Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 637
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Ако си се уговорила със собственика, зад гърба на брокера, значи си нарушила договорката си с него. Което означава, че ти не си по-стока, дори обратното.

Поспри се, това е нелепо Naughty

Продавачът си има договор с брокер и според този договор брокерът се задължава да му помогне по всякакъв начин да продаде бързо и изгодно апартамента си и също така да му пази интересите. Съответно срещу това ще получи комисионна. До тук нищо лошо.
Аз обаче НЯМАМ никакъв договор с този брокер, но да кажем харесвам обявата и звъня с предложение да си дам парите и така да помогна на брокера да си изпълни задължението към своя клиент, респективно да си заслужи комисионната, нали така? Той обаче ми казва, макар да нямаме никакъв договор и да няма никакво задължение към моите интереси, че няма изобщо да ми покаже апартамента и ще скрие моята оферта от продавача, освен ако не му платя и аз 3%. Ей това е свинщина, защото ако аз откажа и пратя брокера на майната си, пропада и сделката и става така, че брокерът прецаква продавача и не си изпълнява договорните задължения заради своята алчност. Е, ако в договора с продавача е записано, че ще му води само купувачи, които са съгласни също да си платят, тогава вече е друго Mr. Green

Нима не е ясно от какво се възмущават хората, че говориш кой бил по-стока? Shocked

# 196
Потребителката е написала” в 2 от 3-те случая наемодателят з@еба брокера и подписа директно с мен”.

Значи дори тя да не е подписала, в съдействала на двама да прецакат третия. Което пак не е справедливо, ами долно.

# 197
Нали не си мислите, че парите които плащате отиват директно в джоба на намусения брокер който ви е отключил само жилището да го видите. Той взима % от вашите 3%, а другите ги взима фирмата която не гарантира нищо.

# 198
  • софия
Аз като клиент нямам избора дали да ползвам брокер или не. Харесвам си обява - звъня. Това ,че собственикът е избрал да ползва брокер , си е негова грижа - той да му плаща. Аз не го карам да ме развежда по 15 апартманта, които нито ми влизат в ценовия клас ,нито в изискванията. Аз съм се обадила за един конкретен обект. В този случай брокерът да иска пари от мен ми е безумие.
АКО! Аз наема човек,който да ми търси апартаменти - това вече е друго. Бих му дала 20% комисионна.

# 199
И аз това щях да кажа, че имат и административни разходи - ама какво да спориш, тук всички са се нае или.
Аз съм ползвала няколко пъти техни услуги-за покупка и за продажба. Успявали са в най-главното - да уверят продавача ДС си намали цената, и в другия случай- да убедят купивача да плати исканото. Като ти смъкнат в единия случай 20000 евро, в другия 35 - защо да не им платиш комисионната?!

# 200
И аз това щях да кажа, че имат и административни разходи - ама какво да спориш, тук всички са се нае или.
Аз съм ползвала няколко пъти техни услуги-за покупка и за продажба. Успявали са в най-главното - да уверят продавача ДС си намали цената, и в другия случай- да убедят купивача да плати исканото. Като ти смъкнат в единия случай 20000 евро, в другия 35 - защо да не им платиш комисионната?!

И на кого е брокер този, дето смъква цената? Защото ако е брокер на продавача това значи, че го предава, ако допуска продажба на по-ниска цена. Виж, ако е брокер на купувача, с подписна договор, именно затова си взема комисионната и всичко е наред. Ей тук е ключът от бараката - с кого има договор брокерът и чии интерес защитава. Но във всички случаи това може да е само едната страна, понеже да защитава интересите и на двете страни няма как да стане. Тогава защо да взема комисионна от двете страни???
Пълна идиотщина. Добре, че купих директно от строител без никакви комисионни. Това, дето го чета тук, ме хвърля в оркестъра. За мен брокер на продавача да изнудва купувача за комисионна, при положение, че нямат никакъв договор, е достоен за съд конфликт на интереси, защото ако купувачът отказва брокерът прецаква продавача.

