Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 606
  • 522
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Чакай още малко, де, бебето е на 20 дни.
Само и проблеми от генитално естество ѝ трябват!
Аз на таткото шапка свалям, че го държи в гащите толкова време, въпреки гадното ѝ държание.

# 421
Тя да подготвя почвата. Не е нужно да се стига до акт. Simple Smile

# 422
"1вия двн сте чистли готвили пазарували "

Разбира се, че не: в първите месеци само гледам бебето и по малко готвя. Дори с първото бебе таткото пое магазините. А и чистенето. Задачата на таткото е докато мама е в РД, да изближе къщата, така че поне седмица да не се налага чистене.

# 423
  • Blondeville
А как точно би ѝ помогнало “Браво, точно така, овикай мъжа си, права си във всичко” Обективно мнение не е ли по-полезно? Толкова добри идеи получи момичето, хубаво е да ги обмисли. Ами минали сме го тоя път, знаем какво е, ама с кофти нагласа нещата стават още по-трудни.

Подкрепям нсписаното от estrella9! Всяка иска да си повярва, че е велика и непогрешима в собствените си очи и да уязви колкото се може повече човек, който се нуждае от помощ и добра, окуражителна дума!

# 424
На изписване от болницата, както и при всеки телефонен разговор след това, моят лекар повтаряше настоятелно на мъжът ми, че моята единствена задача за следващите 6 седмици (42 дни) е да кърмя бебето, евентуално да сменя някой друг памперс. Нищо в къщата, никакво готвене, разхождане на себе си или на бебето "защото трябва" и никакво чистене. С ръка на сърцето си признавам, че го спазвах поне 3 седмици, в които не помня дори особено да съм слизала до етажа с кухнята Wink

Може би номерът е малко и лекарите да наблягат на важността на тези неща, за да освободят майките от чувството, че са мързеливи.

# 425
Elenna, хубав подход Grinning Почти го бях възприела, въпреки че се налагаше да пускам миалня, пералня, стерилизатори и микровълнова. Което хич не е кой знае какво, при положение, че и бабата помагаше по няколко часа на ден, таткото беше на разположение вечер, но имах усещането, че винаги трябва да бързам, не съм свършила нещо и за нищо нямам време. Сега правя много повече неща и съм в пъти по-спокойна. Но и преди ми отнемаше 45 мин. и много нерви да изляза, сега на 15-тата щастливо съм нахлупила слънчевите очила и съм в асансьора Sunglasses . Сега чуствата ми от преди 10 дни ми се струват абсурдни и глупави, но помня, че беше много гадно.

# 426
На изписване от болницата, както и при всеки телефонен разговор след това, моят лекар повтаряше настоятелно на мъжът ми, че моята единствена задача за следващите 6 седмици (42 дни) е да кърмя бебето, евентуално да сменя някой друг памперс. Нищо в къщата, никакво готвене, разхождане на себе си или на бебето "защото трябва" и никакво чистене. С ръка на сърцето си признавам, че го спазвах поне 3 седмици, в които не помня дори особено да съм слизала до етажа с кухнята Wink

Може би номерът е малко и лекарите да наблягат на важността на тези неща, за да освободят майките от чувството, че са мързеливи.
Най-близката ми приятелка роди със секцио  след изписването излизаше веднага и си вършеше леки ангажименти като готвене, простиране на бебешкото пране, въпреки препоръките на лекарите на 40-я ден тичаше в парка и беше във фитнес залата +канго джъмпс, на 2-я месец почна с малко коремни преси и така до възвръщане на стария и начин на спортуване Simple Smile Сега 1 година по-късно все едно никога не е раждала Simple Smile

# 427
Браво на нея. Аз пък се възползвах максимално от това да си почивам и ми помогна много това. Кърменето се установи добре, прочетох 20-30 книги и въобще се възстанових доста пълноценно, за да мога на 4 месец да се върна постепенно към професионалния живот. Всеки си има темпо и приоритети.
Чистенето ми е горе-долу последен такъв живота, та ни дойде идеално тази лекарска забрана Wink. Жалко, че не я дават по-често.

# 428
Тя и Ивет Лалова след сериозна контузия продължи да печели състезания, но масово хората след такива контузии хората се кротват по чисто обективни причини. Така че единични геройства не трябва да се рязмятват по форумите и да се дават като правило. Секциото Е коремна операция и като след всяка операция има здравословни препоръки, които е разумно да бъдат следвани. 

# 429
Всичко е много относително кое е "лек ангажимент". За мен примерно готвенето беше убийство - самата статична поза ми убиваше гърба и кръста след раждането. Та нека не набиваме канчето на родилите секцио или нормално какво следва да се прави след раждане. След раждане трябва да се лежи, за да ти се излекуват разтеглените вътрешни органи, лигаментите да не се товарят и деформират още - като видя как са тръгнали да се напрягат с колички и да тръскат кореми дни след раждането, лошо ми става - трябва да се лежи, не да си доразрушиш лигаментите на корема.

Тия дни открих, че каране на велосипед около 20 километра ме изморяват толкова, колкото и готвене на 1-2 по-сложни неща. Даже след висенето пред плота имам повече болежки.

# 430
  • София
Следродилна депресия е. И жена ми беше недоволна, при все че работех по 10 ч. и вкъщи още толкова помагах, сменях памперси, чистех, готвех.... Пък и твоят човек Работи, не пие по цял ден, нали? Щото от заглавието така излиза едва ли не. Да ти кажа, аз предпочитам първите месеци, докато бебето е тъй крехко, да върша всякаква друга работа. Много ми е трудно да взема да му гукам, докато то нищо не разбира още. Ела ме виж, след седмия-осмия месец, обаче....Изчакай, не бързай.

# 431
Като върнала се на 40-я ден в залата след първото раждане, и към тренировките в домашни условия по същото време след второто, мога само да кажа, че това е единствено благодарение на леките ми раждания и че за мен най-ефикасният лек срещу депресия е спортът. И никога не бих се давала за пример, защото много добре знам как изведнъж може да те връхлети хроничната умора на първия, третия, петия, емнайстия месец или дори години по-късно при перманентното боледуване после в ясла/ДГ и да зае***...excuse my language и спорт, и тяло, и да си мечтаеш само за възглавницата, а човекът до теб да те дразни дори с дишането си през нощта. Та приятелки, приятелки, ама има и вариант да ти се отвори диастаза пет пръста и тогава хОди спортувай на 40-ия ден, за да ти остане завинаги.

Delinda, попаднала си на мъж, който не се раздава, колкото теб. Вероятно и на половина. Това не значи, че няма да е добър баща и да обгрижва човечето, когато поотрасне. С битки и скандали нищо няма да постигнеш освен този баща да стане съботно-неделен за всяка втора седмица от месеца. Кротко му прехвърляй по някоя друга отговорност, която му се отдава. През нощта не можел да реагира. Чудесно. Ти го разбираш много добре. Значи сутринта в 6-7 би трябвало да се е наспал и да поеме бебето, докато стане време да излезе за работа. Тегави години са първите и носят ужасно много напрежение, но минават и заминават.

# 432
На кого сте оставяли бебето, когато сте в залата?

# 433
  • Варна
Е, че това бебе само майка ли има? Явно е имало на кого.

# 434
Точно така, има и баща все пак в картинката. Ама той като ми каже, излез да се разсееш, на мен втора покана не ми трябва. А за домашните тренировки да обяснявам ли къде е било бебето?

Общи условия

Активация на акаунт