Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 609
  • 522
  •   1
Отговори
# 390
Aуууу, колко сте перфектни. Супер жени и супер майки. Тц, тц... да не сте забравили да споменете някоя баба? Например предишната форумка? Сега ако кажеш, че с две бебета освен че имаш време да сготвиш, изгладиш, изкъпеш, поглези, имаш време и да се наспиш без мъж или баба наоколо, съвсем ти"повярвах", да знаеш.

# 391
  • София
Не иде реч за перфектност, а за малко акъл.
Всяко бебе е зависимо от майка си до степен, ако тя е нервна, да е нервно и то.
Колкото тя е по- негативна и бясна, толкова по- неспокойно и ревливо е то.
Много лесно може да се увери който иска.

Така че, не виждам причина да се гали по главата авторката и да се ожалва.

# 392
Каква бавачка за 4-5 часа? Това е бебе на 3 седмици - има нужда от поне 2 кърмения през тия 4-5 часа.Толкова малки бебета се гледат основно от майките си, а бащата трябва да помага активно.

Кърменето не е задължително, а ми се струва прекалено ангажиращо като цяло.

# 393
На теб и децата ти се струваха прекалено ангажиращи, доколкото си спомням от една друга тема.

# 394
  • София

Че и бюста разваля, пък после пари за нови цици........
Най- неангажиращо е да се даде в интернат след изписването и да се прибере, като реши да покаже половинката, която е избрало за спътник в живота. Mr. Green

# 395
Каква бавачка за 4-5 часа? Това е бебе на 3 седмици - има нужда от поне 2 кърмения през тия 4-5 часа.Толкова малки бебета се гледат основно от майките си, а бащата трябва да помага активно.

Ако кърменето е започнало, не може да се прекъсне току-така, точно си е задължително.

И какви точно свои дела имаш с бебе на 20 дни? Кое точно ще изпуснеш? Киното или театъра?

# 396
Уж да съм вземела под внимание съветите,ето помолих таткото да излезем,както някой писаха,подходих добронамерено,сега пък как съм имала време.За 1 път в седмицата имам 2 ч.да изляза.Да не съм слушала бабини съвети,но сега пък съм лошата че на 20 дни бебе съм изкарала,до 40 ли да чакам?Лятно бебе,какво да го държа в къщи.В стаята,която е бебето е 28 градуса,охлаждам с климатик от другата стая.И в болницата още като ни ги дадоха,от 1 ден беше пуснат климатик,който не се управляваше от нас,които бяхме в стаята....
Посещението в МОЛ-а нещо коренно различно от здравословната разходка на чист въздух
Отдава ти се ролята на мъченица..
"Лоша" не,друго му се вика..

п.п.Кой спомена панелките?
Ми от 2007 до сега,без климатик си гледам детето..Едва преди няколко години сложих външни щори..Оцеляхме..

# 397
Aуууу, колко сте перфектни. Супер жени и супер майки. Тц, тц... да не сте забравили да споменете някоя баба? Например предишната форумка? Сега ако кажеш, че с две бебета освен че имаш време да сготвиш, изгладиш, изкъпеш, поглези, имаш време и да се наспиш без мъж или баба наоколо, съвсем ти"повярвах", да знаеш.

Аз лично - не, не съм забравила да спомена нищо. Спя толкова, колкото спят децата - никой не е умрял. Когато ми се спи - спя, когато не - върша, каквото си искам. Приоритет са ми те, след това аз, след това разни домакински неща. Дните с не спането, са малко по-нататък, според мен - когато започнат зъбчета, настинка и другите неща.

Баба не бих допуснала да се занимава с тях, на този етап. А мъжа ми си ходи на работа, пазарува, когато се налага и разни такива неща. Не ми държи помпата, нито се спъваме един в друг, да тичаме като издаде звук някое бебе.

Проблем за мен в момента биха били гости, баби и подобни истории. Нямам желание за тях и би ме натоварило, ще ги отложа максимално. Но нормалните неща по дома и децата - не. Дори ми е приятно.

# 398
CheerUp, да, ангажиращо е кърменето. Обаче е най-добрият старт, който майката би могла да даде. Справка - СЗО. С новородено - какви по-важни дела да има майката? Иначе идеята за детегледачка в някакъв момент е добра, но все още бебето има нужда от майка си основно.

# 399
Бременността, раждането, отглеждането и възпитанието на децата са все ангжиращи неща. За щастие, не е задължително да се ангажираш с тях. Даже ще направиш голяма услуга на човечеството, ако не се ангажираш лично.

# 400
  • Blondeville
Ето в общи линии положението явно хич не е толкова трагично, майка ти помага, излизате, той има желание да помага, давай му ясни и точни задачи, и говори с него спокойно.

Опитай да се промениш малко нагласата си към заобикалящия те свят и към мъжа ти. Опитай да намериш пътя към възстановяване на предишните ви отношения. Гушкайте се, говорете си.

И не забравяй, че твоята нервност се предава и на детето. Колкото по-нервна си, толкова по-нервно ще е и то. Радвай му се, наслаждавай се на гушкането и кърменето и на всички сладки бебешки неща, които тепърва ще направи за пръв път. Възползвайте се от хубавото време за разходки, ако може не в мола, не за друго, а заради циркулацията на вируси основно.

# 401
Бременността, раждането, отглеждането и възпитанието на децата са все ангжиращи неща. За щастие, не е задължително да се ангажираш с тях. Даже ще направиш голяма услуга на човечеството, ако не се ангажираш лично.
Айде давай си съветите на някой друг. Аз пък съм на мнение, че ако може да получи помощ от семейството или да си плати, няма нищо лошо. Да стоиш 24/7 и да сменяш памперси и да се занимаваш само с бебе води до рязко затъпяване и депресия. Човек трябва да се разнообразява и социализира, това че е родила не я прави кон с капаци.Явно някои ги държи и години след това..
Съветвам авторката да отдели време за себе си: спорт, масаж СПА, някоя разкрасителна процедура, излизане с приятелки.

# 402
Да стоиш 24/7 и да сменяш памперси и да се занимаваш само с бебе
Хм, дори човек с IQ под стайната температура не би сложил знак за равенство между кърмене и написаното от теб.

# 403
Да стоиш 24/7 и да сменяш памперси и да се занимаваш само с бебе
Хм, дори човек с IQ под стайната температура не би сложил знак за равенство между кърмене и написаното от теб.
Не може да си представиш колко интелигентни и преуспели жени НЕ кърмят. Но спирам до тук, темата не е за и против кърменето. Всеки си има право на избор. А ти не се напъвай да гадаееш какво ми е IQ-то, не си оригинална.

# 404
Аз изобщо не допускам, че имаш такова, за да гадая каквото и да било за него.

Общи условия

Активация на акаунт