Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 685
  • 522
  •   1
Отговори
# 150
За капацитети, без да се познават потребителите, е трудно да се говори.
Децата са различни - някои са спокойни, други - не. То и от работа до работа има разлика. Въобще не е ясно колко е натоварен таткото.

# 151
Значи ако не е някаква престижна работа да я напуска защото е станал татко...

Aз за това предложих направо да мине на 4 часа..Така и двамата ще са еднакво родители на детето и няма да има теми от недоволни майки.. Party

За капацитети, без да се познават потребителите, е трудно да се говори.

Е,за туй казах "някои" жени,а не конкретен потребител.
A ако има разпознали се..ми няма лошо..Кой колкото си може в крайна сметка.

п.п.Но,за дългогодишните потребители,дето ги чета,не ми е трудно да си направя изводите

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 19:11 от Какво?

# 152
  • София
Стига де. Що ли си мисля, че почти всеки би избрал да дисководи и да вози познат чат пат, вместо да седи нонстоп до постоянно ангажиращо бебе. И сладка държавна работа на столче. Няма място за сравнение. Друго е, ако някой е пилот, хирург или отговаря за ядреното куфарче.

Дисководещият не може да дремне зад пулта и да се надигне само веднъж-дваш за цялата вечер, докато майката може - просто пример. Ако той през деня шофира примерно - не може да криви по пътя и да дреме, ама майката може и в полузаспало състояние да смени памперса - че го била залепила на криво, няма да парави на никой впечатление, нито ще е фатално.

# 153
Става ми мъчно, че във форум за майки, жената не само, че не получи подкрепа за едни горе-долу универсални чувства (ако вярваме на всички психолози, това което е написала се споделя в една или друга степен от над 95% процента от жените в периода до 6-та седмица след раждането). Вместо това и се начука канчето колко е неблагодарна, неспособна, лигава и разглезена. Другата половина скочи да окачествява така бащата. Наистина тъжно наблюдение за нивото на комуникация.

Бих искала да мога да насоча Далида към някаква нормална група за подкрепа и споделяне, защото те наистина много, много помагат, но за съжаление нито болниците в България предлагат такива, нито неформалните майчински групи като бг-мамма. Ако някой е попадал или има информация, нека даде. Информацията за такива групи, която аз имам е само за майки на недоносени деца или такива в социално-слабо положение; въпрос на време е да станат масова практика до 10-20 години, но все още не са.

При всички положения, нито е сама, нито е нещата, които и бяха струпани като квалификации. Много ми е трудно наистина да чета някои неща казани към нея и семейството и, главно проекции на собствен гняв. Тъжно е колко освирепели мнения има тук; съвсем сериозно някои от мненията ме карат да се чувствам, че краят на обществото е неизбежен. Отивам да си презаредя вярата в доброто с контакт с 4-годишни деца. При тях, когато едно падне и се удари и почне да реве нерационално и неистово, че друг му е виновен, другите се разпознават в това поведение и се стичат да го гушкат.

Въх,ши ревна начи.. Laughing

Ти от толкоз много изречения в този пост,колко точно отдели и посвети на подкрепа към авторката?
Няма по-католик от папата..

# 154
  • Насред хаоса

Aз за това предложих направо да мине на 4 часа..Така и двамата ще са еднакво родители на детето и няма да има теми от недоволни майки.. Party
Кой драматизира сега? Никой не казва той да е непрекъснато пред нея и зад нея. Говорим за елементарно усещане да се сетиш поне малко да се занимаваш с бебето, за да има възможност този, който е непрекъснато с него, да презареди. Мисля, че никоя жена, списваща тук, няма да е доволна от неглижиращо и пренебрегващо отношение към общото дете и непукизма към нея. Достатъчно е да се види колко жени се оплакват, и то редовно, от съпрузите си.
Стига де. Що ли си мисля, че почти всеки би избрал да дисководи и да вози познат чат пат, вместо да седи нонстоп до постоянно ангажиращо бебе. И сладка държавна работа на столче. Няма място за сравнение. Друго е, ако някой е пилот, хирург или отговаря за ядреното куфарче.

Дисководещият не може да дремне зад пулта и да се надигне само веднъж-дваш за цялата вечер, докато майката може - просто пример. Ако той през деня шофира примерно - не може да криви по пътя и да дреме, ама майката може и в полузаспало състояние да смени памперса - че го била залепила на криво, няма да парави на никой впечатление, нито ще е фатално.
Да ти кажа, насред купона в дискотеката най-малко ще ми се спи. Все пак и на тая майка може да й се наложи да излезе, тя много ли ще е безопасна при шофиране? Всъщност недоспиването може да я направи опасна за детето и вкъщи. Имала съм дете, което не беше от искащите да спят и не знам как бих се справила, ако не беше мъжът ми. Говоря за елементарно съобразяване, каквото всеки човек, ако държи на другия, ще прояви.

# 155
Какво, аз написах 2 поста дотук. Един изцяло към Далинда и един защото просто не се стърпях да седя и ставам безмълвен свидетел на cyber bullying.  Буквално жестоко издевателство с човек споделил искрено, че не му е добре.
Не се чувствай, моля те, длъжна, да ревеш заради мен. Но може би имаш малко нужда от разходка или друг механизъм за изпускане на напрежението. Крещенето по непознати по форуми не е доказано да помага.

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 19:32 от elenna

# 156
  • София
Скрит текст:

Кой драматизира сега? Никой не казва той да е непрекъснато пред нея и зад нея. Говорим за елементарно усещане да се сетиш поне малко да се занимаваш с бебето, за да има възможност този, който е непрекъснато с него, да презареди. Мисля, че никоя жена, списваща тук, няма да е доволна от неглижиращо и пренебрегващо отношение към общото дете и непукизма към нея. Достатъчно е да се види колко жени се оплакват, и то редовно, от съпрузите си.

Да ти кажа, насред купона в дискотеката най-малко ще ми се спи. Все пак и на тая майка може да й се наложи да излезе, тя много ли ще е безопасна при шофиране? Всъщност недоспиването може да я направи опасна за детето и вкъщи. Имала съм дете, което не беше от искащите да спят и не знам как бих се справила, ако не беше мъжът ми. Говоря за елементарно съобразяване, каквото всеки човек, ако държи на другия, ще прояви.
Ако си отишла на дискотека да се забавляваш - да, ама ако си на работа и преди това цял ден си дондуркала бебе, дали няма да ти спи в дискотеката? Ще ти се спи много ясно, ама няма да можеш, отделно цялата дандадния там, коагато е "работна среда" е натоварваща и както казах не може да си дремнеш, ама майката с бебето - може. Като е недоспала няма да  излиза с колата - все има квартални магазини, ако е нещо което го няма там - ще звънне на таткото /или на друг/ да й го купи, обче таткото не може да звънне на някой друг и да му каже - абе виж кво човек, мноо ми се спи, едвам гледам - иди днеска вместо мен на работа.

# 157
  • Насред хаоса
Да, ама той не дундурка по цял ден бебе, а си седи в общината или вози познатия. Освен това в дискотеката пак разпуска човек, когато е водещ. Виж, ако беше сервитьор, е друго. Това едно. Второ, налага се понякога търчане до лекар или спешното, а тя може и да няма кой друг да й помага.

# 158
Еленна, ти пък се и обясняваш. Ожесточеността от собствената неудовлетвореност намира най-добър израз върху другите. Аз ли да ти казвам.

Жената е претоварена от емоции и физически усещания. Не е звяр. Просто е леко истерясала. Ще ѝ мине. Само да диша и да не изпада в крайности.

# 159
  • Blondeville
elenna, жената получи доста добри съвети до момента:

- да знае, че емоциите ѝ са напълно нормални, че в момента хормоните бушуват и светът ѝ се адаптира към нещо съвсем ново. С оглед на рисковата бременност, всичко това си е предпоставка за следродилна депресия

- да поговори спокойно и сериозно с мъжа си, и да намерят най-оптималния за тях баланс в нещата

- да не се кара с него, и да не взима прибързани решения, да помислят, да говорят нормално, да намерят време да се гушнат и спокойно да опитат да начертаят някакъв план

- да се опита да се постави на негово място - стреснат, уплашен, както сама посочва, работи на три места, нито едно от които очевидно не е кой знае колко платено (но и никъде не видях возенето на приятеля да е про боно, най-вероятно му се плаща все пак). Въпреки това ѝ е казал, да го буди нощем, ако бебето плаче.

Мисля, че е съвсем нормално всичко това да се спомене, това не е начукване на канчето, а реално обобщение на ситуацията, от жени вече минали по този път. Не мисля, че е по-добре всички само да я успокоят и да не ѝ споменат и страничното си мнение с оглед представените факти. Така като нищо, ще реши в пика на хормоналната и емоционална бомба, в която е сега, да се изпокара още повече с мъжа си и да стигнат до крайни решения, окрилена от факта, че всички ѝ казват колко е права за всичко.

# 160
  • София
Да, ама той не дундурка по цял ден бебе, а си седи в общината или вози познатия. Освен това в дискотеката пак разпуска човек, когато е водещ. Виж, ако беше сервитьор, е друго. Това едно. Второ, налага се понякога търчане до лекар или спешното, а тя може и да няма кой друг да й помага.
Не знаем какво прави в общината. Като цяло мнението на повечето хора е, че държавните служители си клатят по цял ден краката, ама в действителност има доста изморяващи позиции - не знаем той колко се изморява. За шофирането пък е задължиелно да е бодър и в кондиция, без значени е дали вози познат, притял или непознат. Не мога да разбера защо така се неглижират работноте му позиции, при условие, че не знаем колко се изморява на основната работа, а на другата - шофирането следва да е доста адекватен. Тя може и с такси да отиде до лекаря, докато той няма как да си делегира друг да му свърши работата.

# 161
Говорим за елементарно усещане да се сетиш поне малко да се занимаваш с бебето, за да има възможност този, който е непрекъснато с него, да презареди.

Ми според мен,опитал е,но е в паника още,обаче явно и двамата са твърде чувствителни предимно към собствените си чувства..Няма разбирането към отсрещния,не помнят и приказката,че по-умния отстъпва и ето..драмата е на лице..И то още в първите 20 дни от живота на така желаното бебе..
Вместо да го отблъсква с фасони,да си гледа бебока и лека -полека да го прикотква /ся ще скочите,защо пак тя да прави компромис/..Ми щото от две дърва,нищо не става,ама дърво и дърводелец - творба Laughing
Ма пусто его,начи
Какво, аз написах 2 поста дотук. Един изцяло към Далинда и един защото просто не се стърпях да седя и ставам безмълвен свидетел на cyber bullying.  Буквално жестоко издевателство с човек споделил искрено, че не му е добре.
Не се чувствай, моля те, длъжна, да ревеш заради мен. Но може би имаш малко нужда от разходка или друг механизъм за изпускане на напрежението. Крещенето по непознати по форуми не е доказано да помага.
Все още не виждам някой да крещи.
Съвети къде ,какво и как да правя,не съм търсила,и смятам за крайно невъзпитано,раздаването на непоискани такива

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 19:55 от Какво?

# 162
  • Насред хаоса
Никога няма да разбера защо жени са склонни да не проявяват разбиране към състояние, което сами са изпитали. Не ми е и работа да го разбирам, радвам се, че не съм срещала такова отношение. Няма място за сравнение между работата на едно място, на стол или возене чат пат, и ежесекундно присъствие до бебе, с всичко, което то изисква. Затова казвам, че ако предложите на повечето мъже да се сменят, те няма да се съгласят, колкото и тежка да е работата им.
Разбирам, Какво?, но и майката вероятно се чувства така. Никой не е научен и подготвен. И ако и тя реши да се поизмъкне, какво става?

# 163
Никога няма да разбера защо жени са склонни да не проявяват разбиране към състояние, което сами са изпитали.

За себе си,с ръка на сърцето казвам - никога не съм се чувствала така.

И ако и тя реши да се поизмъкне, какво става?

С  надцакване,доникъде ще е..

# 164
  • София
Никога няма да разбера защо жени са склонни да не проявяват разбиране към състояние, което сами са изпитали. Не ми е и работа да го разбирам, радвам се, че не съм срещала такова отношение. Няма място за сравнение между работата на едно място, на стол или возене чат пат, и ежесекундно присъствие до бебе, с всичко, което то изисква. Затова казвам, че ако предложите на повечето мъже да се сменят, те няма да се съгласят, колкото и тежка да е работата им.
Разбирам, Какво?, но и майката вероятно се чувства така. Никой не е научен и подготвен. И ако и тя реши да се поизмъкне, какво става?
И какво изисква 20 дневно бебе? Освен присъствие.... да му измиеш от време на време нааканото дупе, да му смениш памперса и евентално ританките и да му тикнеш биберон или "кожен биберон" в устата. То голяма мъка това сменяне на памперси и хранене на бебе. Ши са разплачЪ!

Общи условия

Активация на акаунт