На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 182
  • 763
  •   2
Отговори
# 615
Някой може ли да ми каже, къде в Одрин има магазин за ел.материали, искам да си купя контакти и ел.вентилатор за баня, че ми изгоря. Ако някой знае, моля да ме упъти, благодаря!
Малко по назад в темата

Магазина се казва Текзен, и е на успоредна улица на Марги аутлет, точно до него има много голям магазин за плочки.
Текзен имат и онлайн брошура, в магазина работи момиче, което говори български.

Г-жа Рамацоти
Магазин за бельо има в Ераста --PENTY--до колкото съм виждал, съпругата ми е пазарувала в него.

# 616
Искам да попитам дали някой знае в колко часа са точно смените на митницата от българска и турска страна.

# 617
Благодаря, точно Пенти беше марката. Обаче Ераста не е ли в Одрин? Интересува ме Пенти имат ли и къде е, ако имат магазин в Лозенград

# 618
Преди няколко поста беше написано,че смените са в 7:45 и в 19:45ч. и от двете страни. Продължителността на смяната е 15-20мин.,като от турска страна е по-дълга,защото пият чай,кафе.

# 619
Здравейте! Понеже виждам, че някои от вас доста добре познават Одрин ще се радвам, ако споделите магазин за градински мебели и аксесоари. Благодаря и успешни покупки Simple Smile

# 620
  • Варна
Пазар в Лозенград има не само в сряда, а и в събота. В града далеч не всички говорят български. Ръчно-крачно може и да стане работата, но да се твърди, че всеки ще те разбере, е малко преувеличено.
Отдавна не смятат лира за лев, но пак не е изгодно да се плаща в лева... Беше преди над 10 години, когато тук лири се купуваха на 1.10 лв., а там ги взимаха 1 лев:1 лира и 1 евро:2 лири. Сега е най-добре кешът да е в лири, а останалите плащания - с карта. Стига да сте сигурни, че превалутирането е достатъчно изгодно. В една друга тема момиче сподели, че нейната банка превалутира на курс, по-неизгоден от курс "продава" на бюрата... Мисля, че става дума за чужда банка спрямо наши бюра, но все пак човек трябва да е информиран. Друга потребителка пък спомена за комисионна около 6 лв. при теглене на суми между 100 и 300 лири от банкомати в Турция. Пак за информация...

# 621
  • Бургас
daniela.qnkova

В тази фабрика има ли чанти?

Скрит текст:
Интересно ми стана и за фабриката за обувки нещо повече как се казва и нещо неможах да разбера къде точно в Лозенград или Одрин се намира в кой край на града

Това е някакво градче м/у Одрин и Лозенград.Интересно ми стана и на мен,не бях чувала за тази фабрика.

https://www.google.bg/maps/place/%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD% … 4d27.224369?hl=bg

Фабриката се казва DONA. Имат магазинче в двора. Намира се в градчето ( от селски тип Simple Smile ) Ениджия ( Inece ), на 15 км преди Лозенград, идвайки от Одрин.

Снимката е стара. Сега има табела, на която пише DONA.  С червено съм оградила  сградата на фабриката, на около 200 м от пътя е.

Белята, имаше и лятна стока ( сандали, чехли, балеринки) и есенна ( по - затворени обувки,  повечето бяха тип мокасини и спортни обувки, малко маратонки), и официални на висок ток имаше. Мъжките, честно казано, не ги огледах подробно, но и при тях имаше и лятно, и есенно. Ботуши още нямаше. И детско има, пропуснах да кажа.
Ето и малко инфо от нета:  http://www.trakyarehberim.com//others/f-dona-ayakkabicilik-ozel-uretim-ayakkabi-inci-ayakkabi-hotic-ayakkabi-177.html

# 622
Продават ли се вече лири? Четох, че нарочно не продават бюрата, не че нямали налични

# 623
  • до най-прекрасния мъж
В Тавекс онлайн до 1000 лири на човек, доставят с Европът, първата доставка е безплатна. Оскъпявало се с около 3-4 лв за някакви застраховки и т.н. Курсът е под 30 ст.

# 624
  • Стара Загора
Аз получих 2-3 имейла един след друг, че са налични поръчаните и са получили плащането ми. Чухме се и по телефона, казаха че поради грешка в системата не се е начислила застраховката от 1,46 и чрез куриера ще я пуснат. Опаковали на камера и ако имало проблем, не получа точната сума - ще ми изпратят отново за тяхна сметка. Също и ако до четвъртък не са при мен, да им се обадя - казах че ще съм в София в събота и мога да ги получа на място в някой от клоновете им. Много любезни бяха.

# 625
  • Варна
При наличие на офис във Варна да се налага да поръчвам онлайн ми е доста тъпо... Ама щом тъй са решили...
Може ли да се плати като наложен платеж при получаване или само по банков път?

# 626
При наличие на офис във Варна да се налага да поръчвам онлайн ми е доста тъпо... Ама щом тъй са решили...
Може да се платят като наложен при получаването.И при първа доставка на мен ми взеха такса.Която хич не беше малко.

# 627
Искам да попитам дали някой знае в колко часа са точно смените на митницата от българска и турска страна.

българска  08:00-20:00 (30min)
 турска  08:00-20:00 (5min)

# 628
  • Стара Загора
Може да се платят като наложен при получаването.И при първа доставка на мен ми взеха такса.Която хич не беше малко.

Нали е безплатна първата поръчка?
Беличке, защо трябва да поръчваш - не продават във Варна или? Иначе може и по банков път, и с наложен платеж.

# 629
Последните 2-3 месеца не съм влизала тук и сега ще ми трябва доста време да се върна да ви чета. Планираме 07.09 да ходим да понапазарим в Одрин. Надявам се да има есенни дрехи по мол-овете. Отивам да чета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт