Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е амниоцентеза и кога се извършва?
Какво е ПИД и как влияе върху решението за амниоцентеза?
Какви са кистите на хороидния плексус и как влияят на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е амниоцентеза и кога се извършва?
-
Какво е ПИД и как влияе върху решението за амниоцентеза?
ПИД представлява прегестационна инфекция на долните пътища на репродуктивната система. Ако бременна жена е имала ПИД, рискът от хромозомни аномалии в ембриона може да бъде намален, което потенциално намалява необходимостта от амниоцентеза. Въпреки това, други показатели могат да предизвикат съмнения и все пак да се наложи процедурата.
-
Какви са кистите на хороидния плексус и как влияят на бременността?
Кистите на хороидния плексус са малки, пълни с течност торбички, разположени извън мозъка в околомозъчната течност. Те обикновено не засягат развитието на ембриона и често се резорбират до 27-та гестационна седмица. Въпреки че рядко причиняват проблеми, в някои случаи могат да доведат до повишено налягане върху околните структури или да причинят главоболие на бременната жена.
-
Какво представлява варицелата и защо е важно да се изследва по време на бременност?
-
Какво представлява бактериалната вагиноза и какви са причините за нейното възникване?
. Иначе за кринона, точно запека беше причината, както каза Nandin, на другия ден апликатора си влезе спокойно, при мен сякаш нямам натрупване, всеки ден ми изпадат разни парчета. Малко съм се шашнала, че сутринта бяха леко оцветени в кафяво, а снощи доста ме пробождаше корема ниско долу, но пък сега нямам нищо. Утре съм на преглед и ми е притеснено.