Обсъждане на имотни обяви – 4

• 56 266
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ако аз търсех висок наем, бих се въздържала от инвестиции в района около бул. Сливница. Вярно, че булевардът е дълъг, но не мисля, че се е разделил с лошия си имидж.

# 481
  • Sofia
Ако аз търсех висок наем, бих се въздържала от инвестиции в района около бул. Сливница. Вярно, че булевардът е дълъг, но не мисля, че се е разделил с лошия си имидж.

Не съм ходила на оглед все още, но май по-скоро е в района на Лъвов мост. Има метро там, НО май не си струва за инвестиция специално. Блока изглежда добър -  видях най-смисленото разпределение за тристаен, което съм виждала там, а двустайните по-скоро май са със северно изложение, което допълнително ме отказва . В Манастирски ливади съм живяла няколко години - много зависи улицата и блока, но за момента се въздържам и за там. Проблема на Студентски град е транспорта, но... справнително бързо се наема там. Търся по-малко жилище, но двустаен. Ако пък се търси таргет група работещи чужденци кои райони са най-добри за инвестиция?

# 482
  • София
Лъвов мост и района, за мен, е клоаката на София. В детството ми бул. Мария Луиза беше прекрасно място за разходки, навремето се водеше и престижен център, но закупуването на жилище там са пари, хвърлени на вятъра.
Ако направят нещо и разкарат пазара, изринат цялата пасмина от старите кооперации, може и да се очовечи. Но ще минат доста години до тогава.
Бих се насочила по-скоро по протежението на бул. Тодор Александров, ако трябва да е покрай метро и пътна артерия.

# 483
  • Sofia
Лъвов мост и района, за мен, е клоаката на София. В детството ми бул. Мария Луиза беше прекрасно място за разходки, навремето се водеше и престижен център, но закупуването на жилище там са пари, хвърлени на вятъра.
Ако направят нещо и разкарат пазара, изринат цялата пасмина от старите кооперации, може и да се очовечи. Но ще минат доста години до тогава.
Бих се насочила по-скоро по протежението на бул. Тодор Александров, ако трябва да е покрай метро и пътна артерия.

Като цяло това е сегашното положение, но има идея района да се промени/облагороди в скоро време. Пари хвърлени на вятъра не са определено - въпроса е какви наематели ще се намерят за този район.

# 484
Лъвов мост и района ..... закупуването на жилище там са пари, хвърлени на вятъра.

За първото съм съгласна, но за второто - категорично НЕ.
Моля, нека ние в центъра да си живеем и минаваме по улици без архитектурните извращения НС в кварталите.
Иначе, предложи на жителите на Рим и Париж, например, да си изринат старите сгради в центъра им, за да им се очовечи средата.
П.С.
Скрит текст:

па̀смина
Значение на думата пасмина
ж., само ед. Разг. Грубо. Група хора, които имат отрицателни качества; сбирщина.

# 485
До кои цигани е Света Троица?
Шегуваш ли се? Кварталът буквално е обграден - пазарът при Лидл, гарата на захарната фабрика, Константин Величков, Затвора, Цар Симеон...

Това е все едно да кажеш, че Гео Милев и Редута са обградени от цигани. 😉
Какво сходно видя? Местата, които съм цитирал, буквално обграждат квартала. А нима ж.к. Христо Смирненски и Слатина не ги дели 1 жп линия от едно голямо гето???

Всъщност местата, които цитира общо взето са на повече разстояние отколкото Гео Милев и Христо Ботев. А пазарът при Лидъл, Затвора, Цар Симеон не са цигански гета. Гетото до Двореца на децата е близо до Красна Поляна и Западен парк, но не и до Света Троица. Та общо взето ми стана ясно, че дори не знаеш кой квартал е точно Света Троица. И трудно се оправяш с разстоянията на картата.
Честно да ти кажа, ако намеря в Илинден хубав тристаен около 1000 евро го взимам веднага. Ама няма. Само панелки и стари кимизарници са на пазара. Няма предлагане и на тези цени. Новото читаво в трите блока, които се строят се продаде на 1200 още преди 6 месеца. Направи си изводите за квартала. Ако можеш. 😉
Може да не са точно обособени катуни, но е факт че около тези места е пълно с мангали. Да разбирам ли, че нещо си се засегнала, защото живееш там? Местата, които цитирах са или в границите на квартала или точно до него. Факт е, че като си хванеш градския транспорт пак ще пътуваш със същата сган от съседния квартал. Не съм ли прав? Иначе аз изводите за квартала отдавна дъм си ги направил. Плюс това така като гледам, 1200 евро / квадрат вече не е нещо кой знае какво...

