Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 665
  • 522
  •   1
Отговори
# 285
10 пъти казах,че НЕ ИСКАМ И НЕ ОЧАКВАМ,той да сменя пелени и да го гледа,и кърми и т.н.Очаквам подкрепа,и да се осефери,че е станал баща и нещата са по-отговорни и за двамата...
Дай му време,не слагай коня пред каруцата и не се връзвай на фикс идеи относно бащинството..Пет пръста на една ръка,пък не са еднакви..
И по-спокойно я карай,виж на Сирената практичните съвети

п.п.Многото очаквания,обикновено водят до силни разочарования

време/ https://bg.wikipedia.org/wiki/Време /

Далинда, както всички писахме, емоциите през които минаваш са общо взето нормални. Опитай да пребориш малко обаче този негативизъм, който струи от коментарите ти. Майка ти е идвала да чисти и готви, мъжът ти е искал да направи нещо за теб с фризьора, опитал е да помогне с памперсите, казал е да го будиш, явно гушка, дава залъгалка, прави каквото мисли, че може. Кажи му в прав текст какво очакваш от него, не се карай с него, напълно излишно е. А са минали едва 20 дни...Звучиш също сърдита, че свекърва ти не идвала да помага, сякаш всички са длъжни да се скупчат около теб и детето още от първите дни...Ето, майка ти е чистила и готвила, имала си помощ, не си търси толкова поводи да се дразниш, а си намери поводи да се радваш и наслаждаваш на малкото човече. При нас баби в началото не са стъпвали, стиковахме се, напаснахме се и нещата влязоха в ритъм. Но и нагласата също е много важна.

Ми нормално да се надъхва,малко ли "подкрепа" срещна тук?
И на бързо ѝ обясниха  какъв лош и незаинтересуван баща е  с което просто доналяха масло в огъня.

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 09:16 от Какво?

# 286
# 287
Да, имаш нужда от специалист, защото навярно в семейството си си още по-нетърпима, а с това си поведение определено ще разкараш мъжа си, освен ако не е някакъв тотален мазохист.
След последните постове на авторката мисля, че или наистина е емоционално и психически изтощена от бременността и раждането и има нужда от помощта на специалист или е нервозна лигла, която не знае какво иска, но го иска веднага.Не я познавам, за да реша кое от двете е вярно. Ако е първото, да потърси помощ максимално бързо, защото явно се чувства много зле. Ако е второто, нищо няма да помогне.

# 288
Ти четеш ли изобщо какво пиша?Или пишеш ей така,колкото да дразниш..Не съм можела да се грижа,ама съм се опитала и съм имала желание,не съм отишла да си пуша,докато някой е дошъл да ми обяснява нали? 😁
Авторке, ти си от хората, които смятат, че всеки им е длъжен.
Майка му не ти помагала - че за какво да ти помага? Това е вашето дете, не нейното.
Той не помагал пък изреди един куп неща, които е правел.
Нямала си какво да ядеш, а каза ли му от предишния ден, че няма за да купи? Не си, та хайде и за това да го оплюем. Как да знае човека какво ще й се дояде на бременната му и нервна приятелка? А вероятно и с тези няколко работи се прибира и яде по веднъж, та трудно следи какво си изяла и колко е останало. Да, не си можела да измиеш една чиния ама си можела да ползваш ръката си и химикал за да направиш списък. Ама не си. Защо ли?
Искала той да се грижи за детето ама не можел. Ама и ти не си можела, и майка ти не е ама не си оставила детето на трето лице, а си се научила без някой да ти мърмори как това не се прави така.
Да, имаш нужда от специалист, защото навярно в семейството си си още по-нетърпима, а с това си поведение определено ще разкараш мъжа си, освен ако не е някакъв тотален мазохист.

# 289
Ти четеш ли изобщо какво пиша?Или пишеш ей така,колкото да дразниш..
Ако така се дървиш и на мъжа си,за дреболии, не се чуди защо работи на 3 места

Успокой се,и се усмихни..Виж какво слънце е..Може да излезеш с бебето на разходка..То спокойно ли е?

# 290
Авторке, ние те четем, но ти не четеш и не подбираш информация, която може да ти бъде полезна. В крайна сметка, какво искаш- подобряване на състоянието, в което си или просто да се навикаш? Бяха ти дадени съвети. Човек с интелект около средния би могъл да отсее полезните и да ги приложи.

# 291
Авторке, пропускаш, че ние също сме гледали бебета и сме наясно колко е драматично всъщност  Wink
Аз си мисля, че излишно напрягаш обстановката и нищо чудно защо мъжът ти не иска да се прибира.
Бъди малко по-благодарна, че той се грижи за вас.

# 292
Значи си научила ВСИЧКО от въпросната жена? Всичко, честно?
Хайде спри да се превземаш. Голяма работа, че е излязъл да пуши. Двама души при детето стигат, после ти ще му покажеш същото и готово. Много сложно няма що ...
Излез от филма, в който си влязла. В началото много хора те защитиха, защото скри едни 80% от историята ама в стремежа си да ни обясниш, колко прост и безхаберен мъж имаш, се оказа, че човека прави не малко за теб, но няма кой да го оцени.

