Дневникът - тема 94 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 166
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Втора точка съм я чела в книгата "Зоната" на Бари Сиърс.
Първата точка съм я чела в сайта dietdoctor /в ръководството за перидичното гладуване,  аз нали съчетавам НВ-ВМХ с периодично/,  но за нея има друго обяснение и то е свързано с хормона на растежа:

Това е преводът на гугъл,  а тук е оригиналът /скролнете надолу до митове за гладуването - Fasting myths/

https://www.dietdoctor.com/intermittent-fasting/time-restricted-eating

глад = гугъл превежда пост

# 586
  • Бургас
Храната вчера:
з - овесена палачинка с овче сирене, кафе
о - 2 варени яйца, слайс шунка, гауда, домат
в - свински ребра, домат, краставица и печена чушка за гарнитура. Десерт - блокче черен шоколад и 1 слива.

Кисело мляко скоро няма да опитам пак. Подух се, запекох се. Не че не знам, че така ми действа, ама на моменти ми се яде Simple Smile

# 587
Кисело мляко скоро няма да опитам пак. Подух се, запекох се. Не че не знам, че така ми действа, ама на моменти ми се яде Simple Smile

Мен стриктното ВМ-НВХ пак започна да ми действа запичащо. Трябва да обмисля как да оправя нещата. Дали да вкарам бобови (макар че не са ок като цяло), дали да увелича въглехидратите, макар че не се сещам как и с какво. Може би да намаля мазнините и да вкарам все пак въглехидрати, но със сравнително нисък гликемичен индекс? Принципно, като активно трениращ уж ми се полагат повече въглехидрати...

Иначе, както е тръгнало, ще завърша август с 2 свалени килограма, но пък с доста заздравяла мускулатура, оформено рамо и бедра. За септември мисля пак 2 кг. да поставя като цел.

# 588
  • Бургас
Уха, браво на теб, цели 2 кг. Аз повече от 1 никога не свалям.
Бягам от стриктното НВ-/ВМХ вече аз, имам нужда от повече въглехидрати. Вчера беше изключение, сега като го написах видях, че си е чисто такова, но това е рядко.
ВЦ - то го лекувам с повече фибри - овесени ядки, пълнозърнест хляб, зеленчуци разбира се. Ям точно както ти го обмисляш - с повече В. с нисък ГИ и намалих мазнините, но без да излизам от режима. Вече два месеца се храня така, мнооого ми пасна.

# 589
Иначе, както е тръгнало, ще завърша август с 2 свалени килограма, но пък с доста заздравяла мускулатура, оформено рамо и бедра. За септември мисля пак 2 кг. да поставя като цел.

Уаууууууу, Блеки!!! Страхотно резюме на месеца! Мисля, че Таня ти е предложила прекрасен изход от неприятната ситуация.  Peace Сега поне има круши, сливи на пазара, може да се прежалиш за по един плод на ден /или ако така и така хапваш, да ги увеличиш/? Иначе познати са ми споделяли положителният ефект в това отношение от чаша- две топла вода сутрин на гладно.

Аз, живот и здраве, ще завърша месеца/ и ваканцията с кг по- малко от началните. Което си е за потупване по рамото при мен, обикновено равносметката е положителна, но в отрицателната насока.  ooooh! См мерих преди морето, много хубави резултати видях, сега ще се замеря пак другата седмица, макар и да не възлагам големи надежди в това отношение, пък да видим.

# 590
Блеки, чудесни резултати! И програмата много ми хареса.
Също преминавам към изолирани упражнения, открих топлата вода. Laughing

Не съм писала менюта, но общо взето едно и също за последните 2 дни:

четвъртък:
з- 100гр. варена елда с мед
20км дълго бягане, Гу гел по средата
о-3 салати на Салад Бар- киноа със гъби и чушки, салата моркови и краставица, плодова салата диня, пъпеш, сливи, всяка по около 300гр
сл. з. шоколад 75% 50гр
в. 3 яйца, 2 ябълки

петък:
з 100гр. елда с мед
пред тренировъчно 2 гигантски смокини
тренировка
о- протеин шейк, диня 500гр
сл.з. 2 шепи ядки (100гр?)
в. пилешко, батат

Ще се храня така до 15.09., след това ще разбутам нещата. Ще включа и фаст, който ще е възможен с по-малко тичане, и ще вдигна тежестите.

# 591
  • Козлодуй
Deziderata, защо преминаваш на изолирани упражнения - то вярно че като увеличаваш тежестите е необходимо, но аз все си мисля че колкото по-комбинирано е упражнението като лицеви упори и бърпит толкова повече се гори гледам всяко упражнение да го усложнявам за да не губя време в тренировка Simple Smile

# 592
Deziderata, защо преминаваш на изолирани упражнения - то вярно че като увеличаваш тежестите е необходимо, но аз все си мисля че колкото по-комбинирано е упражнението като лицеви упори и бърпит толкова повече се гори гледам всяко упражнение да го усложнявам за да не губя време в тренировка Simple Smile

Лицевите опори си ги правя, бърпита и планк също.
Става дума за тренировките с тежести. Дъмбел кърл например ще направя стабилно стъпила на земята, с по-гояма тежест, усещам мускула по съвършено различен начин. И усещам (и виждам в огледалото) какво става с коремните мускули) Всъщност, чак сега усетих какво правя.

