Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 622
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Не разбирам точно какъв ти е проблема. Това нещо гнусно ли е какво?
верно ли пералня на метър от кухненска маса е Ок ? ще си го запиша някъде , че инак няма да го запомня
Гащи и чопари ще се прехвърлят от пералня , горе в сушилня и това едва ли не на масата до хранещи се хора.... Grinning
или ще се върти и пере мръсно бельо докато ям, до мен , и това е Ок... най -малкото дрънченето , и шума няма да изтърпя
Да не говорим,  че сушилните машини сушат и  работят/ бръмчат с часове и намирисват като се нагреят на пресъхнали дрехи и гума.... и това в хола докато гледам ТВ или готвя/ям... едва ли е добра идея ....  особено пък на тази цена.... особено пък в тази обстановка,  която претендира да е лъскава... Confused пък елементарно е могло да се помисли
Любопитно ми е, кой ще прехвърля пране докато се храни едно семейство? Не сме в Саудитска Арабия и съответно на жените им е разрешено да се хранят заедно с мъжете 😁😁😁, а ако семейството има жена за почистване съм сигурен, че могат да я помолят да пуска перални след като се нахранят. Намирисването и бръмченето на сушилнята можеш да го решиш като си купиш по-хубава такава. В обявата на коментирания апартамент се твърди, че сушилнята е висок клас Сименс, което значи, че няма споменатите от теб проблеми.

На мен ми харесва коментирания апартамент, ако ставаше въпрос за този
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15318195309974 … k=3wvyqk&f1=2

…..само едно нещо не ми харесва - цената.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 181
верно ли пералня на метър от кухненска маса е Ок ? ще си го запиша някъде , че инак няма да го запомня
Гащи и чопари ще се прехвърлят от пералня , горе в сушилня и това едва ли не на масата до хранещи се хора.... Grinning
или ще се върти и пере мръсно бельо докато ям, до мен , и това е Ок... най -малкото дрънченето , и шума няма да изтърпя
Да не говорим,  че сушилните машини сушат и  работят/ бръмчат с часове и намирисват като се нагреят на пресъхнали дрехи и гума.... и това в хола докато гледам ТВ или готвя/ям... едва ли е добра идея ....  особено пък на тази цена.... особено пък в тази обстановка,  която претендира да е лъскава... Confused пък елементарно е могло да се помисли
Любопитно ми е, кой ще прехвърля пране докато се храни едно семейство? Не сме в Саудитска Арабия и съответно на жените им е разрешено да се хранят заедно с мъжете 😁😁😁, а ако семейството има жена за почистване съм сигурен, че могат да я помолят да пуска перални след като се нахранят. Намирисването и бръмченето на сушилнята можеш да го решиш като си купиш по-хубава такава. В обявата на коментирания апартамент се твърди, че сушилнята е висок клас Сименс, което значи, че няма споменатите от теб проблеми.

За същия става дума. И на мен ми харесва. Хората определено са се постарали.

# 182
Скрит текст:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15260872382351 … k=3wwnzg&f1=2
Разбирам да продаваш маломерни тристайни в Кръстова вада за 100 К, но който може да даде над 200 К, за какво да си купи такава кутийка? В района дори в момента се предлагат няколко напълно ремонтирани апартамента на тази цена, единият на перфектно място и от 90те.

При това, на 5-ти последен, значи, със скосявания. Но не знам дали хубавите етажи вече не са продадени, въпреки малките стаи, а са останали куците ателиета на покрива. Мястото е топ.

Това го строят Поларис Билдинг http://www.polarisbuilding.com/obekt13/index.php, мястото наистина е ТОП, на ул."Цар Иван Асен II" №36  , на метри от Орлов мост и стара София с духа и от 30-те години в съседство.
Е и олющените фасади, както и един от най-мръсния въздух на кръстовището на Орлов, но предвид липсата на НС в района, едва ли имат проблем с продажбите според мен.
Да, и гледам, че другите ап. са с по-нормални спални, има и п 15 кв,. Така че явно е останала тази куца мансарда, до нея е второто ниво на мезонет Но9 - то пак  е с малки помещения на тов аниво, но поне долната спалня е 12 кв, а дневната - 35.

# 183
Скрит текст:

За същия става дума. И на мен ми харесва. Хората определено са се постарали.
[/quote]

И аз не смятм, че мястото на пералня и сушилня е в хола. При такава квадратура можеха да измислят някое мокро помещение или в някоя коридорна чупка.
Иначе са го лъснали, обаче на снимката с гаража се виждат олющени стени и разбити плочки - май сградата вече се руши, явно затова не е снимана отвън. А пише, че е от 2010.

