Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 606
  • 522
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Aуууу, колко сте перфектни. Супер жени и супер майки. Тц, тц... да не сте забравили да споменете някоя баба? Например предишната форумка? Сега ако кажеш, че с две бебета освен че имаш време да сготвиш, изгладиш, изкъпеш, поглези, имаш време и да се наспиш без мъж или баба наоколо, съвсем ти"повярвах", да знаеш.

То пък щото голяма философия да натиснеш копчето на пералнята, на сушилнята и на миялната. После да се откажеш от гладенето и да поръчаш готова храна по телефона. Ако имаш и прахосмукачка робот, воала, ето ти я домакинската работа свършена без голям зор от твоя страна. И ти остава да си гледаш бебето/бебетата.

# 406
Само не знам къде има чист въздух в града,и къде можеш да направиш здравословна разходка.Не живея в гората. Simple Smile
Уж да съм вземела под внимание съветите,ето помолих таткото да излезем,както някой писаха,подходих добронамерено,сега пък как съм имала време.За 1 път в седмицата имам 2 ч.да изляза.Да не съм слушала бабини съвети,но сега пък съм лошата че на 20 дни бебе съм изкарала,до 40 ли да чакам?Лятно бебе,какво да го държа в къщи.В стаята,която е бебето е 28 градуса,охлаждам с климатик от другата стая.И в болницата още като ни ги дадоха,от 1 ден беше пуснат климатик,който не се управляваше от нас,които бяхме в стаята....
Посещението в МОЛ-а нещо коренно различно от здравословната разходка на чист въздух
Отдава ти се ролята на мъченица..
"Лоша" не,друго му се вика..

п.п.Кой спомена панелките?
Ми от 2007 до сега,без климатик си гледам детето..Едва преди няколко години сложих външни щори..Оцеляхме..

# 407
Бебето ти все пак е доста малко и в момента се сблъскваш с очакванията стрещу реалността. Според мен след 1 - 2 седмици ще сте свикнали един с друг и животът ще е по-хубав.

Аз съм с бебе на един месец, което ми е първо дете. Изчела съм от д-р Спок до д-р Карп къде каквото има, плюс БГ мама, говорила съм с приятелки, ходила съм на лекции, не очаквах да е цветя и рози, и пак първите 2 - 3 седмици ми беше трудно и шокиращо. Просто теорията не може да замени практиката. От известно време ми е много по-лесно и съм много по-спокойна, въпреки че спи по-малко и плаче повече.

Скоро и двамата с таткото ще познавате бебето по-добре, ще си знаете кога какво може и няма да ви е “страх” от него. А след няколко месеца ще си забравила трудностите в началото както всички. Само не се вглъбявай в лошите и трудни моменти.

# 408
Кърменето не е задължително, а ми се струва прекалено ангажиращо като цяло.
Бременността, раждането, отглеждането и възпитанието на децата са все ангжиращи неща. За щастие, не е задължително да се ангажираш с тях. Даже ще направиш голяма услуга на човечеството, ако не се ангажираш лично.
Айде давай си съветите на някой друг. Аз пък съм на мнение, че ако може да получи помощ от семейството или да си плати, няма нищо лошо. Да стоиш 24/7 и да сменяш памперси и да се занимаваш само с бебе води до рязко затъпяване и депресия. Човек трябва да се разнообразява и социализира, това че е родила не я прави кон с капаци.Явно някои ги държи и години след това..
Съветвам авторката да отдели време за себе си: спорт, масаж СПА, някоя разкрасителна процедура, излизане с приятелки.
Машала, какви умни съвети . Ей сега ще скокне на пътеката да бяга .

Далинда , наистина мола не е добра идея за новородено. Аз съм имала юнско бебе и излизах още първата седмица на вън , по два пъти -сутрин между 10 и 11 ч и късно следобед преди къпането . Под някоя сянка на дърво, парк , кафе .. Сега деня е дълъг и след работа излизайте тримата с таткото 

# 409
Бременността, раждането, отглеждането и възпитанието на децата са все ангжиращи неща. За щастие, не е задължително да се ангажираш с тях. Даже ще направиш голяма услуга на човечеството, ако не се ангажираш лично.
Айде давай си съветите на някой друг. Аз пък съм на мнение, че ако може да получи помощ от семейството или да си плати, няма нищо лошо. Да стоиш 24/7 и да сменяш памперси и да се занимаваш само с бебе води до рязко затъпяване и депресия. Човек трябва да се разнообразява и социализира, това че е родила не я прави кон с капаци.Явно някои ги държи и години след това..
Съветвам авторката да отдели време за себе си: спорт, масаж СПА, някоя разкрасителна процедура, излизане с приятелки.

Kaто ти чета постовете, май и без занимаване с бебе 24/7 може да се стигне до рязко затъпяване....

Далинда, със сигурност има места с много по-чист въздух от моловете, ама то трябва акъл, не става само с мрънкане.

# 410
Да,и аз излизам така от 10 до 11,после от 18 до 19 на въздух,просто днес се случи най-голямата жега,а таткото тогава се събуди от нощна смяна,и тогава беше свободен за това отидохме в мола.Виновна съм...
Машала, какви умни съвети . Ей сега ще скокне на пътеката да бяга .

