На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 190
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте относн шопинга в одрин и фабриката тач ще напиша един обобщен коментар .
ДЕН 1 СРЯДА минахме през КА за 10-15 минути . Насочихме се към фабрика тач  https://www.google.com/maps?cid=7733406626218565225&hl=bg&am … bg&shorturl=1       това е Taç Perde Fabrikasi Satış Mağazası името .
използвахме път D100 - безплатен . В предния коментар написах какво сме взели , да не се повтарям . Определено си заслужава вниманието и предпочитам да си взема от тук чаршафи  , покривки , пердета имаше страшно много избор , пердетата имаше бляк аут - тези плътните завеси който никъде другаде не видях , а цената им беше 20 лири на л.м , такива не видях на петъчния пазар . и другите обикновените бяха на 9.50-17 лири вижда се на снимката тук може да помогне някой който разбира турски какво означава червения надпис на пердетата. , тези ги имаше на петъчния пазар там ако не се лъжа бяха 6-16 лири , но определено ако имах нужда бих си взела от тач а не от петъчния пазар : ) Отделно има в единия ъгъл направени на пакети по размер със зашити закачащи  , готови за употреба ; )

За този надпис става въпрос ,че трябва да взема 9.50 метра цяла ролка или ,че са от 9.50 до 16.90 лири в зависимост от модела .

Сметката в тач ми беше 285 лири - дръпнало е от картата 80 лв . С тези пари в България 1 комплект немога да си купя на тач.

Забелязах ,че покривките който взехме са на 22 лири  най-големите прибрах се махнах цената отдолу имаше друга цена по -ниска 16 лири Simple Smile

След това се насочихме към МОЛ ЕРАСТА има доста хубави магазини , редовно пазаруваме на LCKIKI и направо се насочихме и напълните торбите, защото си знаехме размерите  и се оправихме бързо , а взехме доста неща .
Другите магазини също ми харесаха .
Последния етаж на мола там хапнахме защото неусетно стана 17 ч Wink  Има сташно много местенца за хапване , пробвах 4 места от тях страхотни са . между 3-6 лв се наяждаш независимо къде и е страшно вкусно Simple Smile
2 средни пици 32-4 лири - 9 лв , бяха доста големи и вкусни ! NEWUROK се казваха.

Тези хамбургери бяха също много добри 23 лири - 7 лв за 2-ма с картофки , сандвич и количка .

Това е някаква порция дюнер беше супер ! Беше около 14 лири с количката Simple Smile

На центъра ядохме дюнери изобщо не ми харесаха , все едно ядеш само хляб големия дюнер ти е 6 лири с айрянче . Не бихме повторили.
Всичко това не се изяде в един ден Simple Smile , просто минавахме там да хапваме , защото беше много бързо и лесно обслужването и имаше доста избор .

Настанихме се в хотел 
https://www.booking.com/hotel/tr/anisite-aniversiteli-yaaam-merk … =1&#hotelTmpl
Хотела е страхотен за цената си , през боокинга платихме 86 лв за двама , пък и закуска ни включили ....
Чист хотел , спокойно място , място за паркиране , широки стай , имаше климатик , едната вечер не чух ходжата да пее , следващата вечер го чух да мрънка нещо ;D  но честно казано не ми попречи на дълбокия сън  Simple Smile

Закуската в хотела , нахранваш се добре Simple Smile

ДЕН ВТОРИ  сутринта 8-9 ч отидохме до борсата за перилни препарати взехме и си напазарихме , отне ни 30 минути . Simple Smile
Посетихме MARGI OUTLET от LCKIKI взехме отново доста неща имаше неща който ги нямаше в LCKIKI в ераста  , магазин котон също си заслужаваше и още един ... забравих му името ПОЛО може би...
Минахме през КИПА малл там не си заслужава да се ходи нищо не работи .
След което направихме голяма разходка на центъра , взехме си някой дрешки от някой магазини , закрития пазар нищо не си взехме .

