Нещо просто, което обичате да похапвате

• 53 183
  • 628
  •   1
Отговори
# 135
  • в кукувиче гнездо
      Пак от детството ми- копърка, разбъркана с масло и сместа намазана на филия, отгоре гарнирана със зеленчук от туршия. Някога, по рожд. дни бяха много популярни тези сандвичи. Изглежда, не е имало друго.
Аз обожавам сандвичи, спомен от детските рождени дни навремето, филия намазана с настъргано яйце объркано с масло. Този яйчен пастет ми е любим.
Много обичам и свински ушета на скара с бира...

# 136
  • София
и аз имам такива лесни, но неустоими храни:
- много тънка филия ръжен (по възможност бородински) хляб, намазан с хубав слой масло и малко сол, ако е на по-едри кристали е още по-добре
- печени лешници с люспите и малко сол
- чисто фъстъчено масло
- небрежен, но дебел резен ароматно сирене - бри, горгондзола, рокфол, овчи кашкавал, мюнстер, ерве и т.н.
- изстудени в хладилника български смокини - по-малките и тъмни
- кефир
(явно обичам мазно повече, отколкото сладко)

# 137
  • софия
печен картоф с масло и сирене и биричка

# 138
  • Някъде там
Току що си правихме и се сетих да го напиша тук.
Сладка царевица от консерва,маслинки зелени с чушка шунка и парче масло слагам в микровълновата за се разтопи маслото.Разбърквам и настъргвам кашкавал.Много вкусно.
И още нещо любимо. Пълнена сурова чушка със сирене.

# 139
Круши ! А ако в тези жеги са постояли да поемат хлад в хладилника ммм.... ! Или студен компот от круши.

# 140
- запечени сандвичи с шунка и кашкавал
- запечени сандвичи със сирене и кашкавал + домат/кисело мляко/айрян
- бъркани яйца с топено сирене, може още шунка, масло, чушки
- филийки с масло, сирене, домат
- шопска салата + препечена филийка
- сирене по шопски в микровълновата
- филия с лютеница + сирене и кашкавал
- макарони/кус кус с масло и сирене
- препечени филийки с масло, варени яйца, сирене, маслинки, чай
- домати от буркан със сирене и малко олио
- катък с печени чушки, чаша бяло винце
- карфиол на фурна с олио и червен пипер + сирене, кисело мляко
- пица с готово тесто
- свински пържоли с лук на фурна

# 141
кисело зеле с доматено пюре и тлъсти свински пържоли във фурната за Коледа
задушено прясно зеленце с домати от консерва, чевен пипер  малко морков и магданоз и пилешко.

# 142
кисело зеле с доматено пюре и тлъсти свински пържоли във фурната за Коледа
задушено прясно зеленце с домати от консерва, чевен пипер  малко морков и магданоз и пилешко.

Това не ми се вижда много просто, трябва технологично време за приготвянето му.

Аз се сетих за нещо просто от студентските си години- мен все на "ретро-" ме избива нещо.
Имах съквартирантка, която правеше нещо много просто и лесно на "парти- грил"- измиват се и се нарязват на много тънко картофи. Редят се на тавичката. Отгоре се слага сирене, отгоре- пак картофи. Върху картофите- на няколко места масло. Става бързо и вкусно.Правеше същото вместо сирене- тънък резен салам, но на мен така и не ми харесваше.

Друго, което харесвам за зимна салата- домати от консерва- по възможност- домашна, ситно нарязан праз и малко олио-много вкусно!

# 143
Имах в предвид , че не е някаква завъртяна храна със 7 чуждоземски сирена и подобни ...
А за лесно ма мен са ми лесни тиквички с ориз например. Но пак искат време. Зелени неща като супа от киселец, баница с лапад, пюре от коприва винаги съм ги считала за прости.

# 144
  • град-държава
Те са прости, но искат време. Става въпрос за нещо вкусно и на бързо. И аз обожавам пържени кюфтета, които са си проста работа, но хамалогия.

# 145
# 146
  • Някъде там
Кроасани чисти от тези в пекарните само с масло.Пълня ги с всякакви неща.Най вкусни са ми с шунка кашкавал домат листо зелена салата и краставичка.
Обичам и сладкия вариант с плодове или дулсе де Лече .
А друго любимо ми е обикновен кроасан с шоколад запечен на тостера.Като се разтече шоколада и ммм 😊😋

# 147
обикновен кроасан с шоколад запечен на тостера.Като се разтече шоколада и ммм 😊😋

Ти си лоша! Няма да си играя с теб!  Crossing Arms

# 148
  • В градината...
Като студентка проядох сланина - нарязана на тънко,  с кожичката, поръсена с лют пипер, запечена в партигрила, мммм, с препечен хляб ...

# 149
Боб от консерва с лютеница като салата.

Салата от спанак, нахут от консерва и пармезан/кашкавал.

Печена наденица в малката скара, хляб, лютеница.

Салата от варени картофи + царевица от консерва, може и кисели краставички.

Сандвичи с яйце, сирене, шунка на ситно и чубрица, запечени.

Общи условия

Активация на акаунт