На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 206
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Привет!
Както обещах, докладвам за връщането...
Скрит текст:
Амииии... такова нещо на МТ не бях виждала... Опашката започваше доста преди последния завой, без видимост към първата бариера. Поне 40 коли, малко бусове и наглеци, които по неясни за мен причини съумяваха да изпреварят и да се бутнат отпред. С какви доводи успяваха да накарат стоящите отпред да ги пуснат, идея нямам. Накрая и автобус с руснаци, който се изтъпани отстрани, а пътниците му се наредиха пред чинно чакащите доста преди тях пътници от автомобилите. Леко повиших тон, но нямах много сили с почти спящо 20-месечно в ръцете ми. В крайна сметка те стояха на едното гише за паспортен контрол, ние отидохме на другото и нямаше особено забавяне от това. Но си отидоха три часа на границата, при това ние застанахме в 22, т.е. сме били от групата, възползвала се от работното време на магазините докрай. Зад нас се наредиха още доста коли. Какво е било по-рано, нямам идея. Обикновено народът се изнася около 19-20 ч., мисля.
Всичко дотук при условие, че в четвъртък пазар няма нито в Лозенград, нито в Одрин. За петък и събота не ми се помисля.

Опашката, естествено, е основно от такива като нас - пазаруващи. Малко коли с турска регистрация, вероятно идващи за Байряма при родата, и 2-3 с различна националност.

Цени не знам дали има смисъл да коментирам, защото положението е много динамично. Споделих за памперсите от Кипа (гащи по 0.70-0.71 TL/брой - промоцията беше до сряда). На борсата, откъдето купувах преди, ми предложи обикновени памперси за 50 лири (добре познатото "55, ама 50 може" - 0.80/брой). Затова взех такива от Мигрос, където №4+ излизат по 0.735, а №4 - по 0.70 при настоящата промоция (52.90/пакет).
Турсил 7 кг беше 23 лири. За другите не питах, че имаше пазаруващи на едро, а аз нямах намерение да купувам.
Лимонадата в магазините, както казах, е 3.15, а на борсата - 3.50. Ако вземеш стек е 35 лири за 12 бр.

LCWaikiki и останалите са поизвадили есенно, но намаленията, естествено, са на лятното. Има добри неща на смешни цени. Рокли, блузи, клинчета и подобни за по 10-15 лири. в E-bebek също има намаления.
Разочарована съм от магазините в Ераста, в които набързо влязох. Сториха ми се много разхвърляни, цареше някакъв хаос, но не толкова заради пазаруващите, а заради странния начин на подреждане на стоката. Визирам основно LCWaikiki и Migros. Възможно е да е заради това, че вече много бързахме... Надявам се скоро да им дадем втори шанс.

Струва ми се, че цените тепърва ще наваксват спада на валутата от миналата седмица. Бензинът онзи ден беше 6.28, а вчера - почти 6.90, въпреки вдигането на лирата. Малките обекти (като борсите, примерно) са реагирали по-бързо, докато веригите ще актуализират цените си още. Но зависи от много фактори. Каквото и да е, пазаруването си остава изгодно.

Понеже някой пита за хотел... Спахме тук.
Скрит текст:
Винаги съм казвала, че хотелите в Одрин са твърде скъпи, предвид града и в сравнение с Истанбул, примерно. Е, тук цената е доста прилична, а условията - достатъчно добри за 1-2 нощувки, та дори и повече. Извън това бях впечатлена от условията, при които живеят, готвят се и си почиват турските студенти... (сградата е и студентско общежитие)

Харесвам и този, както и това място, макар и леко отдалечено от града, за разлика от другите два, които са на пешеходно разстояние от Ераста.

