Обсъждане на имотни обяви – 4

• 55 860
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Пералнята Перла05 ли е? Simple Smile

# 676
Аз пък не споделям мнението,че за наематели трябва да се обзавежда по-евтино,напротив - при наемателя нещата се захабяват доста по-лесно,затова е логично да се купят по-здрави и по-трудноразвалящи се мебели,което за мен изключва Виденов, Беко, Краун и тем подобни. Ако се купуват горепосочените, трябва според мен всеки месец да се отделя резерв от наема, за да се подновят същите след изтичането на гаранцията,т.е. 3-5 години. За сравнение - в едното ми жилище моята пералня е на 18 години и никога не е имала проблем, изглежда като 2-3 годишна,както и хладилникът. Разбирам и наемодателите,които казват “ще купя евтино обзавеждане, за да не ми го съсипят”, но то в 99% от случаите е супер некачествено и в дългосрочен план губят пари (освен ако обзавеждането не е вече налично от стар ремонт и в този смисъл не е разход,специално направен за целите на даване под наем).
Хем си права, хем не си...
Няма сила която да ме убеди, че наемател заслужава горен клас техника. Пример, немски супер здрав хладилник, какво може да му направи. Ами да не го почиства, да му оставя вратата отворена, да го препълва. В резултат изгорял хладилник, хазайката да купи нов. Ами Беко му купих, да му вижда сметката, обаче докато е в гаранция не искам да ме занимава.
Повечето наематели са на принципа, след мен потоп. Сега ми се чуди, защо не искам да му сложа климатик. Ами не искам, това е още един проблем за мен, профилактика, евентуално демонтаж...разходи. Наема е съобразен за неклиматизиран имот. Crossing Arms

# 677
Аз писах в другата тема, но да покажа и това безумие, което чак ми изправи косата: https://www.alo.bg/5726696  - стени от итонг на такава цена....нямам думи!!!! По-лошото е, че е възможно да замажат стените и този, който купи да му мисли после за здравето си....Да не говорим, че аз така и не мога да видя къде му е лукса на това.

# 678
  • София
Нищо луксозно няма, да не говорим, че горе са цели три спални с една баня само.
Луксозна смятат локацията, обаче. Това е една улица, на която има много, ама наистина луксозни къщи. Повечето с охрана и живеещите имат шофьори.  Малко по-напред пък живееше Станишев. Предполагам, че затова я броят луксозна. Иначе изглежда лошо построена, дворът е малък....
Аз писах в другата тема, но да покажа и това безумие, което чак ми изправи косата: https://www.alo.bg/5726696  - стени от итонг на такава цена....нямам думи!!!! По-лошото е, че е възможно да замажат стените и този, който купи да му мисли после за здравето си....Да не говорим, че аз така и не мога да видя къде му е лукса на това.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 16:29 от get_real

# 679
Не знам...за мен няма нищо престижно в това: https://www.google.bg/maps/@42.622909,23.3142041,3a,75y,215.11h, … e0!7i13312!8i6656

Още повече, че и 2012г е било в същия вид и от тогава няма акт 16.  Дреме ми, че има 5 луксозни къщи и живее някой си там като инфраструктурата до там пак е разбивачка на бъбреци. Станишев ако живее там как му харесва да минава през тези разбити улици и да гледа този боклучарник? Сляп ли е?

# 680
  • София
Не знам...за мен няма нищо престижно в това: https://www.google.bg/maps/@42.622909,23.3142041,3a,75y,215.11h, … e0!7i13312!8i6656

Още повече, че и 2012г е било в същия вид и от тогава няма акт 16.  Дреме ми, че има 5 луксозни къщи и живее някой си там като инфраструктурата до там пак е разбивачка на бъбреци. Станишев ако живее там как му харесва да минава през тези разбити улици и да гледа този боклучарник? Сляп ли е?

ти иди реално на тая улица, виж каква гледка има във всички посоки, пък тогава се изказвай. Гугъл стрийт вю не винаги дава пълна представа...

# 681
Много съм съгласна с теб. У нас имам много симпатичен скрин на Виденов, който обаче уж читав, а двете Горни чекмеджета един ден ги сварвам, че са пропаднали върху долните. Има оправия- чрез допълнително укрепване - но това загубено време за мен и пари за дърводелци - ми не си струва. Затова и за наемателите не купувам Виденов - защото ще мрънкат и ще се дразня, че са прави.

# 682
  • Sofia

Тухлите са на много по-ниска цена от Итонг блокчетата.
За къщата - без жива охрана няма как да се опази. Както казаха вече  - 3 спални с 1 баня не е добро решение.
Добре е, че има канализация и газ. Другото всеки си преценява. Не ме учудва много цената след като 60-70 квадрата дори и в квартал с лош имидж се продава вече за почти 100 000 Е.

# 683
  • Sofia
Аз пък не споделям мнението,че за наематели трябва да се обзавежда по-евтино,напротив - при наемателя нещата се захабяват доста по-лесно,затова е логично да се купят по-здрави и по-трудноразвалящи се мебели,което за мен изключва Виденов, Беко, Краун и тем подобни. Ако се купуват горепосочените, трябва според мен всеки месец да се отделя резерв от наема, за да се подновят същите след изтичането на гаранцията,т.е. 3-5 години. За сравнение - в едното ми жилище моята пералня е на 18 години и никога не е имала проблем, изглежда като 2-3 годишна,както и хладилникът. Разбирам и наемодателите,които казват “ще купя евтино обзавеждане, за да не ми го съсипят”, но то в 99% от случаите е супер некачествено и в дългосрочен план губят пари (освен ако обзавеждането не е вече налично от стар ремонт и в този смисъл не е разход,специално направен за целите на даване под наем).
Не зная каква е пералнята, но нов уред е късмет да издържи и 5 години - независимо от марката. Има значение какви са както мебелите и уредите, така и кой и как ги използва.

# 684
  • при моите любими
И аз не разбрах какъв е проблема на итонга. Тва с карцерогенноста са митове и легенди. Влагоабсорбиращ е, но при изрядна изолация е супер, за вътрешни стени е идеален.

# 685
Не знам колко се продава за тези цени. Конктетно това явно не се е продало и на ниските цени, но пък не пречи да се пробват и на високите.  А дали е канцерогенен итонга или не, все от някъде са тръгнали тези слухове и аз не бих се наела да експериментирам верни ли са или не.
Конкретно на тази улица не съм била, но утре ще взема да ида. Надали е с чисто нов асфалт и тротоари, без боклуци и паркирали коли където им падне, но да видим къде е престижа.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 01:24 от Mara Podrobna

# 686
Не зная каква е пералнята, но нов уред е късмет да издържи и 5 години - независимо от марката. Има значение какви са както мебелите и уредите, така и кой и как ги използва.
[/quote]
Bosch Maxx 6, подобни малко по-модерни има и сега по магазините.
Изполвам уредите им от години и съм нямала никога проблем, за разлика от съседки с Индезит и Аристон,например, които ремонтираха и сменяха уреди,наводняваха съседи и т.н. през годините.

# 687
 Смешни са ми в обявите като започнат да пишат някакви суперлативи. "Драгалевци - известен като софийското Ориндж Каунти"  Crazy
 Или когато пишат, че нещо е до бъдеща метростанция, а метростанцията ще е на 3 км.
 Върхът е, когато видях обява за продажба на апартамент в моя вход. Веднага познах жилището, няма съмнение къде е. В обявата входът ни е описан като "поддържан". Ами пищо подобно няма - мръсен е, нямаме дори чистачка, стълбищната дограма е пред саморазпадане, а в мазето има бездомни котки и е пълно с бълхи  Laughing

# 688
  • София /Абсурдистан
Те иначе как ще докарат хора на оглед, ако напишат реалното състояние на входа Simple Smile

# 689
Да оставим факта, че канализацията е амортизирана. При валежи връща и пълни мазетата с фекални води.

Общи условия

Активация на акаунт