Дневникът - тема 94 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 160
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • here, there, everywhere
Хич не ми е досадно, интересувам се живо. Проблемът при мен е, че имам прегъната жлъчка с камъни. Преди да разбера, че е такова положението мислех, че съм чувствителна към яйца. Много обичам жълтъците, но вече гледам да внимавам с повечето мазнини, че повръщам и ставам бледа като  зомби. Интересното е, че не всеки път. Ще те следя определено. Другия петък отиваме за няколко дни до Щатите и като се върна съм намислила и аз месец-два кето да видя как ще ми се отрази.

# 631
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Сис и на мен не ми е досадно, следя те с интерес, знаеш!!!! За пример си със твоето упорство и воля.

# 632
Хич не ми е досадно, интересувам се живо. Проблемът при мен е, че имам прегъната жлъчка с камъни. Преди да разбера, че е такова положението мислех, че съм чувствителна към яйца. Много обичам жълтъците, но вече гледам да внимавам с повечето мазнини, че повръщам и ставам бледа като  зомби. Интересното е, че не всеки път. Ще те следя определено. Другия петък отиваме за няколко дни до Щатите и като се върна съм намислила и аз месец-два кето да видя как ще ми се отрази.

И аз съм с прегъната жлъчка с един малък камък и също получвам силно гадене или криза като ям яйца, но и аз като теб не винаги. Постоянно се чудя дали ще имам реакция, а толкова да ги обичам. Преди 3 години правих тридневен яйчен фаст, само на яйца и масло - в края на третия ден получих зверско гадене, повръщане цяла нощ, вдигнах и лека температура. Тогава си помислих, че съм пипнала летен вирус, но няколко месеца по-късно като ми откриха камъка, се светнах каква е била раотата. Вече не смея и да си помисля за яйчен фаст.

# 633
  • Велико Търново
Добро утро! Здравето е най-важно и шега се него не бива Simple Smile Аз след като се върнах от почивка си правих изследвания, но в тях имаше само един хормон и холестерол, но сега случайно ми попадна един ваучер за лаборатория, където ще изследваме  60 показателя и ще ми е интересно какви ще са резултатите
 Този път фаста ще е само три дни, защото ще пътуваме семейно събота и неделя, но от понеделник ще се напъна и за един 7 дневен Mr. Green

Иве, добре си се завърнала Heart Eyes

# 634
  • тук и там
Блеки,режим не  ми е препоръчвала .Въпрос на предпочитания ,и най-важното- да се спазва за дълъг период от време-второто каза че е препъни камъка при почти всички хора със наднормено тегло.
За планове-в началото на другата седмица се прибираме във Белгия,и  ще правя опити със някакъв ниско-въглехидратен режим.Два дни пробвах безвъглехидратна закуска преди тренировка,и въобще нямам енергия.Умряла работа-нито темпо,нито сила-нищооооо.Как тренирате без ВХ не знам..Аз за това всеки път като захвана ниско вх режим и се отказвам на 3-я ден-нямам сили и енергия.Предполагам че се свиква,ама за този първоначален период ще трябва доста воля.
Герганче,ефект от фитнеса нямам-но аз и тренирах както ми падне,като наблягах почти изцяло на кардиото.Ефект аз лично и не съм очаквала-предвид храненето ми(по време на почивките ОИ и т.н,които не бяха никак малко това лято).Имам добра структура на тялото,ако оправя храната и само кардио би ми повлияло,ама...
Днес ще тренирам със инструктор -ще ми покаже силови за горна,утре-за долна част и тях ще захващам като се върнем-време е да възползвам от картата си за фитнес и там.

# 635
Сиска, рядко си позволявам да коментирам, защото не се чувствам достатъчно компетентна, в случая обаче съм абсолютно убедена, че толкова време само на яйца е крайно не здравословно не зависимо какви са кръвните ти показатели към момента. Яйчни фастове приемам еднократно, да се събуди метаболизма. Знам че няма да ме послушаш, просто залагаш изключително висока карта, залагаш здравето си в дългосрочен план.

Кайсия, пиши след тренировката Kissing Heart

# 636
Кайсия, ако един човек тренира силово, без въглехидрати  - става.
Ако тренира кардио и то изтощително, без въглехидрати - не става. Така де, става, но нито възстановяването е възстановяване, нито ефективността - ефективност.
Това поне съм разбрала, от онова, което съм изчела.

Пък аз реших, че си се харесвам дебеличка Simple Smile
Кантарът е в дълга почивка.
Имам мераци някакви за -4-6 кг., ама повече имам мераци за други неща:
да не ме болят коленете след планина (постигнато)
да имам въздух и да не искам почивка през 5 минути при сериозна денивелация (осезаем прогрес, с още много работа)
да тичам с правилна техника и повече от 4 минути на веднъж (предстои)
да съм активна всеки ден или поне 5-6 дни в седмицата - гривната ми е показател и продължавам да й се кефя. Не ми е минал мерака и любопитството.
Това са ми целите. Предпочитам да мисля, за нещата, които искам да направя, а не за килограмите, които би било добре да сваля.

# 637
Сиска, рядко си позволявам да коментирам, защото не се чувствам достатъчно компетентна, в случая обаче съм абсолютно убедена, че толкова време само на яйца е крайно не здравословно не зависимо какви са кръвните ти показатели към момента. Яйчни фастове приемам еднократно, да се събуди метаболизма. Знам че няма да ме послушаш, просто залагаш изключително висока карта, залагаш здравето си в дългосрочен план.
И аз съм на същото мнение. За мен здравословното хранене е умерено-балансирано-разнообразно хранене, без изключване на която и да е хранителна група.

