Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 641
  • 522
  •   1
Отговори
# 270
Какво да се справя,като една чиния дори не можех да стана да измия,а мъжа ми не прави планове за бъдещето,живее ден за ден,и предпочита да поръча,или да вземе храна,от колкото да ходи да пазарува(сам) и да готви после...
Аз се впечатлих много от: сутрин няма какво да се яде, звъня му и той ми носи Rolling Eyes Може да си на легло, но поне с планирането на яденето за идните 2-3 дена би трябвало и сама да се справиш... А мъжът ти да напазарува преди да се прибере от работа

# 271
Ми добре де, прости му ги тия прегрешения. Голяма работа, че не е гледал акушерката как къпе. В повечето дни може да си изкъпала и оправила бебето, докато таткото е на работа. Ако не си на кеф, може и да пропуснеш къпане някой ден. В крайна сметка ще си намерите своя стил на къпане на бебе, няма задължителна програма. Може някои дни да го измиеш на чешмата. И без това къпането става весело, чак като почне да сяда по-стабилно.

Вече писах, има сто неща, тия са най-скучните. За някой мъж може да е наистина обидно да го учат за къпане - общо взето и сам човек може да се научи, при желание.

# 272
Приключвам темата.Благодаря ви за отговорите,на тези които ме нападнаха,и на тези,които ме подкрепиха и ми дадоха съвети.Исках да разбера дали е  някаква депресия и може би да търся помощ,или просто всички мъже са такива в началото.Повече няма да коментирам.То от къде се тръгна,къде се стигна...няма смисъл. Simple Smile

# 273
Какви са мъжете няма никакво отношение към конкретната задача - да си изгледаш бебето. Общо взето имаш 1 година, след това ако толкова изнемогваш, го хвърляш на ясла и следващият ти ангажимент е да му организираш абитуриентски бал...ще изкараш една година.

# 274
  • София
Приключвам темата.Благодаря ви за отговорите,на тези които ме нападнаха,и на тези,които ме подкрепиха и ми дадоха съвети.Исках да разбера дали е  някаква депресия и може би да търся помощ,или просто всички мъже са такива в началото.Повече няма да коментирам.То от къде се тръгна,къде се стигна...няма смисъл. Simple Smile

Вярно, че няма смисъл.
Ти търсиш някой да ти гледа детето и всеки съвет как да се справиш сама, не ти върши работа.

Като гледам, дори и майка ти не ти е помогнала достатъчно, щото само била чистила и готвила, ама не къпела.
За мен, никаква депресия не те гони, ами си разлигавена щерка, която нищо не е пипвала и което е най- лошо за теб самата, не осъзнаваш че си порасла и че отговаряш както за детето, така и за семейството, от което си решила да го лишиш.

# 275
  • Blondeville
Далинда, както всички писахме, емоциите през които минаваш са общо взето нормални. Опитай да пребориш малко обаче този негативизъм, който струи от коментарите ти. Майка ти е идвала да чисти и готви, мъжът ти е искал да направи нещо за теб с фризьора, опитал е да помогне с памперсите, казал е да го будиш, явно гушка, дава залъгалка, прави каквото мисли, че може. Кажи му в прав текст какво очакваш от него, не се карай с него, напълно излишно е. А са минали едва 20 дни...Звучиш също сърдита, че свекърва ти не идвала да помага, сякаш всички са длъжни да се скупчат около теб и детето още от първите дни...Ето, майка ти е чистила и готвила, имала си помощ, не си търси толкова поводи да се дразниш, а си намери поводи да се радваш и наслаждаваш на малкото човече. При нас баби в началото не са стъпвали, стиковахме се, напаснахме се и нещата влязоха в ритъм. Но и нагласата също е много важна.

# 276
Не знам какво да почерпя снаха си ,само с близнаци денем,че и когато е командировка таткото  и нощем.Без час помощ отвън.Докараха ги до три години здрави  и прави деца.Вярно,че таткото помага когато е в къщи.Вярно, че мрънка понякога пак ли ще гледа деца.Но гледа. Къпе ,бърше  и сега, когато тя е в командировка и извън страната. Шапка съм свалила отдавна.

# 277
Кажи му в прав текст какво очакваш от него, не се карай с него, напълно излишно е.
Да, Далинда щом толкова те плаши това къпане , кажи му че имаш нужда от помощ -
някой който да го поеме с хавлийката , да изхвърли водата ..да ти го подаде за кърмене ..
После ще ти е песен като натрупа килца бебето и няма да се страхуваш от къпането.
Мъжете имат по голями лапи и по добре го хващат обърнато по коремче
Обясни му на твоя мъж тези неща ...

# 278
Много лигава работа ми се струват тези оплаквания. Бебе на 20 дни се гледа безобразно лесно. Очевидно бащата не работи за собствен кеф, не мога да го разбера това мрънкане.

# 279
То напоследък е модерно да се мрънка. И аз мислех, че имаме проблеми с Мм и разпределението на задачите вкъщи, но това ме разби. Това е тежък случай.
 Сега бебето ни е на повече от половин година. Всичко правя сама, даже правя така, да не будя мъжа си, ако бебето ревне нощем. Гледам да го щадя, защото като не е наспан, става ужасно нервен. Та освен грижите за дребчо, върша домакинската работа както преди да родя, пазарувам, готвя, чистя всеки ден, извеждам бебето сама по два пъти, преди ми беше тежка количката, ама свикнах, даже вече не ми прави впечатление. Та кучето бяга според тоягата, авторке. Ще свикнеш всичко да правиш, за три минути ще се приговяш да излизаш, ще хвърчиш. Ами ако имаш две деца, какво ще правиш тогава????