Далинда , наистина мола не е добра идея за новородено. Аз съм имала юнско бебе и излизах още първата седмица на вън , по два пъти -сутрин между 10 и 11 ч и късно следобед преди къпането . Под някоя сянка на дърво, парк , кафе .. Сега деня е дълъг и след работа излизайте тримата с таткото 

# 411
  • Кърджали
Хайде, стига си се правила на жертва де.... Сакън, да не ти каже някой нещо. Хората с добро ти казват да избягваш моловете. Споко, като поболедува един - два пъти сама ще разбереш защо трябва да избягваш моловете.Всеки парк, който е що-годе добре залесен и имащ сянка е за предпочитане пред мол.
Имам едно лятно бебе, което израстна по паркове и тук-таме кафета. Малкото е зимно, родено декември. Не сме стояли цяла зима вкъщи, дори напротив, но пак е не е прекарвал дълго време на затворено пространство в града.

# 412
Днес така се случи,не си карам детето всеки ден в мола.Разбирам казаното !!!И аз предпочитам разходките на вън.
Хайде, стига си се правила на жертва де.... Сакън, да не ти каже някой нещо. Хората с добро ти казват да избягваш моловете. Споко, като поболедува един - два пъти сама ще разбереш защо трябва да избягваш моловете.Всеки парк, който е що-годе добре залесен и имащ сянка е за предпочитане пред мол.
Имам едно лятно бебе, което израстна по паркове и тук-таме кафета. Малкото е зимно, родено декември. Не сме стояли цяла зима вкъщи, дори напротив, но пак е не е прекарвал дълго време на затворено пространство в града.

# 413
Кажи поне какво си взе от мола? Wink

# 414
гащи на младия татко са купили ..(хайде да ги севтосате )Smiley

Исках преди да го напиша, но си имах работа
Делинда , твоя мъж -млад татко му правя евала
Защото е 28 годишен хлапак , работещ на три места ,
докато другите на тази възраст се интересуват от съвсем други неща и вятър ги вее на бяла кобила.
Ти каквато си проклетичка , можеш ако имаш подход да го направиш много свестен мъж и баща на детето ти .
Обаче спри да го овикваш и обърни другия край - с добри думи

# 415

Kaто ти чета постовете, май и без занимаване с бебе 24/7 може да се стигне до рязко затъпяване....

Далинда, със сигурност има места с много по-чист въздух от моловете, ама то трябва акъл, не става само с мрънкане.

Аз не видях добрия тон в това и в доста постове преди това . Момичето искаше съвет за проблем, с който може би не точно същия но подоб сте се сблъскали и  вие в първите седмици след раждането , ама вие нали всички сте велики и сте си гледали сами децата без помощ и от 1вия двн сте чистли готвили пазарували айде сега се върнете в реалността и си спомнете какво ви е било първите дни и седмици. А вие от злоба я изкарахте, малумна , неграмотна, мързелива примадона. Вие не искате да и помогнете, а да я накарате май да се почувства още по-зле браво показвате какви сме българкИТЕ и браво на тези , които и дадахте съвети и искахте да помогнете Simple Smile , а не само да злорадствате и да се подигравате на момичето Simple Smile)

# 416
Слагам ти една практична идея.

Носенето на бебето в слинг или носилка може доста да ти улесни ежедневието, а покрай него може да се запознаеш в майки в града ти, може да ти допаднат някои от тях. Ще те насочат къде може да пробваш носилки, коя би ти биша удобна и т.н. Ако не се лъжа, каза че си в Стара Загора.

Бебеносещи ентусиасти в Стара Загора – https://www.facebook.com/groups/196295750826235/?ref=ts&fref=ts

# 417
Подкрепям нсписаното от estrella9! Всяка иска да си повярва, че е велика и непогрешима в собствените си очи и да уязви колкото се може повече човек, който се нуждае от помощ и добра, окуражителна дума!

# 418
Скрит текст:

Аз не видях добрия тон в това и в доста постове преди това . Момичето искаше съвет за проблем, с който може би не точно същия но подоб сте се сблъскали и  вие в първите седмици след раждането , ама вие нали всички сте велики и сте си гледали сами децата без помощ и от 1вия двн сте чистли готвили пазарували айде сега се върнете в реалността и си спомнете какво ви е било първите дни и седмици. А вие от злоба я изкарахте, малумна , неграмотна, мързелива примадона. Вие не искате да и помогнете, а да я накарате май да се почувства още по-зле браво показвате какви сме българкИТЕ и браво на тези , които и дадахте съвети и искахте да помогнете Simple Smile , а не само да злорадствате и да се подигравате на момичето Simple Smile)

Аз наистина съм си гледала и първото, и вторите деца, без помощ от публиката на първо време. То кой знае какво чистене няма, когато е редовно и по малко, нито пък софри за сто човека. Това е реалността.

Пазаруването избягвам, ако не е за нещо дребно - заради операцията. Поръчвам продукти да ми ги доставят, или мъжа ми, когато е подходяща смяна пазарува и така. За нещо дребно - на 2-3 минути е магазина.

# 419
Тя каза, че са загубили нещо тръпката по време на бременността. Не го понасяла, не го искала, живеят сега като съквартиранти.
Това е ключът – ако го видиш твоя човек с други очи и си признаеш за себе си обичаш ли го, ще търсиш и път за стопляне на отношенията.
Един съвет от кака – не чакай да направи той първата стъпка. Има да чакаш, повечето мъже са инертни – другият път купувай секси бельо за ТЕБ и го почвай. Няма какво да го жалиш, да видиш как ще се нареди всичко.

Общи условия

Активация на акаунт