ДЕН ТРЕТИ петъчния пазар доста е голям взехме си само чорапи и един анцуг на детето за 50 лири .
До него  зеленчуковия пазар и от си пазарихме .
 В началото на пазара има магазин за плочки
Тези плочки за 60х60 см в България ги няма под 50 лв . Там бяха по 45-50 лири .

Тези които бяха имитация на паркет бяха по 37 лири .

Прибирането беше ужасно бавно 2 часа тръгнахме от Одрин , 5 часа на границата Пазаркуле , после Българската 30 минути минахме .
През този часови период казват ,че през Капитан Андреево имало 20 км опашка за към България и отбивали движението през Гърция .

И бърза снимка на разхвърляните дрехи...
Основно от Lckiki, koton, магазин за обувки в ераста... И 2 магазина на центъра.

Последна редакция: сб, 18 авг 2018, 11:35 от lorito89

# 556
  • Варна
Севги, за пръв път отсядаме в Унисите. Предвид факта, че на другите места, където сме спали в Одрин, не е имало включена закуска (като изключим Хаджията преди години, където беше по-добре да няма), наличната тук бе плюс. Но беше готова, а не на блок маса - яйце, по малко сирене и кашкавал на конци, три тънки резенчета колбас, пържени картофи (?!?) и една цигара бюрек, две резенчета краставици и няколко маслинки. Плюс масло, мед, конфитюр и пекмез в малки опаковки. О, и голяма чаша кафе (може би 2 в 1, но ми хареса). Достатъчно е да се нахрани човек, макар да сме свикнали на друг тип закуски в Турция. Аз обаче винаги се ядосвам на обилните такива, защото ме държат до следобед и не мога да се възползвам от вкусната храна, която е на всяка крачка.

Стана ми интересно как е организирана закуската, когато има студенти. Вероятно блок маса?

Пропуснах да споделя, че в LCWaikiki приемат плащане в евро. Смятаха го 6.50 TL,  което е доста прилично. Малко над 30 ст. за лира е около курса, който показа снимката на чейндж бюро в града от преди два дни.
Плащанията с картите ни от сряда и четвъртък са превалутирани на курс над 0.28 лв. за лира. Всяко плащане по принцип е на различен курс - малки разлики, но винаги ги е имало. Явно не се ползва точно обявения в сайтовете на банките курс "продава" безкасово, защото той е един за деня.

Последна редакция: сб, 18 авг 2018, 00:45 от beljata

# 557
  • Пловдив
Добро утро,
Ераста и Кипа ще работят във вторник по време на Байрям, нали?

# 558
Привет и от мен! След всичко казано в последните постове, едва ли ще кажа кажа нещо по - различно и интересно.
Даже  поста на Белята за границата  на връщане все едно аз съм го писала Simple Smile
Все пак да споделя и за нашия петъчен пазар в Одрин.Този път в Лозенград изобщо не спряхме на отиване.
Малко преди 7 ч сутринта бяхме на границата, минахме общо за 1 час, като пред нас имаше само 4 коли. Май хванахме смяната на нашите.
От борсите:
Персил  10кг - 50 лири
Вернел 5л -   16 лири
Т. хартия Фамилия, 40 бр  -35 лири
шампоан Syoss  - 11 лири
шампоан Елидор - 11 лири
 Бинго за плочки , 2,5 л  - 11 лири
лимонада Улудаа - 3.15 лири
От петъчния пазар не останахме очаровани, голяма лудница, направо ми се замаи главата. Купихме някакви дребни неща - 3 чифта шорти на сина за 20 лири общо, чорапи 6 чифта за 10 лири. Имаше големи хавлиени кърпи по 10 лири, не бяха лоши; спални комплекти двойни за 190 лири.
От зеленчуковия накупихме доста неща.
Домати - 1,5 -2 лири
Праскови - 2 лири
патладжан -2 лири
червена капия -2 -2,5 лири
хубаво грозде - 4 лири
царевица 1 лира/кочан
картофи -1,5 -2 лири
маслини - 10 -20 лири
кори за баница , 5бр - 8 лири
Разходихме се по центъра, беше много горещо и не стигнахме до Айдън. Хапнахме тавук дюнер и си тръгнахме.
В Ераста не влязохме, но както разбирам ,  не сме загубили много.
В Марги влязохме главно зарази дъщеря ми, която излезе от Уайкики с 1 спортен панталон и 1 шапка Simple Smile.
В Инглиш хоум имаше комплекти за спалня по 70 лири.
На връщане преди Лозенград, в Ениджия, точно преди табелата за край на града, се отбихме вдясно и посетихме една фабрика за обувки от естествена кожа ( и не само) . Лятната стока беше намалена до 50 %. Цените варираха от 50 до 120 лири.
Отбихме се в Кипа в Лозенград
Аче 4 л - 7 лири
2 спрея Аспирин за баня и кухня - 7 лири общо
Доместос 2л - 10 лири
масло, 500 г - 8 и нещо
и разни други дреболии да изхарчим наличните лири Simple Smile
Плащахме и  с карта, и в брой. Пощенска продава безкасово лирата на 30 ст.
На границата бяхме към 17 ч. Пред нас около 40 коли. Минахме двете граници общо за почти 2 часа.
Доволна съм от разходката, но не бих отишла повече в такава жега. Добре, че беше климатика в колата, иначе си загивах геройски.