# 280
Така описаната ситуация от последния пост на мен ми звучи по всякакъв друг начин, но не и оптимистично и мотивиращо...

# 281
Какви са тези глупости,търсила съм някой да ми гледа детето и къде съм казала,че не благодаря на майка ми,че е идвала.Благодарих и за съветите,и всеки ден мисля над някой неща тук.И не,не съм разлигавена щерка,и съм пипвала много неща,работя от 14годишна,сама съм се оправяла,в чужбина съм работила,не съм разчитала на никой.Последната ми работа беше 3 пъти по платена от на мъжа ми,и съм плащала и сметки и разни неща,но съм се прибирала в 17ч.при него,и съм готвила,и сме си прекарвалк добре.Не ми пиши някаквк глупости,след като не ме познаваш и живота ми.Както казах,от къде почнахме,къде отидохме...за това спирам до тук!

Вярно, че няма смисъл.
Ти търсиш някой да ти гледа детето и всеки съвет как да се справиш сама, не ти върши работа.

Като гледам, дори и майка ти не ти е помогнала достатъчно, щото само била чистила и готвила, ама не къпела.
За мен, никаква депресия не те гони, ами си разлигавена щерка, която нищо не е пипвала и което е най- лошо за теб самата, не осъзнаваш че си порасла и че отговаряш както за детето, така и за семейството, от което си решила да го лишиш.

# 282
Жена ми не работи
Жена ми не работи !!!
Разговор между съпруг (С) и психолог (П):
П: Какво работите г-н Роджърс?
С: Аз работя като счетоводител в една банка.
П: Жена Ви?
С: Тя не работи. Тя е домакиня.
П: Кой прави закуска за семейството Ви?
С: Жена ми, защото тя не работи
П: В колко часа се събужда жена Ви?
С: Събужда се рано, защото трябва да се подготви. Тя приготвя обяд за децата. Проверява ги дали са добре облечени и сресани. След закуска, следи да си измият зъбите и да приготвят раниците си за училище. Събужда бебето, сменя памперса и дрехите му. Кърми го и прави закуска, едновременно.
П: Как децата Ви стигат до училище?
С: Жена ми ги кара до училище, защото тя не работи.
П: След като децата си на училище, с какво се занимава тя?
С: Обикновено винаги намира какво да прави, докато е навън, така че не ѝ се налага всеки път да сваля детското столче от колата, защото има сметки за плащане или се отбива в супермаркета. Понякога забравя нещо и трябва да се върне отново и отново. С бебето на ръце, разбира се. След като се прибере у дома, трябва да нахрани бебето за обяд и кърми отново, сменя пелени и го приготвя за следобедна дрямка. Докато то спи, тя мие чиниите, оправя прането и чисти из къщата. Защото тя не работи.
П: Вечерта, след работа Вие какво правите?
С: Почивам си, разбира се. Е, уморен съм - след работа цял ден в банката.
П: Какво прави жена Ви вечер?
С: Прави вечеря, сервира на децата и на мен, мие чиниите, подрежда масата отново, след това отново подрежда и къщата. Разхожда кучето, докато изхвърля боклука. След като е помагнала на децата с домашните, им помага с пижамите, а бебето пременя с нов памперс. След това им дава топло мляко и ги следи да си измият зъбите. След като си легне, тя се събужда доста често, за да кърми и евентуално да смени пелени, ако е необходимо. Тъй като тя не трябва да става за работа.
ТОВА Е ежедневието на много жени по цял свят. То започва сутринт и продължава до малките часове на нощта ... На това му викат "тя не работи" ?!
Жената е като сол:
"Присъствието ѝ не се помни, но липсата ѝ прави всичко безвкусно"

# 283
Авторке, ти си от хората, които смятат, че всеки им е длъжен.
Майка му не ти помагала - че за какво да ти помага? Това е вашето дете, не нейното.
Той не помагал пък изреди един куп неща, които е правел.
Нямала си какво да ядеш, а каза ли му от предишния ден, че няма за да купи? Не си, та хайде и за това да го оплюем. Как да знае човека какво ще й се дояде на бременната му и нервна приятелка? А вероятно и с тези няколко работи се прибира и яде по веднъж, та трудно следи какво си изяла и колко е останало. Да, не си можела да измиеш една чиния ама си можела да ползваш ръката си и химикал за да направиш списък. Ама не си. Защо ли?
Искала той да се грижи за детето ама не можел. Ама и ти не си можела, и майка ти не е ама не си оставила детето на трето лице, а си се научила без някой да ти мърмори как това не се прави така.
Да, имаш нужда от специалист, защото навярно в семейството си си още по-нетърпима, а с това си поведение определено ще разкараш мъжа си, освен ако не е някакъв тотален мазохист.

# 284
Dalinda011, намерете му работа на Таткото на още две места. Така ще работи на 5 места и хич няма да спи. Ето така ще си е буден и ще чува бебето. Много сте го разпуснали този мъж! Вие, горката с едно бебе се мъчите, а той си се развява на три работни места и хич не му пука за Вашата тежка съдба-да гледате бебе!!!

Общи условия

Активация на акаунт