Първо, не всички жени кърмят. И второ, то е само една малка част от всичко останало. На една прясно родила жена ѝ е 100 пъти по-лесно само да ѝ подадат бебето за хранене и без да става после да си заспи. Защото не е само кърменето, после докато го чакаш да се оригне, докато му смениш памперса, ако е нааканно, оправиш му леглото, че често има нацапани чаршафи от повърнато и насрано, и то дошло време за следващо хранене.
Първите 2 седмици, докато жената малко се поокопити след раждането (да, знаем, че всички тук са героини и от магарето направо скачат да въртят черпака, но има и нормални жени), е редно бащата да си вземе отпуск. Този период е достатъчен и да претръпнат двамата и да не ги е страх от бебето. После вече, спрямо служебните ангажименти и навиците на семейството, ще се напаснат и организират в удобен за тях вариант.
Като се прибрах вкъщи бях като в небрано лозе, точно колкото и бащата. Всъщност той значително по-малко, защото има малка сестра, родена в годините на прехода и отгледана от цялото семейство без капризи "аз не мога", та той поне беше пипал новородено.
Ма стиснах зъби и си поех задълженията на родител. Който иска деца - ще ги гледа.
Унизително е отношението ви към мъжете. Те не са деца и не са толкова кекави, за колкото ги мислите. По-силни са от вас и също толкова отговорни, ако им се даде шанс.
tini_tini, животните имат различни модели, които са наложени от различни фактори. Някои живеят по двойки и се грижат заедно за малките си (например пингвини, койоти и т.н.), за други се грижи само, който ги е родил, трети, като кукувицата, зарязват бебетата още преди да се родят...
Да не забравяме все пак и еволюцията. Смятам сме стигнали достатъчно напред в развитието си и сме далеч от модела - правя бебе и после да се оправя, не че няма и такива...
Случват се и непредвидени неща, да, тогава и двамата се впрягат и орат колкото трябва, но това са по-скоро изключения.
П.П. Повече според мен са случаите, в които мъжът си намира какво да прави в офиса, за да си почива.