# 293
  • Варна
Ей, голям проблем тая една цигара...

# 294
Майка ми идваше в началото да помага,но тя главно готвеше,переше и гладеше.Свекървата е принцеса,има си чистачка в тях,нея с такива неща не трябва да я занимават(отглеждане на внучето й).Сестра нямам...Единствено,майка ми искаше да го повива и я беше страх да го изкъпе,защото била забравила как,а и не е нейно,нормално....

Ъъъъ, но кое не ти стигна от "Готвеше, переше и гладеше"? Явно не извършваш тези дейности по принцип, че да знаеш, че са времеемки.
И изобщо защо някой трябва да ти гледа детето? Оставам с горчивото впечатление, че се опитваш да го пробуташ на някого....
Свекърва ти си има живот, майка ти също, защо да са ти длъжни?
Когато родих, мъжът ми също работеше на две места, прибираше се вечер след 20:00. През акъла не ми е минало да го карам да става нощно време, имайки предвид, че аз винаги мога да си легна с бебето през деня и да наваксам малко сън.
Майка ми и свекърва ми живеят в друг град, никой не е идвал да ми готви, чисти и глади.
Толкова си неблагодарна, не съм изненадана, че на човекът не му се прибира.
В началото мислех, че може би е някаква депресия, но явно просто си разглезена лигла.

# 295
Не,не съм научила всичко,жената дойде и каза,ти си след секцио,ще ти трябва помощ,хванах детето да го къпя,заболя ме и кръст и операцията,нали има и баща това дете,да се включва и той.Нито съм крила от историята,нито съм казвала,че мъжа ми е "прост".Това те питам,четеш ли?Защото написах,че се опитва...Както и да е,няма да се занимавам с теб...
Значи си научила ВСИЧКО от въпросната жена? Всичко, честно?
Хайде спри да се превземаш. Голяма работа, че е излязъл да пуши. Двама души при детето стигат, после ти ще му покажеш същото и готово. Много сложно няма що ...
Излез от филма, в който си влязла. В началото много хора те защитиха, защото скри едни 80% от историята ама в стремежа си да ни обясниш, колко прост и безхаберен мъж имаш, се оказа, че човека прави не малко за теб, но няма кой да го оцени.

# 296
Значи в началото казваш, че не прави нищо, а сега се опитва, че и за храна ходи, и иска да остава с бебето докато ти си на фризьор ... И да, това, че тогава е имал неблагоразумието да реши, че ще се зарадваш да излезеш, не означава, че няма пак да го направи и да ти запише час. Ама ти нали си по-по-най пак ще мрънкаш как той не може да си гледа бебето, защото някога изпушил една цигара.
Шапка му свалям на този мъж - търпението му е завидно!

# 297
Може би,аз не се изразявам правилно,къде съм казала,че не ми е стигнала помоща и съм неблагодарна?И къде съм искала да ми гледат детето?Да,родих и искам да ми го изгледат,ако може като стане на 18 да ми го дадат...хаххаха.Искам да го "пробутам",това да не е стара дреха,да я пробутам?
Майка ми идваше в началото да помага,но тя главно готвеше,переше и гладеше.Свекървата е принцеса,има си чистачка в тях,нея с такива неща не трябва да я занимават(отглеждане на внучето й).Сестра нямам...Единствено,майка ми искаше да го повива и я беше страх да го изкъпе,защото била забравила как,а и не е нейно,нормално....

Ъъъъ, но кое не ти стигна от "Готвеше, переше и гладеше"? Явно не извършваш тези дейности по принцип, че да знаеш, че са времеемки.
И изобщо защо някой трябва да ти гледа детето? Оставам с горчивото впечатление, че се опитваш да го пробуташ на някого....
Когато родих, мъжът ми също работеше на две места, прибираше се вечер след 20:00. През акъла не ми е минало да го карам да става нощно време, имайки предвид, че аз винаги мога да си легна с бебето през деня и да наваксам малко сън.
Майка ми и свекърва ми живеят в друг град, никой не е идвал да ми готви, чисти и глади.
В началото мислех, че може би е някаква депресия, но явно просто си разглезена лигла.

# 298
В момента, в който обявнявяш как мъжа ти не си гледа детето, майка му не идвала да помага и само твоята майка помагала и то, видиш ли, сааамо с чистене и готвене ...

# 299
Може би,аз не се изразявам правилно,къде съм казала,че не ми е стигнала помоща и съм неблагодарна?И къде съм искала да ми гледат детето?Да,родих и искам да ми го изгледат,ако може като стане на 18 да ми го дадат...хаххаха.Искам да го "пробутам",това да не е стара дреха,да я пробутам?
Скрит текст:

Прочети пак болднатото и го осмисли. Майка ти само готвела, чистела и гладела, ама сакън не искала и бебето да къпе. Свекърва ти пък не трябвало да я занимават с отглеждане на внучето.
Ами, нормално е. Свекърва ти си е отгледала децата, не е длъжна да гледа твоето, защото ти не искаш.

Общи условия

Активация на акаунт