Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 697
  • 522
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Подсвирнал на бебето, о, ужас на ужасите! А в съседната тема разправят как си гледат кучетата наравно с децата, защото били членове на семейството и разлика между тях нямало. Да, същите, които тук се възмущават на подсвирването.

# 166
Това с подсирването не бебето яко ме засмя и ми дава знак, че човекът явно не знае какво става и е яко ошашавен.
Да не го поляризира авторката, а да го привлече за каузата "имаме бебе, какво ще правим".

# 167
  • Варна
И мен ме напуши на смях щото си го представих. Също си представих и нейната физиономия.

# 168
Колко пари взима тоя човек на всяка работа, че е нужно да са 3, при условие че и ти взимаш майчински? Имате ли ипотека/наем, други заеми? Чак пък толкова ламтене за пари?
Аз не бих казала, че е ламтене за пари. Ако са в малко провинциално градче, пък дори и областен център, заплатата му в общината не надвишава 600 чисти. От дискотеката да докарва 200-300, а от приятеля който го кара- 100-200. Ако греша, нека авторката ме поправи, но мисля, че горе-долу така им се движат финансите. А за доходоносната работа в провинцията, наясно сме колко има такава. По-добре авторката да се успокои и да послуша Сирен. Нейните съвети са наистина разумни.

# 169
  • София
Колко пари взима тоя човек на всяка работа, че е нужно да са 3, при условие че и ти взимаш майчински? Имате ли ипотека/наем, други заеми? Чак пък толкова ламтене за пари?
Аз не бих казала, че е ламтене за пари. Ако са в малко провинциално градче, пък дори и областен център, заплатата му в общината не надвишава 600 чисти. От дискотеката да докарва 200-300, а от приятеля който го кара- 100-200. Ако греша, нека авторката ме поправи, но мисля, че горе-долу така им се движат финансите. А за доходоносната работа в провинцията, наясно сме колко има такава. По-добре авторката да се успокои и да послуша Сирен. Нейните съвети са наистина разумни.
Ами ти ги изкара 1000-1100лв. само от него. Тя колкото и да взема, пак е нещо. Ами много хора в провинцията си гледат жените и бебето с по 6-700лв. чисти, от 1 заплата и не са умрели от глад. Освен това тя кърми, което олекотява месечния бюджет. Спокойно може той да не се натоварва толкова много. По-добре с 2-300лв. по-малко, отколкото да не си вижда семейството.

# 170
Да, изкарах ги 1000 и малко, но мисля, че това е доста оптимистична сума. Но дори тя е до никъде за трима. Съмнявам се авторката да е високо платен специалист. Я има 500 лева майчинство, я не. Ако греша, да ме поправи. Нищо непоправимо не е станало. Тя се е шашнала като всяка майка след първо раждане. Той се е шашнал. Да се успокоят и да поговорят. Ама, без скандали.

# 171
  • Насред хаоса

И какво изисква 20 дневно бебе? Освен присъствие.... да му измиеш от време на време нааканото дупе, да му смениш памперса и евентално ританките и да му тикнеш биберон или "кожен биберон" в устата. То голяма мъка това сменяне на памперси и хранене на бебе. Ши са разплачЪ!
Ма нищо не изисква, моля ви. То си е кукла, от нищо няма нужда. То затова сума майки се оплакват и тук, и в темата за оплакването от мъжете си. Ами в правото си сте да го приемате за нещо работа и нормално мъжът да се поизмъква, но не го налагайте като правило за всички. Всички знаем какво означава да си на разположение на бебе по 24 часа и какво е да си на работа. То оттам е дошъл изразът Да тръгна на работа, че да си почина. И при това основното в темата е не мъжът да е постоянно на разположение, а да приема жена си като човек от време на време. Щом и това ви се вижда много, е ясно защо маса мъже нищо не правят, включително и пари не изкарват, а масата жени освен да вършеят и да помрънкат, нямат друг избор.

# 172
20-дневно бебе наистина не изисква огромна физическа работа покрай него, но емоционалното натоварване от шашкане дали всичко му е наред скапва. Мисля, че и с авторката така се е получило.

