова. Ако на някакъв етап обаче има някаква форма на допитване - дали референдум, дали общо събрание на блока, дали нещо друго - не съм мотивиран да подкрепя отглеждането на кучета с каквото и да било точно поради липсата на активна позиция по отношение на нередности, неспазване на правилата, заблуди и анти-социални мнения/поведения, точно в случаи като настоящата тема.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 15:26 от Анонимен

# 1 191
Обикновено глезените любимци ги водят много и на къщите им, и на море дори.
Нова тема-за и против куче на плажа и в морето.

# 1 192
  • Другата България
Пак да кажа, явно този модел вирее в Пловдив. Сменяй рязко средата. Още ли нямаш къща?
А тя госпожата така говори все едно живее в имение и е съпруга на мултимилионер.
Двустайна панелка в краен квартал на Пловдив. Нейното е избиване на комплекси, не знам защо не си го разбрала досега.
- ако не е вярно - кое е по-вероятно да изяде едно куче на място, където хората си пускат кучетата да тичат - човешко или кучешко?
Laughing Изключително екзистенциални въпроси. И аз се вълнувам много от отговорите.

# 1 193
Баш човешки, за съжаление.

Кой решава коя каца с мед е за изхвърляне и коя е за задържане, въпреки катрана в нея. По какъв критерии се определя кое е важно и сезаслужава да се вземат мерки за него и кое, кучетата примерно, трябва да се изкорени изначало, и да не се разправяме за оправяне на ситуацията.

И аз харесвам питбули, като стана на въпрос. И имам намерение да си осиновя един. И да го направя най-лигавото и дружелюбно куче на света.

По цял свят има два типа собственици на питбули и разновидностите им. Едните ги селектират заради агресия и физика, комбинирано. И не говорим за красота, а за маса, като казвам физика.
Останалите ги взимат и си ги харесват и си ги възпитават каквито им се паднат, за предпочитане добрички.
До нас живее едно питбулче, още е бебе. Такъв безподобен лигльо е, че не е истина. И харесва всички кучета, ама го извеждат да си играе и го учат да не се бие. Най-вероятно винаги ще си е добър сладур. Ходи и на училище

А ако не е най-вероятно добър сладур и му надделее природата и нападвне някого - айде да не е човек, той не е важен, ами друго куче? Нали се подбираше според породата, кое за какво е селектирано нали имаше значение? Кой ще поеме тоя риск, масивното им животно да направи сакатлък,,. стопаните ли? Ама друг ще плаче, нали.

# 1 194
Живееш в миналото. Аз бях достатъчно млада през 90-те и такава мода не съм видяла, гледаха се коли.
Голдъните са социални компанийни кучета и са чудесни за гледане в градски условия, чудесна преориентация се е случила, одобрявам.
Даже бих казала, чудесна преориентация. Този тип кучета ходят по стопанина си, не понасят да живеят в самота на двора. Ако са в къща с двор, а стопанинът е в къщата, ще търси да влезне и кучето вътре при него. Това куче иска повече разходки, но е социално и е чудесен вариант за обездвижените градски чада-да има кой да ги изведе.

Само да вметна, ако дамата от Пловдив се изнесе на село, и и подхожда вече куче, къде ще ака това куче-в нейния двор или пред съседската порта?

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 15:42 от smetanapalata

# 1 195
  • София
Кучетата не е задължително да ядат л...на. За 44 г. съм имала общо 7 кучета. В момента са 3. От всички само едно се опитваше да яде и то само конски. Отучи се буквално след втория опит. Разбира се, не се ли намесва стопанинът, кучето може да изяде и много други неща. Не заради самите тях, а от любопитство.

# 1 196

Според баща ми, който е ветеринарен лекар, отговорът на първия въпрос е: Не е вярно! Имало кучета, които ядат дори собствените си изпражнения или изпражнения от други кучета.

# 1 197
От групата ни от около 20 кучета, само 3 не ядат лайна. Всички ядат човешки, в конските се овъргалват само.

# 1 198
  • София

А ако не е най-вероятно добър сладур и му надделее природата и нападвне някого - айде да не е човек, той не е важен, ами друго куче? Нали се подбираше според породата, кое за какво е селектирано нали имаше значение? Кой ще поеме тоя риск, масивното им животно да направи сакатлък,,. стопаните ли? Ама друг ще плаче, нали.

Затова и е добре да се селектират вторични белези, тоест външен вид на питбул, родители добряци. А не на база - яко куче изтребило половин квартал, брато.

# 1 199
  • София
А къде сте собствениците, докато кучетата ядат л...на? Аз не бих допуснала моите да ядат такива "деликатеси" и после да се приближават до мен или децата ми.

Общи условия

Активация на акаунт