Последна редакция: сб, 18 авг 2018, 21:20 от daniela.qnkova

# 559
  • гр. Бургас
В Марги има вече заредени детски есенни дрехи. Взехме от de Facto и Уаикики за децата на много добри цени. По принцип от пазара дрехи и обувки не вземам, защото всички магазини предлагат намаления.

# 560
За посетилите заведенията интересно ми е тейните ястия не са ли много мазни,питането ми е свързано с есенно посещение до Одрин искам да седнем на някое заведение по центъра и да поръчм на бащата техните тава джигер или нещо такова ние не ядем нищо др освен пилешко Simple Smile Интересно ми стана и за фабриката за обувки нещо повече как се казва и нещо неможах да разбера къде точно в Лозенград или Одрин се намира в кой край на града

# 561
  • Бургас / UK
Интересно ми стана и за фабриката за обувки нещо повече как се казва и нещо неможах да разбера къде точно в Лозенград или Одрин се намира в кой край на града

Това е някакво градче м/у Одрин и Лозенград.Интересно ми стана и на мен,не бях чувала за тази фабрика.

https://www.google.bg/maps/place/%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD% … 4d27.224369?hl=bg

# 562
  • гр. Бургас
[quote author=rEvfti link=topic=1050439.msg37209525#msg372Ние бяхме в едно малко заведение Osmanlii Kasabi, имаше климатик. Взехме дана кебап, две порции тава джигер, 4 води, донесоха ни 1 салата, сушени люти чушки, които са пържени, 4 мин.води и платихме около 20 лв. Останахме доволни! Заведението е с-у Селимие джамия!

# 563
  • гр. Бургас
Тръгнахме от Бургас в 5.15 часа сутринта на 15.08 в 7.10 минахме нашата граница. Нямаше коли, бързахме да минем преди 7.45, когато се сменят, защото турците пият чай, кафе и се чака много при тях. Общо взето не чакахме изобщо, нито на влизане, нито на иьлизане от турско!

# 564
Здравейте. Изпращам ви една статия за задръстванията по ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО, която току-що ми попадна и прочетох. Надявам се, на много от вас да бъде полезна 😊

https://www.blitz.bg/layfstayl/ptuvane/uzhasyavashcha-situatsiya … a_news621126.html

# 565
  • на морето
Ако някой като мен се чуди как да се сдобие с лири от Тавекс, в случай че не живее в посочените градове с техни офиси - да поръча от сайта. За първа поръчка доставката е безплатна при плащане с карта от ваше име. На човек могат да се купят до 1000 лири. Аз днес щях да се набутам като взема от бюро Елит тук за 0,34 и имах късмет явно. Сега поръчах на 0,292. Бяха им свършили тук. Преди 2 дни продаваха на 0,33 и се кумях, но викам хайде може да намалят още и ето на. Човека каза "има голямо търсене, а имахме доста". Другата седмица щели да получат. Ама аз така или иначе ще пътувам за София в събота, та ще купя на място.
Поръчах си 500лири през сайта им на 0.295лв. Нали няма как да ми пробутат фалшиви? Ще ми ги доставят с Европът с наложен платеж.