# 173
Никога няма да разбера защо жени са склонни да не проявяват разбиране към състояние, което сами са изпитали.

Има различни теории по въпроса, но да кажем, че се синтезират в комбинация от две неща. Ако ти е интересено, те са:
Скрит текст:
1. уникалната способност на съзнанието да потиска селективно или дори да изтрива напълно най-травмиращите спомени; благодарение на това сме оцелели като вид през вековете. Едно, защото така се лекуваме; второ, защото така въобще някой се навива на второ дете Simple Smile В случая с чувствата след раждане, над половината от жените, които са били диагностицирани и лекувани клинично (вкл. и с лекарства) от следродилна депресия, при запитване дори само година по-късно казват, че те всъщност не се чувствали зле след раждането, даже е било най-прекрасният им период. 2. липсата на оказана подкрепа при собствените емоционални кризи. Според зависи кой питаш, това започва още с най-ранно детство. Но най-склонни да минимализират чувствата на следродилна тревожност, тъга и депресия са жените, които са страдали тихо и неподкрепено от такава. Това е почти универсален генезис на липсата на емпатия.

В тема във форум никой няма да даде на никого, никога, решението на проблемите му по формулата "направи това и ще се оправиш." Освен ако не става дума за готварска рецепта или петна от малини по дрехите на бебето. Но някои хора са по-склонни и способни да накарат другите да се чувстват малко по-малко самотни.

# 174
При мен първите 20-25 дни на бебето бяха най-натоварващи, защото наред с всичко останало то не наддаваше, много трудно достигна рожденното си тегло. Добре, че мъжът ми беше до мен в този момент.

# 175
  • Насред хаоса
При нас първата година на голямата беше ужасяващо. Нямаше спане и това е. През деня я дремне за 20 минути, я не, през нощта първите 6 месеца се будеше от 00 до 03, вторите - от 03 до 06 часа. Малко дремване и в 7 пак отначало. Е аз не знам какъв супермен трябва да си, за да издържиш на тоя режим година, при някои е и повече. Аз не можех, признавам си. Без подкрепата на мъжа си щях да откача.

# 176
При мен първите 20-25 дни на бебето бяха най-натоварващи, защото наред с всичко останало то не наддаваше, много трудно достигна рожденното си тегло. Добре, че мъжът ми беше до мен в този момент.
Повече от нормално е,ако нещо не е наред,таткото да се действа с пълна газ и всичко друго,вкл. и работа,минава на втори план.

При нас първата година на голямата беше ужасяващо. Нямаше спане и това е. През деня я дремне за 20 минути, я не, през нощта първите 6 месеца се будеше от 00 до 03, вторите - от 03 до 06 часа. Малко дремване и в 7 пак отначало. Е аз не знам какъв супермен трябва да си, за да издържиш на тоя режим година, при някои е и повече. Аз не можех, признавам си. Без подкрепата на мъжа си щях да откача.

Е,говорим за първите 20 дни.Не е нужно да се истерясва и човекът непременно да е в графа "незаинтересуван'

# 177
Какви 20-25 дни след раждането. Аз бях шашинг първите 3 месеца, че съм разцепена отдолу, не мога да сядам, изпитвах адски болки и смятах, че съм изгубила вагината си безвъзвратно. Вие говорите за бебе.

# 178
Да, недоспиването е убийствено нещо. Аз съм от късметлийките да не знам какво е бебешки рев, въпреки че имам две деца, но по други поводи ми се е случвало неспане и наистина е мор. Ако авторката е системно недоспала, то и преценката, и емоциите ѝ са съвсем изкривени.

# 179
Работата в Общината е от 8 до 17 по принцип,но той е управител,ходи сутрин,пие кафе,ако има нещо да свърши,да отиде до някъде(НЯМА ОФИС).За шофирането е по-скоро на повикване,но много ниско заплатено и в събота и неделя понякога ходи,което за мен е глупаво,за тези пари да си 7 дена в седмицата зает,но тъй като не иска да му се разсърди човека,ходи.А за дискотеката е по-скоро негов бизнес,той си бачка,определя си времето и той си решава,отделно има и помощник на който плаща.Не е дисководещ.И работеше на 2 места,мислеше това ба дискотеката да си вземе работници,но накрая се отказа,за да не плащал заплата,а всичко да идва в семейството.Така...пример искам да дам,стана дума за акушерка тук,да след като се прибрах от болницата,викахме една позната да дойде да ни покаже как се къпе,че нито една баба не можа.И жената почна да обяснява какво се прави,нашият татко отиде на терасата да пуши цигарка,нали и той трябваше да види как стават нещата.Аз побеснях и отидох да го извикам,жената каза:"Ти си след секцио,трудно ще ти е,ще ти трябва помощ"...А наш татко цигарка излезе да пафка...Много примери мога да дам,и пак казвам:"НЕ ОЧАКВАМ ДА СТАНЕ ДА МИ НАКЪРМИ ДЕТЕТО",то няма и как да се случи....

Общи условия

Активация на акаунт