Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 6

• 78 119
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
И аз си мисля, че нещо не са ОК нещата.

Здравейте! От днес започнах с 3х1 естрофем. Надявам се на ЗЕТ този месец. Но имам едно, две притеснения. Прогестеронът ми е 2.5 на втори ден от цикъла. Горна референтна граница е 2.85 в периода от началото на цикъла до овулацията, според стойностите, с които работи лабораторията. Не знам това нормални нива ли са или е висок? Освен това според наблюдаващия ме днес лекар имам задържан фоликул, а според лекаря, който ще ми прави трансфера няма причина за прекъсвам подготовката за ЗЕТ за сега.
В какви мерни единици е прогестерона?
nmol/l
А, какво можете да ми кажете за този неспукан от предния цикъл фоликул?

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 14:26 от AnMary

# 616
  • София
2.5 nmol/l са 0.68pg/ml, което е прекрасна стойност за прогестерона в началото на цикъла.
Ако пречеше, лекарят ви щеше да каже. Вие не правите стимулация, за да пречи на развитието на други фоликули.

# 617
2.5 nmol/l са 0.68pg/ml, което е прекрасна стойност за прогестерона в началото на цикъла.
Ако пречеше, лекарят ви щеше да каже. Вие не правите стимулация, за да пречи на развитието на други фоликули.
Благодаря, Nandin! Това ми е първо инвитро. Нищо не разбирам. И досега издържах да не чета много, много и да не питам изобщо, но ходя при двама лекари. И понеже има леко разминаване в мнението на единия и на другия се ошашках нещо.

# 618
  • София
Желая ти успех Simple Smile

# 619
Здравейте, предстои ми зет в четвъртък и ми прави впечатление, че пишете за изследвания на прогестерона.На мен нито едно не ми е направено.От 2ден на цикъла пия естрофем 3по 1 и натаспин 2по 1. А от 18.05 слагам вагинално кринон.На 16 последно бях на преглед лигавицата ми беше 10 мм

# 620
При моя ЗЕТ не са ми изследвали прогестерона.От втори ден на цикъла започнах хапчетата.Имах преглед на осми,тринадесети и в деня на трансфера.Лигавицата беше 10.3.

# 621
  • София
Независимо дали ви пускат е хубаво да си видите прогестерона в деня на трансфера. Той трябва да е прилично висок, за да е всичко ок. Ако не е, може да обсъдите с доктора корекции на кринон/утрогестан

# 622
Какво мислите за море след трансфер ?Дали е удачно , или не ? Може би другия месец ще имам ЗЕТ и се чудя дали да не отидем след трансфера някъде за 4-5 дена , че удома все си намирам работа и не мога само да лежа ...

# 623
  • София
Какво мислите за море след трансфер ?Дали е удачно , или не ? Може би другия месец ще имам ЗЕТ и се чудя дали да не отидем след трансфера някъде за 4-5 дена , че удома все си намирам работа и не мога само да лежа ...
защо да не е удачно?
аз съм си питала лекаря и съм ходила на море.
според него само прегряване би попречило. каза ми повече на сянка.
на мен лично добре ми се отрази.

# 624
  • София/Севлиево
И аз се чудех за морето...Още януари си букнахме почивка в Турция началото на август,но ако нещата до тогава се развият в добра посока май море няма да има(не смея да рискувам...)

# 625
Не искам да плаша никого, но миналата година след разрешение на лекаря при положитерен тест и видяно сакче, отидохме на почивка(бяхме я резервирали месеци преди това и до последно се чудех какво да правя), прокървих веднага след като стигнахме в Гърция. Чух се с лекаря и бях на двойни дози дуфастон и утрогестан и пазих леглото през цялата почивка. Като се върнахме веднага отидох на преглед, оказа се мисед и трябваше да правя аборт.. Не казвам, че е станало заради пътуването, сигурно нищо общо няма, но повече не бих си го причинила..

# 626
Предстои ми зет утре?
Знаете ли какви храни оказват положително въздействие?
Трябва ли постоянно да лежа?
5 дни достатъчно ли са за почивка или да си взема още.Работя на бюро, не ми е физическа работата

# 627
Имайки впредвид,че много жени са от далечни градове и им се налага да пътуват веднага след трансфер(и после са с + резултат) едва ли пътят би навредил. Simple Smile Божа работа си е. Ако има да става-ще стане. 😊

# 628
Няколко дни след трансфер в края на август заминах за няколко дни на Черно море. Докторът каза да стоя умерено на слънце, както и "морето да ми е до колене". Всеки си преценява, но според мен е важно да не се стресира много организма.

# 629
Предстои ми зет утре?
Знаете ли какви храни оказват положително въздействие?
Трябва ли постоянно да лежа?
5 дни достатъчно ли са за почивка или да си взема още.Работя на бюро, не ми е физическа работата
Не мога да отговоря на въпросите, но ти пожелавам успех! Аз също работя на бюро и другата седмица, живот и здраве, ми предстои зет, та всеки отговор би бил полезен.

Общи условия

Активация на акаунт