Любители на кучета - 82

• 36 361
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Като го чипирахме Денис, казаха, че си имат система, в която подават данните в общината. Ако не беше кастриран, трябваше да ходим да му плащаме данъка, ама той е, така че...
Иначе не съм фен на неконтролираното размножаване и за мен е мъчение за животинката, независимо от пола, да се разгони и да не му се разрешава чифтосването.

# 646
  • София - Рим и обратно
Това с разгонването и мъчението, и аз доскоро смятах така, но не е. Хормоните имат значение за развитието и правилното фунциониране на организма, както при хората, така и при кучетата. Изчиствайки органите, произвеждащи хормони, не е добро по презумпция. Все повече клоня към решението да кастрирам, само ако се налага здравословно, иначе не. Да, по-трудоемко и натоварващо е това едномесечно пазене и цапане, но мисля, че е по-доброто за животното.

# 647
  • София
Посс, така като гледам паспорта на Харли си е баш паспорт. Не знам какво друго може да ми издадат. Син е на цвят и пише Европейски паспорт.
За кастрация ни е рано да мислим. Ще е според зависи.

# 648
  • Bарна, морето, сините вълни

Ерос-ови приключения.
Водопад Кая Бунар, много е красиво, а телефона ми не успя да хване колко синя е всъщност водата. Тук още е на синджир, защото имаше хора, но по-нататък го пуснахме и лудува из рекичката. Страх го е от водата бъзльото, но мокри лапите. Важното е да се окаля.
На снимката се вижда отзад една диня, дали не опита да я хапне... Grinning

# 649
  • У Диспансера ...♥♥♥
Моя още не е кастриран и не виждам да се мъчи. Аз все още не съм го понеже ми е мъка и виждам, че не го изживява тежко.
Ако вече по здравословни причини трябва, мъка не мъка ще я свършим и тая работа .

# 650
  • София - Рим и обратно

Има ли някой друг с тоя условен рефлекс - чесане зад ушите и последваща широка прозявка?

# 651
  • Bарна, морето, сините вълни
И мен като ме почешат по главата ми се приспива Grinning
Какъв ли е кеффф, с тая доволна прозявка

А колкото до кастрацията, аз лично съм против Confused
За бездомните съм съгласна, но домашното си куче не бих наистина. Не искам да му отнемам това, което природата му е дала, а и си има кандидат - булка като навърши 2+ г.
Може и да греша, но всеки с мнението си. Естествено, ако има наложителни здравословни причини бих го направила, бих дала всичко, за да е добре. Но просто така не.

# 652
  • София - Рим и обратно
Аз не заради някакви човешки или морални скрупули, то едва ли осъзнава за какво са му тия органи, ще се размножи ли, няма ли... все тая му е. Въпросът е, че има все повече изследвания, доказващи вредата от отнемането на органи, произвеждащи важни за организма вещества. Всичката масирана реклама на кастрацията, като нещо полезно, всъщност е превенция срещу нежелани кучила. Което само по себе си е важно, особено що се отнася до бездомните животни. Но отговорните стопани, които са в състояние да контролират правилно любимеца си, следва да помислят два пъти.

Личи си, че наближава цикълът на Кира, нали 😂😂. Всеки път изпадам в екзистенциални кризи.

# 653
  • София
О, напълно съм наясно, че основната причина за пропагандиране на кастрирането е против създаването на нови бездомни.
И съм наясно, че доста от хората имат здрав разум да пазят.
Но се потрисам редовно, когато някой уж интелигентен собственик се изцепи, че кучето трябва да роди поне веднъж, за да е здраво, така че ще го пуснат, пък каквото ще да става.
И не са малко тия.
Деспикабъл, овчарките раждат по доста. Не са много собствениците, склонни да изгледат 6-8 пишкащи и акащи топки поне 2 месеца. Плюс поне 2 ваксини. Плюс качествена храна. И ако не са отявлено породисти мама и тате, гаранция че ще продадеш 6+ кутрета на прилична цена няма. Накрая повечето ги дават на който сварят, за да се отърват. Обикновенно лъжейки, че са ваксинирани.
Не казвам, че при вас ще е такъв случая, а да се увериш, че няма да е така.
И го казвам от опита на собственик на женска овчарка, родила 11, едва ги раздадох.
ПП кучето почина от възпаление на матката, тоест от сепсис.

Това, а и веднагическата фалшива бременност са ми мотивите да кастрирам Рея. Иначе мога да пазя, 13 години съм пазила, знам как се прави.

Дано не звуча назидателно, просто излагам моите доводи.

# 654
  • sf
Направих беля. Стиснах опашката на Нейо с вратата. Има кръв, но не шурти, изцапа козината, но не мога да видя хубаво раната. Да тичам ли при доктор или само да промия? Скъсах се от рев, много съм смотана.

# 655
  • София
Вържи я с бинт и лейкопласт. И иди на вет, ака е счупена да я шинира.
На Рея така и  направихме опашката от права, като на лабрадор, завита. Но не ходих на ветеринар де.

# 656
  • sf
Ако е счупена личи ли? Неговата  е права, мърда я, ако не е кръвта не се забелязва,че й има нещо.

# 657
  • София
Може и изкълчена да е, а не счупена.
А може и нищо да му няма, да не те шашкам излишно

# 658
  • о`майна лунна нощ е
Вероятно само е наранена кожата. Ох, милият! Ще му мине, но ще го изстрадате всички. Както имаше една тема във форума "Мила моя мамо, понякога за мен си зло голямо" .. за патилата на малките деца и несръчните им майки.
Аз имам чувството, че отглеждам плоден прилеп. В актива тази вечер са 4 сини сливи и една праскова. Краде си ги от кофата с плодове, които донесохме от село. Бройката я следя по костилките.
Тук доогризва и облизва костилката от праскова в леговището си. Това е панерът за изяждане. Позволено му е да го направи на трески и си знае. Уж освен него и точилката, която подостря периодично, друго за гризане не подхваща из нас.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 21:43 от `ТуиГ

# 659
  • У Диспансера ...♥♥♥
Посс, изобщо не звучиш назидателно, права си за бвзотговорните стопани и за тия с умните мисли - кучето било хубаво да роди поне веднъж 🙈
За мен без изследвания на родителите изобщо не трябва да плодиш, няма значение дали се продават, твърдо съм против тия домашни развъжданки и съм с две ръце за приемане на такъв закон.
Нагледала съм се в групата на френчовците на кучета-касички, които са гледани в нечовешки условия и използвани само да раждат 😡
И стане нещо не могат да раждат, веднага се продават за 400-500 лв, пак да изкяри нещо от тях 😡
Само като се сетя за такива селски тарикати и откачам .
Да не говоря за масово пуснати хъскита и ловни породи, ама за какво си го взел безотговорни човеко, да го захвърлиш като парцал, а то изцяло разчита на теб и те обича безрезервно 😞

Общи условия

Активация на акаунт