Не искам да правя 3 в 1 с малки тежести, а нещо в серия, със стабилна тежест, която да усетя както трябва.
Отивам да си правя йогата. Hug

# 593
Благодаря ви, момичета! Според мен за моя ръст и активност, 60-62 са най-оптималните килограми. И това, което по снимки гледам и ми харесва на други жени. Вече не харесвам стърчащи кокали, харесвам фит мацки с оформени мускулни групи, без да се изпада в крайности. Трудно ще ми бъде, но е постижимо. Най-проблемни са ми бедрата от вътрешната страна, но вероятно ще стане с упоритост.

Иначе за въглехидратите: сложна работа е с две думи. Аз съм с инсулинова резистентност и с Хашимото. За първото трябва да държа ниски въглехидратите, за второто - не съвсем. Трябва да балансирам между двете. Най-добре би било с умерени въглехидрати по мои разбирания, тоест вероятно до 80 гр. дневно, но с източник с нисък гликемичен индекс. Истината е, че с ВМ ми е много лесно - ето например вчера: за обяд чукнах 3 яйца на очи в масло. Направих една голяма купа салата - краставица, домат, чушки, маслини и консерва риба тон в собствен сос. Полях със зехтин. Държа ме до мнооого късно. Вечерях пак салата и свински ребра (вероятно около 100 гр са били те в чист вид) и прясно зеле. Като цяло лесни хапвания, нищо екстремно, много зеленчуци. Но... се запичам. Трябват ми картофи и ориз за тая цел, това е. Но картофите са с висок гликемичен индекс, има кафяв ориз с по-нормален гликемичен индекс. Но както казах, с Хашимото съм, та не става с глутенови култури. Има разни пасти, които са без глутен, но не го намирам за нормален процес това - от пшеничен продукт да се премахва глутенът, та не съм много фен.

Освен с бобови да пробвам...

# 594
  • София, България
Блеки, я си хапни един бобец и ще се оправят нещата. Хаха!

Аз не съм си правила никога изследвания за ИР или Хашимото, но мисля, че нямам такива неща. Свалям си с нормални темпове, което ще рече, че не би трябвало да се притеснявам, нали? Разбрах и друго.., че не трябва да спирам хляб, ориз, карофи..Дали ще е шепа ориз, някой картоф или филия хляб, така нямам проблем с тоалетната. Нали смело преминах на вегетариански режим, та снощи се смях как си поръчах салата с гриловано пиле и след като си видях салатата се сетих и премахнах пилето Grinning Не ми тежи, но забравям.

Изводите са, че вече храненето не ми е проблем, ами това, че единственото нещо, което правя е да вървя по 10 000- 14 000 крачки всеки ден, а мисля, че ако започна и някакви странични действия ще бъде по-добре и ще размърдам повече кантара..при все, че ми остават 15 кг става все по-трудничко бавничко. Та това е покрай мен, май! Ще потърся на острова някакви танци или фитнес с инструктор...нещо. Йогата също няма да е лошо да я вкарам. Simple Smile Никога не съм правила, а ще ми е интересно.

# 595
Тиси, а по каква причина се отказваш от месото?

# 596
  • Бургас
Мен пък точно ориз, картофи и хляб ме запичат Joy Виж овесените ядки са ми пръв приятел.

# 597
Тахан сутрин на гладно е идеален, също и сливи.

# 598
  • София, България
Герганче, потънах в света на ютюб и така попаднах на канал на жена (американка май), която твърди, че има нали някакви способности, а-у. Просто ми стана интересно да слушам. В крайна сметка заговори и за храната и за това, че храната също ни носи енергия в тялото. Че трябва да се храним само с храни, които имат живи и ярки цветове и за това, че месото не спада в тази група и е напълно възможно да допринася за замърсяване и токсикация на организма. Каза, че не пропагандира някакъв определен режим на хранене, но споделя своите усещания. В крайна сметка рекох да пробвам да се храня без месо. Та и без това не подкрепям тази индустрия. В своя защита ще кажа, че съм човек без работа Grinning

# 599
В своя защита ще кажа, че съм човек без работа Grinning

Това беше сладко Joy
Аз така и не успях да се увлека по енергии и тн., но все пак съм човек, чийто гардероб е 95% втора употреба Heart

Така! Започва седмицата на яйца! Целта - максимален ефект преди морето (1-9 септ.)
Правилата: яйца, мазнина и салати. Мислех да съм на класическия фаст - зряла моцерала, яйца и масло само, но както споделих вече в последните страници, имам драми във WC-то, та ще пропусна. По-нататък евентуално.

Обядът: 3 яйца на очи в масло и краставица, домат, маслини, зехтин. Вечерята вероятно ще е нещо подобно, но яйцата в друг вид. Примерно варени.

Ейй, няма да съм аз, ако не правя нещата в последния момент Grinning Heart

Искате ли да си сложим за Нова година целите вече или е рано?

Общи условия

Активация на акаунт