За и против кучетата в градски условия

• 53 853
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 215
Ами стопанинът си го е заслужил!
Да де, но какво са виновни животните? Ако има ред и контрол, такива случаи ще се пресичат рано и няма да се стига до умъртвяването им.
И той хубаво е виновен, но какво са виновни хората в селото, които също можеха да станат жертви. Просто случайност е било, че така са се развили нещата.

Същото и с другите случаи - имало е индикация - примерно пуснати кучета без каишка, но органите не следят и не предприемат мерки. Затова случаите ще стават все повече.

# 1 216
  • София
Две от кучетата още не били хванати, така съобщиха.

# 1 217
  • Насред хаоса

Да де, но какво са виновни животните? Ако има ред и контрол, такива случаи ще се пресичат рано и няма да се стига до умъртвяването им.
И той хубаво е виновен, но какво са виновни хората в селото, които също можеха да станат жертви. Просто случайност е било, че така са се развили нещата.

Ами не са виновни - нито хората, нито животните. Пак се стига до това, което се казва много пъти в темата - след като на някого не му дреме за животните, които е взел, няма как да му дреме за хората и да спазва предписания. 10 кучета за защита? Да, бе, да. 99% съм сигурна, че кучетата са били за боеве и съответно третирани като такива - бой, глад, тормоз и прочие идиотщини, които само човешки мозък може да измисли. В резултат няма как да очакваш кучето да е с благ характер и безопасно - то е съзнателно тормозено и озлобявано. Никак не съжалявам този и такива като него - избягал е от човешките закони за правилно отглеждане и жестокост към животните, но от съвсем логичните неписани закони на това, което сам е създал, не можа да избяга. Съдбата си знае работата. Няма да казвам, че се надявам случаят да служи като предупреждение към останалите с подобно поведение, защото всеки такъв си мисли, че на него не може да му се случи, следователно не е нужно да преосмисли и промени нещата.

# 1 218
  • София
Не били за боеве - за красота си ги бил гледал. Как пък да не повярвам?
Кучетата, разкъсали човек в село Сотиря, вече заловени
В развъдника, който се е намирал в селото, собственикът е отглеждал няколко кучета питбул и були - също бойна порода. Съселяните му разказват, че ги е отглеждал "за красота, защото много обичаше кучета", а не за кучешки боеве. Още не е ясно колко на брой са били кучетата. По разкази на селяни мъж, притекъл се да спасява нападнатия от кучетата си собственик, е застрелял едно от тях. Кметът знаел, че в развъдника има 2-3 кучета, впоследствие разбрал, че са 7-8.
За мен кучешките боеве са нещо крайно отвратително, както и хората, които ги организират и гледат. Що за извратено удоволствие - бой между кучета?  Sick Процъфтява си тоя престъпен бизнес из България, както и още много други подобни - безнаказано. 

# 1 219
Сега в градски условия, скоро по моловете Wink
https://www.facebook.com/LADbible/videos/4838971122816706/

На въпросите на БГ-Татко:

Собственици на кучета - какво ще кажете за горното?
- вярно ли е, че кучетата ядат единствено човешки лайна? - Не. Моето хапва всякакви.
- ако не е вярно - кое е по-вероятно да изяде едно куче на място, където хората си пускат кучетата да тичат - човешко или кучешко? - Което е по-вкусно. Ако някое куче се колебае кое да избере, може да му даде насоки. Преди време стопанка на друго куче, я обвини, че го научила да яде лайна.

# 1 220
В Ринг мол и към днешна дата може да се види.

# 1 221
Да, видях, че там има СПА център за кучета там и лееекичко завидях на Софиянци.

# 1 222
Абе още сме добре, щом не съм виждала в България все още кучета в бебешки колички...или в кенгуру. Това вече ще е финалното изтрещяване.

# 1 223
Oo, и още по-големи "извращения" има. Като например кучето да ти бави бебето:
https://www.youtube.com/watch?v=dFssKo15Fl0

# 1 224
Много са сладки. И кучето за ти изяде бебето има случаи.

# 1 225
Разбира се, че всички деца от клипа са изядени барабар с копчетата и бибероните от злите и опасни кучета, които  са си взели несъобразителните им родители. Не правете това вкъщи!

# 1 226
ми гледайте какво правят хората по света Simple Smile

# 1 227
Ами, ето какво е казал Ганди:

„Величието на една нация си личи по отношението й към животните.”

# 1 228
  • София - Рим и обратно
Абе аз ви казах и назад, радвайте се на досегашното положение в БГ, дето никъде никой не ще кучета и са допуснати точно никъде. Защото в леко изтрещялата Европа те имат повече права в мола от бгтаткото и нас😊. Не знам за какви референдуми си мечтаете, но тенденциите не са тези, на които се надявате. За добро или зло, не знам още.
Между другото, в провинциалните градчета е разпасана работа, наистина - в Кранево, Балчик масово пуснати големи кучаци да обикалят улиците. Добре, че са добрички. Но изскачат от всяка къща и храст, често ги мачкат хвърчащи коли. Много гадно.

# 1 229
То от гледане какво правят по света и опити за имитация сме стигнали до панелната кинология.

Никой не може да ме убеди, че куче, което живее в миризлив и шумен град (представям си какво му е с тия изострени сетива) може да е щастливо, колкото и да му лакираш ноктите. Ловно куче - вместо да търси следи и да ловува, да души дизел и масло и по цял ден да е в апартаментен въздух, токсичен от мебелни лакове...направо идилия...

Общи условия

Активация на акаунт