Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 6

• 78 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
по къс или дълъг протокол беше?
ако си била по дълъг с блокаж следващия цикъл идва нормално, после си е голямото чакане-два три месеца.

# 601
  • София
Вит Ц сгъстява кръвта, не знам защо го пиеш, нито парацетамола ще помогне, той отпуска и може да намали контракциите на матката и цикъла да не тръгне нормално.

Много често се случват тия закъснения особено след стимулации.
Спри да се панираш и си изчакай цикъла, после отиди при доктора за зет

# 602
Дълъг протокол.Ако не бях пила дуфастон,нямаше да се плаша така.И при миналата процедура не ми дойде 45 дена,но след дуфастона на втория ден бях готова.И закъснението е нормално,ако има задържан фоликул и аз нямам.Парацетамол винаги ми е помагал.Още като почти да ме боли корема,пия един и съм готова

# 603
  • София
понякога не помага дуфастон, ще чакаш.

# 604
Извинявай,  но аз знам, че витамин с  забавя цикъла, бабешки метод, виж тук  https://m.rozali.com/zdrave/saveti-zdrave/kak-da-kontrolirate-me … chniya-cikul.html и навсякъде затова го дават 🤔

# 605
  • София
Вит. Ц сгъстява кръвта, особено ако е в по-големи дози, парацетамола отпуска мускулатурата, на мен примерно когато се чистех от аборт ми забраниха всякакви подобни отпускащи, защото матката няма да успее да контрахира добре и да се изичсти хубаво. Не случайно когато имаме болезнен цикъл, такива отпускащи намаляват болката, защото спират контракциите или ги намаляват.

А иначе не е нужно да има човек задържани фоликули. Циклите без овулация при мен винаги са били адски дълги. И да, на мен ми е идвало на 9-тия ден от утрогестан, а се е случвало и да не ми дойде 12-13 дни.

# 606
Благодаря ви.Явно съм се объркала за вит.С.Но все пак не е нормално 66 дена без цикъл.И наистина,според акушерката няма данни за настъпила овулация .

# 607
  • София
Вит С не сгъстява гръвта, той намалява/спира  кървенето като “укрепва” стените на кръвоносните съдове.
Съвсем нормално е втори цикъл след дълъг протокол да се бави толкова

# 608
  • София
Вит С не сгъстява гръвта, той намалява/спира  кървенето като “укрепва” стените на кръвоносните съдове.
Съвсем нормално е втори цикъл след дълъг протокол да се бави толкова

Изказах се за вит. Ц най-общо казано, наистина...
Но винаги ми е било странно как някой иска да си предизвика цикъл с вит. Ц, знаейки, че той намалява/спира кървенето и примерно на много листовки чета да не се комбинира с вит. К и други подобни примери...

# 609
Здравейте
И аз се включвам при вас , след неуспешен трансфер на 23.04 ми дойде вчера . Имаме едно 5 дневно замразено ембрионче , което не знам кога ще върнем . Сега док ме вика на 9 ден от цикъла , но не знам дали има възможност този цикъл да се върне или ще остави за юни .

# 610
  • София
Shine27, съжалявам за неуспеха, стискам палци сладоледчето да е вашето бебенце Simple Smile  Аз на твое място бих изчакала един месец малко да си почине организмът и бих действала юни месец Relieved

# 611
  • София/Севлиево
Определено организмът има нужда от почивка,така че сега си отдъхни и юни месец действайте отново.

# 612
Здравейте! От днес започнах с 3х1 естрофем. Надявам се на ЗЕТ този месец. Но имам едно, две притеснения. Прогестеронът ми е 2.5 на втори ден от цикъла. Горна референтна граница е 2.85 в периода от началото на цикъла до овулацията, според стойностите, с които работи лабораторията. Не знам това нормални нива ли са или е висок? Освен това според наблюдаващия ме днес лекар имам задържан фоликул, а според лекаря, който ще ми прави трансфера няма причина за прекъсвам подготовката за ЗЕТ за сега.

# 613
За мен лично този прогестерон е много висок. Трябва да е под 1 или най-много 1, за да се започне подготовка за ЗЕТ. В моята клиника веднага щяха да канселират опита. На моя приятелка й беше 1.30, изчакаха я 2 дни да видят дали ще падне и като не стана я канселираха. За мен лично толкова висок прогестерон ще провали опита.

# 614
  • София
Здравейте! От днес започнах с 3х1 естрофем. Надявам се на ЗЕТ този месец. Но имам едно, две притеснения. Прогестеронът ми е 2.5 на втори ден от цикъла. Горна референтна граница е 2.85 в периода от началото на цикъла до овулацията, според стойностите, с които работи лабораторията. Не знам това нормални нива ли са или е висок? Освен това според наблюдаващия ме днес лекар имам задържан фоликул, а според лекаря, който ще ми прави трансфера няма причина за прекъсвам подготовката за ЗЕТ за сега.
В какви мерни единици е прогестерона?

Общи условия

Активация на акаунт