# 541
Прочетох преди няколко страници,че грам злато е около 240 лири, но не разбрах дали това е цена за бижутерийно злато.Ще бъда благодарна ако някой запознат поясни.Интересува ме и кога започва продажбата на есенно-зимните дрехи.Миналата година ходихме до Одрин на 5 септември и вече ги предлагаха,но кога по-рано са ги пуснали незнам.Аз пазаря предимно от lc Waikiki и от de facto

# 542
  • Пловдив
Момичета,знаете ли къде има шоурум за мебели?Или поне имена,та да разгледам в нета... Peace

# 543
Еххх тези есенно зимни дрехи .

# 544
  • В реалността
Купувате ли ученически пособия, тетрадки и от къде? Разгледах онлайн Карфур, но тетрадките ми се сториха скъпи.

# 545
Купувате ли ученически пособия, тетрадки и от къде? Разгледах онлайн Карфур, но тетрадките ми се сториха скъпи.
В Кипа пролетта имаше много хубави голям формат по 1 и по 2 лири, имаше и други принадлежности, но бяха разхвърляни и не можах да се ориентирам за цената.

# 546
  • Димитровград
Някой има ли инфо за цена на прахосмукачка робот от Лозенград ? Моля за ориентир къде да намеря такъв магазин там ?
В брошурата на Кипа http://kipa.com.tr/media/148656/kipa-16-29-ag-ustos-2018-hipermarket-dergi.pdf  има робот за 999 лири

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 20:06 от papaone

# 547
beljata Как беше закуската в Унисите? Отсядали сме там когато има и студенти - и това беше най-богатата закуска на която сме попадали. Въпреки, че сме отсядали и в други 4-5 звездни хотели. Обаче приятелка нощува там, когато нямаше студенти и каза, че закуската е оскъдна. Моля за пресни впечатления.

# 548
Здравейте. Предстои ми пътуване до Одрин. Досега не съм ходил там. Искам да си купя хубави слънчеви очила. Бихте ли ми препоръчали магазини-оптика, където да отида да разгледам и да си купя?! Благодаря ви.

# 549
Здравейте. Предстои ми пътуване до Одрин. Досега не съм ходил там. Искам да си купя хубави слънчеви очила. Бихте ли ми препоръчали магазини-оптика, където да отида да разгледам и да си купя?! Благодаря ви.е мисля че има добър избор
Трудно, не мисля че има добър избор /лични впечатления/

# 550
# 551
  • Стара Загора
Ако някой като мен се чуди как да се сдобие с лири от Тавекс, в случай че не живее в посочените градове с техни офиси - да поръча от сайта. За първа поръчка доставката е безплатна при плащане с карта от ваше име. На човек могат да се купят до 1000 лири. Аз днес щях да се набутам като взема от бюро Елит тук за 0,34 и имах късмет явно. Сега поръчах на 0,292. Бяха им свършили тук. Преди 2 дни продаваха на 0,33 и се кумях, но викам хайде може да намалят още и ето на. Човека каза "има голямо търсене, а имахме доста". Другата седмица щели да получат. Ама аз така или иначе ще пътувам за София в събота, та ще купя на място.

# 552
Здравейте. Предстои ми пътуване до Одрин. Досега не съм ходил там. Искам да си купя хубави слънчеви очила. Бихте ли ми препоръчали магазини-оптика, където да отида да разгледам и да си купя?! Благодаря ви.
Аз доста се изкуших в една Оптика на Ераста. Младежа доста сполучливо преценява кои очила биха ви отивали. Но не бяха супер изгодни и се въздържах ... (много трудно решение).
Така че има избор.

# 553
  • Пловдив
Останах с впечатление,че слънчевите очила по оптиките в Одрин не си залужават като цени. Сегашните ми очила,които са модел отпреди 2 години се продаваха сега там на цена два пъти по висока отколкото аз съм ги купила. Но може да има и изгодни оферти..трябва да се разгледа според мен.
Ох,така ми се ходи и на мен,но се притеснявам от чакане по границата и се въздържам...

# 554
  • Където морето целува небето...
Здравейте, има ли в Лозенград магазини на Flexi и Eon? Харесвам дрехите им и искам ако може да не се ограничавам само с Уайкики. Също ако има други магазини за качествени детски дрехи.

В началото на септември дали ще е добре заредено с есенни дрехи, или е рано?

Общи условия

Активация на акаунт