Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 047
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Моля ви за мнение за Хидротурс-94 ООД. Интересувам се от тази обява: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c153260553729611
Знам, че е ЕПК и че някога е строено за общежитие, но сега изглежда доста добре, а и цената е атрактивна. Мисля, че те правиха и сградите в кв.Експериментален, които се разпродадоха доста бързо, предвид локацията. Ще съм благодарна за всякакво мнение. Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 17:27 от Vallerria

# 301
А принципно Бокар получиха ли официален статут от общината? Понеже знам, че преди години не се водеше квартал и хората не можеха да се регистрират адресно.  newsm78

Като се абстрахираш от разхвърляните дрехи и размазаните снимки, жилището не е никак лошо, даже ми харесва. Ако имаше и скица, да се види разпределението.... Peace

А там не се ли се води Манастирски ливади-изток или се бъркам нещо? Да не би да са започнали всяко комплексче да го обявяват за нов квартал? Може би това е бил проблемът?

# 302
С удоволствие бих живяла до руското посолство, пък нека да нямат кауфланд или хипермаркети наблизо. Там е като санаториум.
Между другото моето виждане за квартала е, че тепърва ще се освобождават терени там. Та след някоя друга година Нико може и да си пренесе интересите от изток в изгрев.
Много добре го каза Simple Smile  И за мен Изгрев около руското е по-хубаво от посоченото място в Изток  (имота в затворения комплекс). Изобщо и двата квартала в частите около парка са хубави, на юг вече не толкова.
Къде ще се освобождават терени около руското?
За точно този комплекс цена от 1500-1600 на кв. м. си е нормална. Преди две-три години, когато цените не бяха това, което са сега в една сграда до Руското посолство на зелено се продаваха апартаментите за повече. И се продадоха за отрицателно време.
Да, цената на кв е нормална за района и строителството, но общата цена вече идва висока и е нормално да чака повече време за купувач - не че няма хора с такива пари, но пък те имат много изисквания, например като дават такива пари, да е на алеята до парка, а не в средата на гъсто застроен квартал. Затова е нормално до руското да са по-скъпи и да се продават по-бързо, според мен.
Не знам колко е лош точно този район на кв Изток, но в сградата на Артекс на Ул Юрий Гагарин зад Била  мина един тристаен с цена 2030 евро на м2 точно за 2 седмици. При положение, че още няма акт 16, има вероятност да се чува шум от Цариградско шосе и е на еднакво разстояние до Борисовата градина. Да не говорим, че в царския комплекс има 6 декара градина. Апартамента за 350 000 евро на първо четене е скъп, но реално рядко се намират толкова добре разспределени и наистина добре премислени просторни помещения.

# 303
Стана ми интересно за Бокар, потърсих ги и попаднах на тази обявя - http://www.bokar-imoti.com/estate/offer/697
Вярно, не съм запозната с цените в София, но не е ли прекалено висока за двустаен, бил той и от тухла?

# 304
Здравейте! Моля ви за мнение за Хидротурс-94 ООД. Интересувам се от тази обява: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c153260553729611
Знам, че е ЕПК и че някога е строено за общежитие, но сега изглежда доста добре, а и цената е атрактивна. Мисля, че те правиха и сградите в кв.Експериментален, които се разпродадоха доста бързо, предвид локацията. Ще съм благодарна за всякакво мнение. Simple Smile
Права си цената е много атрактивна. Не мига да кажа къде е жокера. newsm78

# 305
Права си цената е много атрактивна. Не мига да кажа къде е жокера. newsm78

Казаха ми да внимавам за собствеността на земята - да не си е останала държавна... Друго на първо четене като подводен камък не се сещам, та ще съм благодарна на идеи за уловки, както и за мнение за въпросните Хидротурс, ако някой е чувал нещо за тях.

# 306
Почти всички сгради, строени през соца са на държавна земя. Голяма част от най-скъпите апартаменти в Докторски паметник и Лозенец са на държавна земя, нищо че в обявите пише "идеални части". При 17-етажен блок, дори и да имате земя, когато един ден блок няма (може и да е след 100 г), няколко квадрата от земята при безброй съсобственици едва ли ще са от голямо значение.

# 307

Казаха ми да внимавам за собствеността на земята - да не си е останала държавна... Друго на първо четене като подводен камък не се сещам, та ще съм благодарна на идеи за уловки, както и за мнение за въпросните Хидротурс, ако някой е чувал нещо за тях.

Не  е това със земята. Много от новите тухли се продават без идеални части от земята. Търси другаде проблеми.

# 308
# 309
Това не са ли на Балканкар старите сгради?

Мислех, че не са общежития, а са били административни. Ремонтираха ги, бяха изтърбушени до основи. Мястото е леко отдалечено в момента. На практика си зависим от колата, има някакви автобусни спирки за 1-2 автобуса, които катерят горе по Охридски към Околовръстното. Малко по-далеч са спирките на Дървеница и Студентски. Околното пространство е доста диво все още, наоколо има много складове, изоставени площи, някакви странни работилници. Отсреща е ресторант 789, магазини не знам да има близко. Малко по-нагоре започват къщичките около бул. Кл. Охридски. Не са много близо до булеварда, например отстреща новите строеж около кръстовището са на много шумно и прашно. Тераси дали има не видях?

# 310
Всъщност мястото в доста комуникативно -  има спирка на доста автобуси - 88,413,69,70,123,280,294 https://www.sofiatraffic.bg/media/uploads/A31.jpg
Метрото е сравнително удобно, достъпът до Околовръстното също. Ринг молът е лесно достъпен, както и удобствата на Студентски град и Младост. В тези сгради тераси май няма, има доста кучета и е доста тъмно вечер. В храсталаците съм виждала да живеят цигани. Но като за тези цени и то довършени,според мен е доста ОК, аз като гледах на Булстрой,които са отсреща, цените бяха доста по-високи на етап проект, за първи етаж,който гледа към автомивката пред него,т.е. запушен отвсякъде, без включени довършителни.

# 311
Стана ми интересно за Бокар, потърсих ги и попаднах на тази обявя - http://www.bokar-imoti.com/estate/offer/697
Вярно, не съм запозната с цените в София, но не е ли прекалено висока за двустаен, бил той и от тухла?

Според мен е грешка. По-вероятно е да е 65 000, а не 465 000.

# 312
Грешка трябва да е. Цената е абсурдна.

# 313
# 314
Това, което на мен не ми харесва на имотите в центъра е, че светлината, която влиза в стаите е много ограничена, особено на първи и втори етаж, но понякога и на по-високите е тъмно. Улиците са тесни, околните сгради хвърлят сянка, обикновено има много големи дървета пред прозорците.
Иначе като цена ми се струва доста добре. В този район има доста апартаменти, които са с много нефункционални вестибюли, но те май са по-стари от тази сграда.

Общи условия

Активация на акаунт