# 486
Сградите по бул. Христо Ботев изглеждат потресаващо... имат нужда от саниране. Иначе онзи ден се разхождах там, ми какво да ви кажа - вечер си е направо страшно, даже да срещнеш бял човек, трудна работа.

# 487
  • София
Лъвов мост и района ..... закупуването на жилище там са пари, хвърлени на вятъра.

За първото съм съгласна, но за второто - категорично НЕ.
Моля, нека ние в центъра да си живеем и минаваме по улици без архитектурните извращения НС в кварталите.
Иначе, предложи на жителите на Рим и Париж, например, да си изринат старите сгради в центъра им, за да им се очовечи средата.
П.С.
Скрит текст:

па̀смина
Значение на думата пасмина
ж., само ед. Разг. Грубо. Група хора, които имат отрицателни качества; сбирщина.
Нямам нищо против хората, живеещи в центъра, но имам много против сградите с маргинализирани индивиди и живеещи около пазара. И да, наясно съм със значението на думата "пасмина" и съзнателно я употребих. Моите уважения, ако това ви харесва, но аз не намирам нищо очарователно в тези сгради с цигани и араби, които са около уличките на пазара, Лъвов мост, хотел Цура и пр. За мен именно тази популация допринася за облика на района. Надявам се сега да стане ясно какво имах предвид.

# 488
Наскоро обикалях колко женския и там след Стамболийски. Абе някакъв ужас е. Ако съм наемател не би си търсила там, ако ще 5 метростанции да има.. А да си купя и да чакам светлите дни, когато ще се облагороди... Абсурд! Ако ще да е някой по-шумен район - ОК, ама в тая цигания..

# 489

Не съм ходила на оглед все още, но май по-скоро е в района на Лъвов мост. Има метро там, НО май не си струва за инвестиция специално. Блока изглежда добър -  видях най-смисленото разпределение за тристаен, което съм виждала там, а двустайните по-скоро май са със северно изложение, което допълнително ме отказва . В Манастирски ливади съм живяла няколко години - много зависи улицата и блока, но за момента се въздържам и за там. Проблема на Студентски град е транспорта, но... справнително бързо се наема там. Търся по-малко жилище, но двустаен. Ако пък се търси таргет група работещи чужденци кои райони са най-добри за инвестиция?
Самият факт, че района на Лъвов мост е близо до центъра, има метро, а същевременно е много евтин би трябвало да ти говори достатъчно, че там е ужасно. Хубавите райони в центъра са изключително скъпи дори и да не спира метро пред входа им. Колкото и красив да го правят Лъвов мост нормален човек не би замръкнал там.

# 490
МилинкЕ
определено мястото не е това което е било!
Случайно обаче, има един депутат който бавно изкупува всичко около самия пазар..пак той с лостовете с които разполага..движи ремонта на пазара..и работи в негова полза Mr. Green

Сега някой задава ли си въпроса защо умишлено, не се предприемат мерки за изчистване от мургавите обитатели на "Супер центъра " на София? Ами  за да може да западне на макс да избягат белите хора и да се изкупи на безценица от един определен кръг хора. Те разбира се като станат собственици на набор от имоти ..много бързо ще се активират и ще разкарат въпросните... Wink
Все пак, София е  малък град и може да расте към Перник/Пловдив/ и т.н. и всички прииждащи от страната, радостни да купуват в "спалните"  НС , перфектно не мирише на старо,мухлясало, живели няколко поколения в апартаментите...каквито са сградите в сърцето на столицата.
Значи всички са доволни.
Прованса става, по една или друга причина, собственик в "жестока нова кооперация , или затворен в 'затворен комплекс" само за него площадка,басейн..микро район", всъщност, новите повтарят комунистическия модел..да построим Люлин,Младост - спалните микро райони, за нарастващата нужда на столицата от приходящата работна ръка, да е щастлива и леко изолирана от 'Доброутрото на столицата", все пак не може да се мешаме ...малко успяваха да влезнат в центъра "по  комунизма" , само с брак можеха, да се промъкват или по заслуги към партията. Mr. Green