# 566
dodi не се притеснявай .Коректни са.Аз също съм поръчвала с куриер.Имай в предвид че нямаш право при получаване да отваряш предварително.

# 567
  • на морето
dodi не се притеснявай .Коректни са.Аз също съм поръчвала с куриер.Имай в предвид че нямаш право при получаване да отваряш предварително.
Благодаря, дано няма изненади.

# 568
  • Варна
След редакцията на поста преди моя, имаме и визуална представа за закуската и стаите в Унисите.
Ние платихме за същата стая (деца до 6 години се настаняват безплатно при ползване на съществуващите легла... макар че оранжевия фотьойл е разтегателен и на него може да спи и по-големичко дете) невероятната сума от 19 евро (37 лева).

И аз миналата година след ужасната жега на 30.06. и 01.07. и неколкократното преминаване на границата през август си обещах да не стъпвам лятото, ама тази ниска лира просто не ни остави избор.

rEvfti, не съм останала с впечатлението да е мазна храната им. Поне това, което аз консумирам (основно пилешко) е ОК. Почти всяко заведение предлага т.нар. "тавук шиш", който определено не е мазен. Придружен е обикновено с пилаф и някакъв зеленчук.
В многократно споменавания "Айдън" предлагат и "тавук тава" - тънко нарязано пилешко филе, изпържено по аналогичен на "тава джигер"-а начин. Ако е направено както трябва, нито едното, нито другото, са мазни, тъй като се пържат за кратко в силно сгорещена мазнина.

Дани, нашите май се сменят в 7, а съседите - в 8. Затова е по-добре да се мине доста преди 7 или вече след 9. Ама второто се оказа недобър избор за нас, отне ни близо два часа на отиване. С малкия няма как да успеем от Варна да сме на МТ в 6.
Ще видя линка за фабриката, но сподели, моля, какви видове обувки има там.

lorito89, за мен надписът означава, че при закупуване на минимум 9.50 м от тези пердета, цената на метър е 16.90 (ако виждам добре числата).

# 569
Интересно ми стана и за фабриката за обувки нещо повече как се казва и нещо неможах да разбера къде точно в Лозенград или Одрин се намира в кой край на града

Това е някакво градче м/у Одрин и Лозенград.Интересно ми стана и на мен,не бях чувала за тази фабрика.

https://www.google.bg/maps/place/%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD% … 4d27.224369?hl=bg

Фабриката се казва DONA. Имат магазинче в двора. Намира се в градчето ( от селски тип Simple Smile ) Ениджия ( Inece ), на 15 км преди Лозенград, идвайки от Одрин.

Снимката е стара. Сега има табела, на която пише DONA.  С червено съм оградила  сградата на фабриката, на около 200 м от пътя е.

Белята, имаше и лятна стока ( сандали, чехли, балеринки) и есенна ( по - затворени обувки,  повечето бяха тип мокасини и спортни обувки, малко маратонки), и официални на висок ток имаше. Мъжките, честно казано, не ги огледах подробно, но и при тях имаше и лятно, и есенно. Ботуши още нямаше. И детско има, пропуснах да кажа.
Ето и малко инфо от нета:  http://www.trakyarehberim.com//others/f-dona-ayakkabicilik-ozel-uretim-ayakkabi-inci-ayakkabi-hotic-ayakkabi-177.html

Последна редакция: сб, 18 авг 2018, 15:09 от daniela.qnkova

Общи условия

Активация на акаунт