Любители на кучета - 82

• 36 363
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • о`майна лунна нощ е
До сега не са  ми пращали кодове за отстъпки, вкл. като направих регистрацията. Само веднъж получих допълнителни 300 точки за това, че пуснах поръчката през приложението.

Мога да се похваля, че днес Швепса получи медал от общ. Пловдив. Да не се изхвърлям .., не медал, а медальонче Wink Регистриран е вече и е официално вписан в регистрите на домашни любимци. В събота му набодоха кожицата с чип и остава ваксината за бяс в рамките на тази година.

# 631
  • София
на мен са пращали кодове за отстъпка, ама те са общи, не за всички продукти, а примерно за тяхната гама продукти в рамките на седмица.
Карам си с 5% отстъпка докато изтече, после ще видя каква се предлага.

# 632
  • София
Туиг, а какъв е редът за регистриране в Общината, че искам след някой и друг месец Харли да е съвсем редовен гражданин.  Mr. Green

От зооплюс и двата пъти ми даваха някакви точки за подаръци, но те важат само за определен период и нямаше как да ги изразходвам.

# 633
Да,и моят код беше за 5 %.
Тонка,попитай по район каква  е процедурата по регистрация. Искат паспорт е ваксина за бяс и чип,таксата се определя от общината.
Новото е регистрация в БАБХ на паспорта,след поставянето на чипа. За Пловдив е във бившата ветеринарна лечебница до ВиК на Марица.
На мен общината медальон не ми е давала за това куче.

# 634
  • София
В София в годината на чипирането си освободена от данък. Ако кучето се кастрира, не дължиш данък.

# 635
  • о`майна лунна нощ е
Мога да кажа само за Пловдив. След изваждането на паспорта и чипирането на кучето се отива в районното кметство и се подава декларация по образец. От там ти издават удостоверение, което важи до 31.03. всяка година. За първата не плащаме нищо тук. От догодина ще ми върви данък. За кастрираните кучета данък не се дължи, но ние сме малки, не сме кастрирани, така че поне за една година ще плащам от 2019 г.
По отношение на сроковете за регистрация - малко и мътна и кървава. От указанията при нас - трябва да се извърши до три месеца от придобиването и в седемдневен срок от чипирането. Някъде се заяждат много. На практика, ако нямаш издаден паспорт все още, няма и как да знаят от кога е при вас и срок не тече. Същото важи и ако не сте чипирани.

# 636
  • София
Поради разни причини ще поръчвам в края на август/началото на септември. Имам 10% отстъпка от зооплюс, ако някой иска да се възползва. Само транспорт трябва да се организира Simple Smile Не е код и няма как да го предостъпя на някого.
Посс, теб съм те "записала" Simple Smile

# 637
  • София
Трапезица, благодаря! Ще питам в най-скоро време. А може и в клиниката да са наясно...

змия, не смятам да го кастрирам, всъщност изобщо не съм мислила по този въпрос. Мъжките кучета с каква цел се кастрират?

Туиг, паспорт имаме, нали в него са вписани първите две ваксини. Само името на кучето и данните на собствениците стояха празни когато взехме Харли. Ох, вярно, че и чип трябва да се слага, аз това все го забравям.

# 638
  • о`майна лунна нощ е
Трапезица, сега пък и във БАХБ ли трябва да ходя?!?! Защо бе! Един познат си беше лепнал никнейм "аманотрегистрации" в някакъв форум.

# 639
За кастрацията има много статии, мъжките специално като ги гледам как се мъчат като надушат някоя женска, сърцето ми се къса.
Съседския боксер не беше ял една седмица от любовна мъка, а го гледат като писано яйце..

# 640
  • София
Тонка, някои мъжки оглушават и оглупяват, като подушат разгонена женска. Бягат, скимтят, заяждат се с други мъжки...
Кастрира се според кучето, ако е мъжко, като порастне ще си прецениш трябва ли.
При мъжките не е нещо особено.

Това, което имаш не е паспорт, а по-скоро здравна книжка, паспорта е като сложиш чип.  Аз не съм носила нищо никъде, че пусто все няма време, в клиниката казаха, че са подали всички необходими данни навсякъде. Като я кастрирахме актуализираха данните.
Някой хубав ден ще отида до общината да видя, ама кога ли ще е това....

# 641
Пос, в общината вяка година се подава декларация, нищо, че е кастрирана и освободена от данък, да не би случайно да се е от-кастрирала Simple Smile Поне в нашата община е таква процедурата.

# 642
  • София
Едно време, като регистрирах Лили и Бела, нямаше такова нещо за подаване пак, но ми спориха, че за кастрирано куче се дължал данък. Еми, извадих им от наредбата и млъкнаха. Та, отиваш с наредбата, иначе може да си поискат парите, които НЕ им дължиш.

# 643
  • о`майна лунна нощ е
На нас паспортът ни го издадоха още юни, преди чипирането /които направих сега - близо два месеца по-късно/. Всичко е тотална мъгла и прочит от ветеринари и администрацията, както им е кеф.

# 644
Туиг,не са ти взели данък заради чипа.
Регистрацията в БАБХ е бърза и безплатна. Ако ще напуска страната,но не съм сигурна за ЕС дали се отнася,пак искат заверка при тях,плюс преглед от вет. Така ми обясниха.

Общи условия

Активация на акаунт