# 184
Аз се чудя няма ли в тази измислена държава някой да се хване да регулира брокерското съсловие. Тяхното си е чист рекет и непрестанен тормоз с безотчетни пари. При цена от 150 х.  взимат близо 9000 лв !!! Е кой изкарва такива пари без данъци, без лицензи, без образование. Масово са нагли лелки над средна възраст със скъсани чорапи или селски момичета, които не правят разлика между “ид.части от УПИ” и “право на строеж”.
Ще се регулира, ако го напраят като в САЩ например. Да имат лиценз, обаче за да получиш лиценз, ще трябва да минеш през обучение и изпити....

# 185
Аз се чудя няма ли в тази измислена държава някой да се хване да регулира брокерското съсловие. Тяхното си е чист рекет и непрестанен тормоз с безотчетни пари. При цена от 150 х.  взимат близо 9000 лв !!! Е кой изкарва такива пари без данъци, без лицензи, без образование. Масово са нагли лелки над средна възраст със скъсани чорапи или селски момичета, които не правят разлика между “ид.части от УПИ” и “право на строеж”.
Ще се регулира, ако го напраят като в САЩ например. Да имат лиценз, обаче за да получиш лиценз, ще трябва да минеш през обучение и изпити....
Да и малко правопис да им вкарат в курсовете, че ми е писнало чета "жилището се състой от" , "дневен трак", и т.н.

# 186
То и при нас има "курсове" за брокери, издават хората и Удостоверения и всичко, сигурно от брокерските фирми ги изискват при кандидатстване, но са такава проформа, чее..

# 187
Да не говорим,  че сушилните машини сушат и  работят/ бръмчат с часове и намирисват като се нагреят на пресъхнали дрехи и гума.... и това в хола докато гледам ТВ или готвя/ям... едва ли е добра идея ....  особено пък на тази цена.... особено пък в тази обстановка,  която претендира да е лъскава... Confused пък елементарно е могло да се помисли
Секс да правят пред мен докато се храня, няма да ми нарушат рахата, ти тука за един чорап и два слипа проблеми правиш. Моята пералня със сушилня едва се чува като работи, ако гледам тв пък изобщо.

А който си мисли, че брокери много лесно изкарват десетки хиляди...ми ставайте брокери и вие,че да се замогнете Wink

# 188
  • София, Bulgaria
А Вие защо се занимавате с такива брокери? Какво въобще търсите с тях?
Знам, звъните по обяви в интернет. Всеки може да си пуска обяви. Нито един сайт не проверява има ли такава агенция, няма ли. Не ги интересува, важното е да си плаща. Толкова е лесно, един телефон,  измислен адрес и готово. Пълно е с псевдо брокери.
Трябва закон и контрол върху интернет пространството. Оставете лелките с торбите от Била, ами представете си престъпници, рецидивисти могат да си пускат обяви и да се правят на брокери...безумно лесно е.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 18:49 от tomeva

# 189
  • софия
Аз съм сменила няколко квартири и директно казвах на собственика и на брокера ,че плащам само депозит. 2 от трите случаи собственика з@еба брокера и директно подписах. В третия си бяха направили някаква уговорка.
Има начини да не им пълнете джобове.

# 190
Аз съм сменила няколко квартири и директно казвах на собственика и на брокера ,че плащам само депозит. 2 от трите случаи собственика з@еба брокера и директно подписах. В третия си бяха направили някаква уговорка.
при покупко-продажба е по-друго. Те с наеми си изкарват джобните, там може и да позволят подобно нещо. Но при покупка ти бутат един договор за посредничество да подпишеш, който договор излиза скъпо

# 191
Ако си се уговорила със собственика, зад гърба на брокера, значи си нарушила договорката си с него. Което означава, че ти не си по-стока, дори обратното.

Защо плюете по брокерите, че мошенничели, като и вие сте същите.

За хубавия апартамент с олющената външна част - и аз го харесвам, ама пусто много скъп. Тия дето го плюят - Ай кажете си:” гроздето е кисело”.
Simple Smile))))

# 192
при покупко-продажба е по-друго. Те с наеми си изкарват джобните, там може и да позволят подобно нещо. Но при покупка ти бутат един договор за посредничество да подпишеш, който договор излиза скъпо

Колко договора конкретно са ти излезли скъпо? Или си пишеш тук, колкото да поддържаш опозиция?

# 193
Даже ако си без брокер взима от двете страни по 3% от 150К €. Според вас нормално ли е от една сделка да изкарват 18 х. Лв ??? Според ме тавана трябва да е колкото е таксата на нотариуса.

# 194
То и при нас има "курсове" за брокери, издават хората и Удостоверения и всичко, сигурно от брокерските фирми ги изискват при кандидатстване, но са такава проформа, чее..
Има курсове за брокери, има и асоциация. Но за да станеш брокер, не ти изискват лиценз някакъв.

Но не си мислете, че ако почнат да им искат лиценз- тоест да трябва към някаква организация да положат изпит, ще е кой знае колко по-добре. Вероятно това ще е пак някаква държавна институция, която ще събира такси по хилядарка, а брокерите после ще си избият тая хилядарка от ....(познай от кого) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт