Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 697
  • 522
  •   1
Отговори
# 105
Интересно как една жена съумява да изпълнява ролята на майка, жена, домакиня, да работи...
Майката с малко бебе не ходи на работа.
Като станат на 3 пак си искат грижи. След работа пак си е гледане на дете, чистене, готвене и т.н.

Но и почти сигурно, че тя у тях чисти, готви, глади и т.н.
Значи една домашна помощница, която взима заплата за същата дейност - ходи на работа или не?
А тази жена, която гледа сама новородено + 24/7 на разположение за домашна помошница + доход от майчинство, тя не ходи на работа. Добрем.

Конкретно за неговите професии, явно 100% се е съсредоточил в дискотеката, кафенца с приятеля и дремането в общината. А тя, тя нищо не прави, че и нахална да иска малко почивка...

# 106
Ами не знам, за моя случай решението е таткото да получи начукване на канчето, да си намери по-платена работа в частния сектор, да си насочи натам усилията. Така де, от таткото се иска изкарване на пари - ама сериозно такова, не ходене на работа просто. Като се роди бебе, да почва да търси по-високи доходи.

# 107
Ако живеят в малък град, по-платена работа в частния сектор трудно ще си намери.

# 108
Ами трудно е, никой не е казал, че е лесно. Но и не значи, че няма. Със сигурност може да вземе повече, отколкото в общината.

# 109
Интересно как една жена съумява да изпълнява ролята на майка, жена, домакиня, да работи...

Майката с малко бебе не ходи на работа.

В повечето случай почва работа след първата или втората година, а има и случай да работи и от вкъщи..

"Да, мъжете са отговорни, но никой човек не може да е 100% отдаден на 2 различни неща. Не може мъжът хем да работи в кондиция, хем да е 100% втора мама."

А по твоята логика, единствената ролята на мъжа е да работи, като няма право да се включва по никакъв начин в отглеждането на детето и домашните задължения, да подкрепи жена си емоционално и физически, защото това би повлияло на кондицията му...

# 110
Така...аз не съм лигла или принцеса,за да си седя и да чакам да ми подаде бебето да го накърмя или да си лежа и да сменя той памперси,както много от вас писаха нужна ми е подкрепа.Знам,че му е трудно с тези 3 работи и го разбирам,за това и има дни в които бебето е по-активно и не спи,и не мога да си почина,но не го събуждам когато е изморен.И както споменах...днес ревеше малкият,баща му спеше,обърна се,свирна му и явно очакваше да спре,ми то ако ставаше така,всички щяха да подсвиркват на бебетата си.Може би и аз съм очаквала твърде много от мъжа ми,но първо дете е и за двамата.. и може би нагорнище ни идва.След като се прибрахме в къщи,той си взе полагаемият отпуск,но 2 седмици не се вясна в къщи,а ходеше на работа пак...нищо,че не трябваше и аз започвам да си мисля,че се чуди къде да излезе и какво да измизли,само и само да не е при мрънкащото си дете и жена...Големи нападки,голямо чудо.Дали вие(които имате деца)сте били много уверени и ви е било много лесно,като песен в началото.Едва ли...

# 111
  • Насред хаоса
Joy Подсвирнал му. Той да не си мисли, че сте си взели кученце?
Сериозен разговор трябва да проведеш с него. Малко е късно, трябвало е още като си е взел двете седмици, ама си е бил камшика, да не би случайно бебето да го изяде.

# 112
Никой не е казал, че е лесно...и по-трудно ще става.

Какъв точно съвет очакваш? Как да накараш мъжа си да ти помага?...или?

# 113

А по твоята логика, единствената ролята на мъжа е да работи, като няма право да се включва по никакъв начин в отглеждането на детето и домашните задължения, да подкрепи жена си емоционално и физически, защото това би повлияло на кондицията му...

Само ако държиш наистина да работи сериозно и наистина да си подсигурява семейството. При един истински работещ мъж, който истински подсигурява, не може да има тенджера в 5:30 и да чакаш да ти наготви.

# 114
Часът няма значение. Професиите са различни, някои с точен час, други не, има хора на смени и т.н. Въпросът е, че отговорният родител намира как да си подреди отговорностите и да намери време и за семейството и децата си. И за родителите си, и за приятелите си, и за хобито си, и за всичко.
Естествено има моменти в живот, в които всичко е на по-бързи обороти, новороденото е един от тях, но те са кратки и после всичко си влиза в релси. Няма да загине, ако като е вкъщи остави жена си за 1-2 часа да не е на повикване, нито ще му се строшат ръцете, ако мушне 2 бутчета във фурната, когато е на линия преди вечеря, почивен ден, отпуск.

# 115

Само ако държиш наистина да работи сериозно и наистина да си подсигурява семейството. При един истински работещ мъж, който истински подсигурява, не може да има тенджера в 5:30 и да чакаш да ти наготви.

Най-вероятно средата ни е различна Simple Smile  Един интелигентен истински работещ мъж, трябва да е наясно,че носеното на пари не му дава автоматично титлата "Най-добър баща и съпруг"

# 116
Не е съвсем вярно, че в общината само си клатят краката. Знам, разпространено е това мнение, но това не го прави истина. И в държавния, и в частния сектор има и работяги, и скътавки. От кои е този човек, идея нямам.
Ако живеят в малък град, да се напусне работа в общината би било грандиозна глупост. В малките населени места (то и в по-големи стана така) в частния сектор заплатите са още по-ниски, работи се почти без почивка и осигуровките са на мин. праг или МРЗ. А и едва ли младежът е уникален специалист. При работа в държавна служба обаче и три нощи в дискотека наистина няма проблем да се включва с грижи по детето, ако иска. Третата работа, щом е повече услуга,  вероятно най-много дразни, щото излиза точно като бягане от жената и детето.
Каквато и да е истината, в момента не е разумно да се влияеш от емоциите. Намери начин да излизаш, ще си намериш нови приятели, щом като старите не се обаждат (вероятно са на друга вълна), давай конкретни задачи на бащата и обмисли какво ще правиш, ако ситуацията продължава да не ти харесва.

# 117
  • Blondeville
Виж сега, реално е трябвало да помислите за промяна още преди детето - виждала си колко работи и колко е вкъщи още тогава.

Пишеш, че работи без осигуровки и тн., като единствено работата в общината е редовна. Това също не го ли помислихте предварително? Казваш, че го разбираш, че работи много, от друга страна смяташ, че на работа си клати краката? Кое от двете?

Вие изобщо говорите ли си? Не на висок тон, а нормално, да си споделяте, да си планирате, да си общувате? Пътят е в намирането на някакъв баланс. Знам какво е да имаш дете, синът ми е на 1г и 7 месеца, та ми е прясно, а скоро очакваме и второ дете. Да, трудно е в началото, после нещата се напасват. Идеята е, че семейството е партньорство - всеки участва, така че никой да не върши всичко сам. Така има възможност и за време заедно, и за време само за мен/него, време да излезеш да се видиш с приятели и тн. Ако мъжът го няма от 7 до 22 образно казано, трябва да обсъдите как може да се промени това, така че хем да има финанси, хем да има време и за семейството си, хем никой от двамата да не се гърби прекалено много. Защото каквото и да говорим, ако кешът не стига за елементарни нужди, тогава какво? Има семейства, разделени през повечето време - мъжът моряк например. Тях дали им е по-леко? Но и двамата са били наясно с професиите си, с плюсовете и минусите им, и съответно са си преценили дали ще им е добре така.

# 118

П.П. Повече според мен са случаите, в които мъжът си намира какво да прави в офиса, за да си почива.
Мхм..Особено този на авторката..Голям хитрец е..Уредил се с цели 3 "офиса" в които да си "почива" мискининът,и нехае ли нехае как стои въпроса с кърменето..

# 119
  • Насред хаоса
То щото три пъти седмично ли беше в дискотеката и чат пат развозване на някого си е страшно натоварващо. Като му е толкова трудно, да вземе да се смени с майката, да кара на лесното. Ама защо ли подозирам, че няма да се съгласи.

Общи условия

Активация на акаунт