Пък аз реших, че си се харесвам дебеличка Simple Smile
Кантарът е в дълга почивка.
Имам мераци някакви за -4-6 кг., ама повече имам мераци за други неща:
.......Предпочитам да мисля, за нещата, които искам да направя, а не за килограмите, които би било добре да сваля.
Как ми прочете мислите? От вчера се самоубеждавам, че се харесвам на настоящите си килограми и нямам нужда отново да минавам да диета, за да стигна до заветните 65. YumYum

# 638
  • Велико Търново
Спокойно, плановете са едно, а изпълнението им съвсем друго Mr. Green
При мен може би никога няма да има балансирано хранене, просто съм лакома и с това свършва всичко Blush
Предстои ни фотосесия с децата в началото на септември и за това малко засилвам нещата, но истината е, че от 10 дни на яйца нищо няма да ми стане, както и няма да умра, ако не ям 10 дни, но сигурното е, че ако ям 10 дни както си знам ще съм дебела, недоволна и сърдита Mr. Green
Ето днес ми излезе спомен във ФБ ще ви го копирам

“Яденето на цели яйца е полезно поради две причини. Първата е, че яйцата са перфектен ресурс за увеличаване на силата и мускулната маса. Втората е, че се предотвратява раждането на пилетата.”-Павел Цацулин

# 639
  • Бургас
Кайсия, това за което говориш при НВ хранене е въглехидратен грип. При някои минава за седмица, при други за по-малко. Съветът е в този период да не се тренира, за да се даде време на тялото да се адаптира и да не се стресира допълнително. Вярно е, че за трениращите трябват повече В. Но те спокойно могат да се набавят с храни с нисък гликемичен индекс. Плодове, зеленчуци и ето ти нормални въглехидрати.
Аз не мисля, че Сиска ще си навреди. Първо, не изключва никаква хранителна група за дълъг период от време и второ веднъж месечно няколко дни на яйца с масло не смятам за нездравословно. По-добре това пред разните му лунувания, плодувания и други подобни, които смятам за наистина вредни.
Сис, на мен също ми е интересно всичко, което споделяш.

Аз съм в овулация и задържам вода. Храната иначе е наред. Тази сутрин отново тичах в парка. Мисля, и тренировка да включа днес. Предвид ангажиментите ми до края на седмицата се надявам на още един ден тичане и два дни тренировки освен днес.

# 640
Бях на най-тъмното от тъмните места. Бях 106 кг, бях и 56 кг., бях щастлива и бях нещастна. Бях вдъхновена, обичана и сияеща, бях тъжна, депресирана, мразеща себе си, тялото си де.
Разбрах какво е да не искаш да излизаш, защото не можеш да контролираш храната си.
Да не искаш да ходиш на гости, защото не можеш да контролираш храната си.
Да не искаш да ходиш на почивка, защото не можеш да контролираш храната си.
Да изпитваш вина, защото не можеш да премериш храната си или в даден ден 1063 калории просто са прекалено малко. Разбрах какво е, да искаш да се скапеш от тренировка, за да намалиш стреса, че си хапнал малко повече.
В последните 3 години бях на всички тези тъмни места и се задържах прекалено много. Животът ми изтича между пръстите ми, без да съм истински щастлива.
Какво пък толкова - не съм дебела до степен, че да е опасно за здравето ми.
Теглото ми не ме лишава от неща, които обичам.
Мога да намеря приятни дрехи в моя размер.
Нищо няма да се промени кардинално, ако сваля 10 кг.

Не, че съм юурош на тортите, пак внимавам относително в храната си. Пак тренирам и то тази седмица - двуразово. Пак правя неща, за да се чувствам по-добре. Но... опитвам да не съм в контрол, а в баланс.

# 641
Госпожице благодаря, че го написа YumGift Heart Понякога ми е трудно да открия баланса, не искам да съм цял живот на диета, но не искам и отново да се подхлъзна по наклонената повърхност и да стигна до там, от където тръгнах (105 кг.). Искам да съм спокойна в тялото си. А това спокойствие се постига, когато и душата е спокойна. Страхувам се да не се поддам на лакомията и депресията, които ме откараха на онова тъмно място. Но, като че ли този страх винаги ще се крие някъде дълбоко.
Мисля си, че както няма бивши алкохолици така няма и бивши дебелани YumYumYum

# 642
И аз не мисля, че ще се случи нещо опасно, ако човек се храни само с яйца за известен период от време. Поне моят опит това показва. Това, разбира се, за сравнително здрави хора. За проблеми с жлъчка не знам как е. За мен яйцето е една от най-ценните храни изобщо. Заедно с черния дроб, разбира се.

Иначе при нисковъглехидратно е мъка и кардиото, и силовата тренировка. Буустърите спасяват положението, но като цяло не са решение. Особено с тези изкуствени подсладители.

Не знам дали съм споделяла, но преди време си бях взела режим от Страхил. Още не съм го пробвала, но с това местене ми е мъка да мисля за грамажи с такава прецизност. За планиране на ястия пък абсурд! Мисля след нова година да го почна. Тогава горе-долу ще мина и на втория тренировъчен план, който си харесах.

Иначе след втория ден на яйчен фаст отбелязвам още 200 гр. надолу или сумарно засега 800 гр. Чудя се дали да не изместя едно от двете си яденета за деня по-рано. Сега ям в 13:30 и в 20. И се чудя дали да не изместя към 11 да е обядът. Да има по-голямо разстояние между хренията Rolling Eyes

# 643
В няколко дни на яйца и аз не виждам проблем, но Сиска беше 5 дена мисля, сега три дена, другата седмица планува 7. То си стана половин месец. Както и да е, не искам конфронтация, просто си говорим Hug

# 644
  • Велико Търново
В своя защита Сиска ще каже, че последно е пила лекарства през 1999 година и смее да твърди, че знае какво прави Peace

Общи условия

Активация на акаунт