# 201
Като купувахме, брокерът беше и на двамата. Ние не искахме особено, но нямахме избор. Ясно е, че дори нямаше да има оглед. Въпреки това, си заслужиха комисионната. Продавачката искаше да вдига цената, след като я бяхме чакали 6 мес. да дойде от чужбина и понеже видя, че го искаме жилището и сме сериозни, беше казала на брокерката, че иска да вдига цената, обаче тя успя да ѝ парира мераците.

# 202
Не знам при вас как е било, но винаги когато съм гледала апартамент с брокер, предварително ме е карал да подписвам една декларация или там какво беше, че няма да ги "прескачам" един вид търсейки контакт със собствениците на своя глава. При единия случай, даже не се отнасяше само за подписващият декларацията, а и за негови роднини. И съответно, ако не се спази тази договорка, се дължи неустойка, вече не помня какъв процент.

# 203
Аз съм сменила няколко квартири и директно казвах на собственика и на брокера ,че плащам само депозит. 2 от трите случаи собственика з@еба брокера и директно подписах. В третия си бяха направили някаква уговорка.
Има начини да не им пълнете джобове.
при покупко-продажба е по-друго. Те с наеми си изкарват джобните, там може и да позволят подобно нещо. Но при покупка ти бутат един договор за посредничество да подпишеш, който договор излиза скъпо

Колко договора конкретно са ти излезли скъпо? Или си пишеш тук, колкото да поддържаш опозиция?

rumka833 , лично на мен не, но едни семейни приятели яко се прецакаха. Подписали без да гледат, че дават ексклузивни права само на въпросния брокер да продава. После пуснаха и на други брокери апартамента. И заведоха дело от фирмата даже. Имаха някакви безумни клаузи, че не могат да свалят апартамента от продажба 6 месеца, че няма да предявяват никакви претенции към брокера при неизпълнение на неговите задължения, такива чудеса.
Аз миналата седмица бях на оглед, в момента, в който казах че имам сериозен интерес към имота, ме натиснаха и аз да подпиша договорче и си искаха комисионната още на стоп капаро, без значение да ли ще бъде успешна сделката или не.

# 204
Брокер да ми намали цената с 20к или 35к? Абе, къде съм попаднала, в паралелна вселена?
Обикновено даже не знаят за какво им се обаждаш, обаче заслужили си били комисионната?
Като преди няколко дни например...виждам обява в олх, пиша съобщение дали е актуална обявата и ако да, да уговорим оглед.
Само да вметна, че цената е ниска за района и се усъмних дали изобщо има такъв апартамент. Както и да е, съобщението ми е прочетено веднага, но никакъв отговор три дни. Днес пак пиша, че явно не е актуална обявата, но защо не е свалена. Познайте? Съобщението ми е прочетено, отговор няма, а обявата си стои. Айде кажете ми сега кое е коректното при тази госпожа. Не знам дали е ок да спомена агенцията.

# 205
Това с брокерите е нелепо. В моме ъа искам да си продам апартамента и да купя в друг район. Еми това са над 6-7 к.€ само за брокерски услуги. И отделно данък придобиване и отделно нотариални такси ..... е добре каква толкова отговорна работа вършат за толкова скъпо платена услуга. В момента, в който вземат парите изчезват яко дим.

# 206
Име лесно - свърши си сама свръзките, не ги ползвай. Защо се косиш!

# 207
Това с брокерите е нелепо. В моме ъа искам да си продам апартамента и да купя в друг район. Еми това са над 6-7 к.€ само за брокерски услуги. И отделно данък придобиване и отделно нотариални такси ..... е добре каква толкова отговорна работа вършат за толкова скъпо платена услуга. В момента, в който вземат парите изчезват яко дим.
Защо не си го продадеш сама? Някой брокер с пушка ли те заплашва?

# 208
В момента в който си пусне обявата, ще я налазят. За това е добре да се спре на един брокер и да се разберат, продава и намира новото жилище за някаква разумна сума...Иначе не е за хора със слаба психика. Повечето брокери са като питбули гладували 3 месеца пуснати от клетка...

# 209
Име лесно - свърши си сама свръзките, не ги ползвай. Защо се косиш!
Не се кося. Но и не обичам да се извърта действителността.

Общи условия

Активация на акаунт