Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 291
  • 628
  •   1
Отговори
# 510
  • В градината...
Много обичах хамбургски салам, но уви, не съм яла от 30 години някъде. В началото на демокрацията пробвах, но  наподобява вкус на хартия

# 511
  • Варна
Макарони на фурна.

Онзи ден мернах някъде и се сетих, че отдавна не съм правила. Обаче освен захар и яйца, обичам да има и сиренце. Обожавам сладко-солените неща. Relaxed

# 512
   Доста неща обичам да ям.

Обичам счукана лютика - печени чушки, домати, лук, счукани с кълцалника, магданоз и олио. Пържени рохкави яйца с запържени пресни домати и отгоре се залива с разбитите яйца. Гореща питка, разделена на две половинки, с намазан маргарин или масло и сиренце поръсено отгоре - това е любимото ми ядене през зимата.

# 513
Grym4e. не знам дали влиза в графа "просто", но ако обичаш сладко-солени неща, пробвай да обърнеш в малко олио ориз до "изцъкляне", после долей хубав бульон и когато е почти готов, добави колкото душа ти поиска лют пипер, белени печени фъстъци и стафиди. А да, и сол. Ако ти е твърде вегетарианско, накъсано печено пилешко му идва отлично.

# 514
Grym4e. не знам дали влиза в графа "просто", но ако обичаш сладко-солени неща, пробвай да обърнеш в малко олио ориз до "изцъкляне", после долей хубав бульон и когато е почти готов, добави колкото душа ти поиска лют пипер, белени печени фъстъци и стафиди. А да, и сол. Ако ти е твърде вегетарианско, накъсано печено пилешко му идва отлично.
Това ще стане и със свинско на кубчета.

# 515
И телешко, и агнешко бива.

# 516
  • В градината...
Това ми напомня на турския пилаф. Ако му се сложи за екзотика и малко канела ...

# 517
Аз пък не обичам ориз....толкова е един такъв блудкав, кашав, абе отврат.

Любимо ми е диня със сирене, гуакамоле.

# 518
Това ми напомня на турския пилаф. Ако му се сложи за екзотика и малко канела ...
Канелата е отлична идея. Чер пипер също. А за разкош- бадеми и кашу, ако има.

Краси, и аз не съм голям фен на ориза, но ако е с хубав жасминов, този е екстра. За съжаление, вече го ям веднъж на няколко високосни. В момента муцам нещо сладко-солено и режимно- печена тиква с кокосово масло и натрошено сирене върху нея. Понякога добавям лют пипер и кашкавал и запичам до получаване на коричка.

# 519
То ако ще слагате и кашу и канела може и морков или тиква ... ама ще стане особен вкус !

# 520
Някак не ми се връзват зеленчуци с фъстъци, но това е според моя вкус. Иначе, идеята е ОК.

# 521
  • София
Аз пък не обичам ориз....толкова е един такъв блудкав, кашав, абе отврат.

Любимо ми е диня със сирене, гуакамоле.

За ориза не съм съгласна, ако е хубав жасминов или басмати и се приготви както трябва, нито е блудкав - аромата е страхотен, нито е кашав - всяко зрънце се отделя.
Това го бях забравила да го спомена тук. Само ориз, най-любим ми е кафявия  басмати, със сол и малко масло добавям след като се свари.

# 522
  • София
Аз обичам ориз, но най-лесно и най-вкусно ми е да сваря червен или черен ориз, да ги отцедя и подсоля и да добавя някакво твърдо сирене - кашкавал, горгонзола, ементал. И масло, а после хапвам направо с лъжицата.

# 523
Много обичам филийка, намазана с лютеница

И отгоре натрошено сирене Simple Smile

Да, да, да и аз това щях да добавя  Heart Eyes

Аз много обичам кисело мляко с бисквити Еверест какао и захар  Crazy

# 524
  • София
Аз като малка много обичах прясно мляко с натрошени бисквити Закуска с какао. И сега си правя, но рядко.

Общи условия

Активация на акаунт