Забременели след ин витро - Тема 44

• 86 615
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Чак да мрънкам, абсолютно не, пък и не мисля, че някой тук би могъл да да ми каже какво да правя. Исках да знам ако някой е минал през подобен казус, как са се развили нещата при него, споделяне на опит, нищо повече.

# 136
Пий лекарствата, които е казал доктора. От прием на магнезий или нош па нищо няма да ти стане, но без тях може да си докараш още повече болки или недай си боже контракции. Не е шега работа!

# 137
Аз пия всеки ден магнезий .Но шпа при дълго пътуване превантивно пия .Не мисля ,че ще ти навредят напротив!

# 138
Аз преди 2 седмици имах също такива болки като пристягания, пих Магнерот и ми мина. Но аз имах и крампи на краката нощно време - и те минаха.

# 139
mileneira, моят съвет е да пиеш това, което ти е казал АГ. Миналата седмица, един ден, така както не съм имала никакви оплаквания, се събудих с контракции на 5 мин., мислех си,че ще родя...Бях 3 дни на системи и инжекции. Отчитам като огромна своя грешка, това че не пих редовно магнезия и спазмолитиците, които ми бяха предписали.

# 140
  • Бургас
А аз с предишното дете бях с контракции, които хич не усещах, отидох за бележка да летя някъде и аз там около 20 и кусур седмица и докторът ме остави за задържане.....може би усещах само лека тежест, а пиех магнерот, тогава ми включиха и едно за задържане дето ми ускоряваше много пулса.....а при контракции плодът страда, при замерване на тоновете се виждаше това. вигаше пулс много.

п.п как се тръшках аз в лекарският кабинет и пред мъжът.....ама не получих бележка и добре, че ми пребориха бременните хормони, че не е шега работа. Трябваше в Италия да ходя. омрънках света. Не стига че сватба отмених, това беше и за меден месец, но грам не съжалявам. Моята колежка от такъв зор, роди преждевременно 2 дни след сватбата, дивя , дивя и накрая едва влезна в 7 месец и ......роди

# 141
  • В сърцето на любимия човек
Ще прозвучи като заяждане, ама онзи ден се притеснаваше да не си навредила на бебето от няколко минутен интензивен шум, но не те притеснява, че имаш болки и отказваш да пиеш назначена от лекар хранителна добавка (магнезият е това) + възможно най-лекият спазмолитик, който се предписва на бременни.
Еми несериозно е.
Или си слушай лекаря, който носи отговорност за теб и бебето ти, или си поемаш отговорността и правиш това, което си решила сама. Форумът не е женска консултация, нито пък някой тук ще поеме вина, ако недай си Боже нещо се случи с теб или детето след неадекватен съвет. Да, много пъти момичетата дават ценни съвети, но това не заменя консултацията с лекар. В случая ти си се консултирала, не си съгласна да пиеш хапчета и си търсиш оправдание да не ги пиеш. Няма да намериш някой, който да те подкрепи да пренебрегнеш съвет от лекар.

# 142
Момичета, кога и как уведомихте Фонда за положителният резултат. Когато е отрицателен ясно, ама при положителен?
Аз не съм уведомявала Фонда, само си подписах домументите които ми дадоха от клиниката за стимулацията и това беше. Мисля че клиниката си ги уведомява не ние.

# 143
  • София
Момичета, кога и как уведомихте Фонда за положителният резултат. Когато е отрицателен ясно, ама при положителен?
Аз не съм уведомявала Фонда, само си подписах домументите които ми дадоха от клиниката за стимулацията и това беше. Мисля че клиниката си ги уведомява не ние.
На мен от клиниката ми звъннаха преди месец да ме питат какъв е резултата 😉

# 144
  • София
И на мен звъняха. Понеже не родих при тях, помолиха да завеса епикриза от раждането, за да я имат в досието ми, за пред фонда

# 145
Ами те знаеха резултата защото ходих в същата клиника първите 2 месеца, може би за това съм пропуснала да го спомена.

# 146
  • Бургас
Ми защото сега има нещо ново- някаква декларация, с която трябва да ги уведомя, преди 6 години го нямаше това нещо и се чудя чий ангажимент е и кога. И тъй като аз сама си подготих и пращах всички документи, клиниката само ми даде етапната епикриза, се чудя сега тази декларация чий ангажимент е, ще питам освен.

# 147
  • София
Ами те знаеха резултата защото ходих в същата клиника първите 2 месеца, може би за това съм пропуснала да го спомена.

Аз правих всички ФМ и доплери при тях + фетална ехокардиография, кардиорог и ендокринолог. Все при тях си бях до месец преди да родя, но то никога не се знае какво може да се случи.
Ми защото сега има нещо ново- някаква декларация, с която трябва да ги уведомя, преди 6 години го нямаше това нещо и се чудя чий ангажимент е и кога. И тъй като аз сама си подготих и пращах всички документи, клиниката само ми даде етапната епикриза, се чудя сега тази декларация чий ангажимент е, ще питам освен.

То клиниките това подготвят - етапна епикриза, другите документи сам се ги попълваш.

# 148
  • Бургас
Първата клиника ми подготвиха всичко, аз само разписвах/това преди 6 години/ Simple Smile Сега имах и смяна на клиника и смяна на заповед......всичко сама, те само ми връчиха епикриза и че съм техен пациент и да се спасявам/даже не знаеха при вече връчена заповед какво точно да направя, че да сменя клиниката, та аз си звънях и до фонда са ми обяснят/та явно си е от клиника до клиника.

# 149
mileneira
Аз като бях на около 2 месеца ми се схващаха краката и имах леки болки в яйчниците, незнам дали е било контракции или е било просто от опъване на матката. Обадих се на доктора ми и той ми каза, че ми няма нищо, но сама реших да пиях за около един месец магнерот, това е пак магнезий и нищо ми няма. Дори не съм го казала на прегледа, все пак това е хранителна добавка и най-много да ти помогне, не може да ти навреди магнезий. С първата ми бременност имах контракции от 4-ият месец и от тогава до няколко дни преди да родя пиех магнерот, синът ми е напълно здрав!

Общи условия

Активация на акаунт