Както някоя мама каза, нито една европейска столица за нищо на света, не би си бутнала центъра със старите сгради.
Европа не е Америка ливади и ниви ... мястото е ограничено и затова ценно.

# 491
Скрит текст:
До кои цигани е Света Троица?
Шегуваш ли се? Кварталът буквално е обграден - пазарът при Лидл, гарата на захарната фабрика, Константин Величков, Затвора, Цар Симеон...

Това е все едно да кажеш, че Гео Милев и Редута са обградени от цигани. 😉
Какво сходно видя? Местата, които съм цитирал, буквално обграждат квартала. А нима ж.к. Христо Смирненски и Слатина не ги дели 1 жп линия от едно голямо гето???

Всъщност местата, които цитира общо взето са на повече разстояние отколкото Гео Милев и Христо Ботев. А пазарът при Лидъл, Затвора, Цар Симеон не са цигански гета. Гетото до Двореца на децата е близо до Красна Поляна и Западен парк, но не и до Света Троица. Та общо взето ми стана ясно, че дори не знаеш кой квартал е точно Света Троица. И трудно се оправяш с разстоянията на картата.
Честно да ти кажа, ако намеря в Илинден хубав тристаен около 1000 евро го взимам веднага. Ама няма. Само панелки и стари кимизарници са на пазара. Няма предлагане и на тези цени. Новото читаво в трите блока, които се строят се продаде на 1200 още преди 6 месеца. Направи си изводите за квартала. Ако можеш. 😉
Може да не са точно обособени катуни, но е факт че около тези места е пълно с мангали. Да разбирам ли, че нещо си се засегнала, защото живееш там? Местата, които цитирах са или в границите на квартала или точно до него. Факт е, че като си хванеш градския транспорт пак ще пътуваш със същата сган от съседния квартал. Не съм ли прав? Иначе аз изводите за квартала отдавна дъм си ги направил. Плюс това така като гледам, 1200 евро / квадрат вече не е нещо кой знае какво...
Скрит текст:

Хахаха, ти пък. Няма засягане. Просто ми е забавно как хора, които вероятна са минавали веднъж дваж и изобщо не познават особеностите на района говорят толкова убедено.
Само да ти кажа, че денем в Изток където работя от доста време има повече гастролиращи по улиците мангали, отколкото в Илинден и Света Троица. Особености на боклука. 😉
1200 евро си е цена, която в момента искат в далеч по-модни квартали. Та както казах, ако можеш ще си направиш изводи. Района по план за развитие се води широк център (по линията Т. Александров) и едно от доста подценените кътчета на София в рамките на 5-7 мин. от центъра на града. Щото всичко живо се бута в Ливадите с липсата на инфраструктура, Витоша и проблемите с канализацията и подпочвените води и ужасния и презастроен Младост.

# 492
Живея в Изток. Сигурно от тази тема ще науча и че в квартала всяка седмица има тридневни цигански сватби )))

# 493
Живея в Изток. Сигурно от тази тема ще науча и че в квартала всяка седмица има тридневни цигански сватби )))

Едва ли сватби. Но с каруци често се разминавам. Да не кажа ежедневно. Явно графиците ни съвпадат. Да не говорим, че неочаквано района се характеризира с доста мърляви дворове на къщи и изхвърлени изкорубени дивани и матраци. Мога и точна локация да дам, ако искате. Както казах особености на боклука. Не е все едно да ровиш в кофа в Люлин 5 и Изток. 😂😉

# 494
Felice, хората са го казали - разни хора, разни идеали. Едни си предпочитат инфраструктурата и циганията, други предпочитат да нямат инфраструктура, но да няма толкова цигани до тях и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт