Любители на кучета - 82

• 36 356
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Всъщност безотговорните стопани са едно на ръка, ама има и такива, които чак безотговорни не мога да нарека, но си мислят, че кучето им е чудо невиждано на природата и трябва задължително да се плоди. Най ми е странно, когато някой с мъжко куче зор да му търси дама. Ама то си е чист кяр да вземеш едно мъжко от кучилото и да го продадеш за Х лева. Направо си е на далавера човека, ами другите.. какво става с тях.
По темата за кастрацията няма да се включвам, защото е доста наболяла, а като човек спасяващ изхвърлени нежелани бебешоци мисля е ясно каква ми е позицията.
Даже преди малко сестра ми е намерила в полето три котенца, още сукалчета хвърлени от някой селяк за да не му се пречкат из двора. Прибрала ги е на село, че ще спи там, но с храненето през 2-3 часа няма как да стоят на село и утре сигурно ще ги прибера в града докато започнат да се хранят сами и ще ги пусна в двора на село. Като пораснат достатъчно задължително ще ги кастрирам и не мисля, че да раждат на всяко разгонване цял живот е по-полезно от това да нямат по някой орган.

# 661
  • София - Рим и обратно
Сиви, това иронично включване беше ненужно. Мисля, че ясно разграничих нещата. Ясно е, че от две злини се избира по-малката, в случая с бездомните животни или поради заболяване.

# 662
Е за котки,при това отглеждани в двор,където няма начин да ги контролираш относно прескачането в съседните дворове с мъжки котаци,е повече от ясно,че е наложителна кастрация. Но за домашни кучета,гледани вкъщи и аз мисля,че не е задължително. Нашата със сигурност няма да я кастрираме за момента,въпреки че с тоя цикъл ми взе акъла. 🙈😂 Но след време ми се иска да си имаме бебета. 😍

# 663
  • София
🙈😂 Но след време ми се иска да си имаме бебета. 😍
И защо? С какво това ще допринесе за здравето на твоето куче? И още по-интересния въпрос - с какво твоето куче ще допринесе за развитието на породата? Въпросите ми не са с цел заяждане. Пред всеки отговорен стопанин би трябвало да стоят тези въпроси. Изследвания за разните болести на двете кучета (мъжкото и женското), сертификати, оценки от изложби... Финансовата страна на въпроса хич не е толкова розова, колкото на някои им се иска (предимно печалбарите, които използват кучетата само за раждане, без изследвания и т.н.). Когато теглиш чертата, разходите надвишават евентуалните приходи от кученцата, ако си направил всичко както трябва и както са изискванията. При Неси, полусестра на Лили, се наложи спешно секцио ден преди Коледа, и то вечерта. Там борбата беше буквално на живот и смърт да спасят дори само майката, какво остава за кученцата. Сигурна ли си, че ти се иска да причиниш това на кучето си?
Всеки има глава на раменете си, няма да коментирам повече темата. Надявам се да дам храна за размисъл, не повод за спор. Не си налагам мнението, отдавна ми е ясно, че не става само да кажем: няма да правиш/ще правиш еди какво си, за да стане както ние искаме.

# 664
  • Sofia
Това с бебетата няма да си го причиня никога повече! Доберманката навремето роди 9 кученца. 9! Естествено на 5ия ден кърмата вече не им стигаше. Започна едно хранене през 2 часа. Нямаше тогава кучешки млека и специални храни. Та през два часа бъркаш попара и храниш. После трябва да ги измиеш едно по едно, защото джапат в манджата докато ядат. Да ги подсушиш. Да измиеш където са яли. И докато се обърнеш дошло време за следващото хранене. Няма ден, няма нощ. През 2 часа. 2 месеца. Щях да полудея от недоспиване, за лекции и работа и дума не можеше да става. Накрая едвам ги раздадох, хем бяха породисти и много красиви добермани, което тогава беше още модерна порода.
Та който има време и желание да посвети 2-3 месеца само и единствено на това няма лошо, но ако си мислите че ще може да си живеете както преди и само да гушкате сладките бебета няма да стане.  Laughing

# 665
Най-малкото-защото ги обичам тези кучета и бих си гледала още едно такова. Никъде не съм писала,че моето куче ще допринесе за породата или каквото и да било,но пък не мисля и че ще навреди. Както за породата,така и на здравето й. Нали не е задължително една животинка да е с елитни родители,за да я обичаш и да я гледаш?! Или само такива трябва да се развъждат? Имам поне 5 човека,на които бих дала кученца и то безплатно,защото са ни близки. Сигурна съм,че всеки един ще се грижи за тях и ще ги обича.
И аз не налагам моето мнение и не твърдя,че никой не трябва да си кастрира кучето,всеки си решава. Щом животните са създадени с репродуктивни органи,едва ли е много добре да им ги махаме,само за наш кеф и спокойствие(изключвам бездомните!пиша за домашните кучета). Все пак това е физиология. Когато на нас ни изнася ще ги третираме като наши деца,но в същото време ще си правим каквото искаме с животните. Аз не съм я взела ,за да правя бизнес с нея. Преди доста години си взех екзотична късокосместа котка,дадох една торба пари и нито веднъж не я пусках да има малки котета,въпреки рядката порода и добрите цифри,които можех да изкарам. Просто обичам животинки,а тогава куче не можех да вкарам в къщата,за това беше котка. Мисля и аз да приключа темата. Всеки си има глава,има си куче,може да прави каквото пожелае с него. 🐾☺

# 666
  • София
Нашата болонка навремето роди, защото исках да си оставя едното кученце, а другите две ги подарихме. Всички бяха щастливи и доволни, бизнес не е имало. Това беше първото й и последно раждане.

# 667
Мда, наистина включването ми беше малко иронично, за което се извинявам ако някой се е почувствал засегнат. Hug По темата нямам какво повече да кажа.

# 668
  • София
 Лола не можеше да ходи по изложби и съответно никакъв шанс да роди от мъжки от развъдник и я кастрирахме. Тя пък толкова се радва след кастрацията.. все едно ни благодареше, че сме го направили. Бека още е малка, но ако решим, че ще става майка ще спазим всички стъпки, които се изискват от клуба на шнауцерите. Там съвсем ясно си е написано какво точно се изисква и ако не изпълниш и едноусловие няма шанс да се добереш до родословия за бебетата. За сега при нея въпрос за кастрация не седи, но ако я виждам, че се мъчи всеки път като Лола ще я кастрирам.

Вчера по спешност ходихме да прибираме дъщеря ми от Панагюрище, после посещение на Исул и Бека изкара 12часа сама. Чухме я през две преки как плаче, а аз се зарадвах, защото си представях апокалиптични картинки. После 2 часа разходка и не ми се отдели от крака. Плътно до мен. Хем се радвах, че е добре, хем ми беше мъчно, че я измъчихме, но ни прости ❤

# 669
  • На морето!
Оп, айде да сменим темата Simple Smile
Да ви похваля нашия чутовен напредък- вече пускам Тайсън на поляната до блока без каишка. Жестоки сме! Четох как е добре в началото като се отдалечава и не гледа към мен да се крия зад някое дърво, за да го "стресна" и да ме търси, така кучето се научавало то да търси и следи стопанина си, а не обратното. Ми то верно работи. Крия се зад един храст като се заблее нещо младежът и той като се усети с 200км тръгва да ме търси и намира. Умно куче, ей.
За съжаление с пишкане напук нямаме такъв напредък, но затвавяме всички спални и не му оставяме много поле за изява /той отмъщава, когато е сам като препикава леглата ни мръсника/. Моля да ми препоръчате отблъскващ спрей, че засега мажа с оцет любимите места, обаче вкъщи замириса на фабрика за туршии от тази мярка.
Започнахме и ритуал за хранене, късно, но успешно върви.
Общо взето съм доволна от кучето- умно е, но аз нямам време да го науча на повечето правила и команди, затова нещата се случват по-бавно, но поне има напредък.
Качвам си данъка- Сър Тайсън луди.
Скрит текст:

# 670
Много важен този Тайсън, пък
Стиснете по 1 палче за Денис, мооооля. Заветният ден за финален тест дойде и след като приключа работа с големия Квощеядем хващаме малкия Азамен? и отиваме. Ако всичко е наред, веднага след това заминава да скача и да гони бидони кооооооолкото си иска.

# 671
По отношение на кастрирането -  не виждам връзката между това, че някои са безотговорни стопани и айде всички под ножа.
Първо - има достатъчно негативи за организма (метаболизъм, имунна система, кости и т.н.) Второ - рисковете на самата операция и упойката, и трето - поведенчески някои се променят в негативна посока.
За възрастно куче на няколко години, мога да го разбера донякъде, но за младо куче или още по-зле бебе - да го превърна в старец - не.

# 672
  • sf
Стискам палци на Денис!
Ох, този Тайсън 🤗
И да си кажа- опашката си е на място 🤣
Снощи с хлапето се борихме дружно да я промием с риванол, даже за около 2мин беше и превързана 😁 После той ни беше сърдит, ние изподрани, но вече няма кръв и не личи нищо, та ни се размина с малка беля.

# 673
Смятам, че всеки има свободата да се образова и да заеме страна по темата, както и че е излишно подобно разискване, защото нито ще убедя някой в моята теза, нито ще променя мнението си.
Имахме намерение Тара да има едно поколение, за да си начеша АЗ крастата и след това да я кастрираме, като подчертавам, че тя е от родословни родители, това го казвам, защото породоподобните и тези с неизвестно родословие съответно няма информация дали родителите им са били с ген. заболявания. В крайна сметка везната се наклони към това да я кастрираме, както казах, всеки може да намери информация, предостатъчно има в интернет и да прецени сам.

Донсита, на Нейо ще му мине като на куче, ще видиш.
Стискаме по палец и лапа за Денис, заслужава да с набеснее най-накрая

# 674
  • Bарна, морето, сините вълни
Честит имен ден, ако има именици в темата!
Честит празник на Варненци.
donsita, повече без подобни аварии! Grinning
И честита първа година на лигльо

Общи условия

Активация на акаунт