Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 49

• 83 806
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Защо са вредни силиконите?

# 181
И защо? Какво точно им е на силиконите?? Още ли виреят тия смотани митове за това колко са вредни и трябва на всяка цена да се избягват Grinning
А всички много добре знаем какво всъщност преoставляват "кристалите" или просто купешките масла за коса- на първо място силикони, после масла.

# 182
  • София
Я кажете спрей или кристали дето не омазняват,ами правят лесна за разресване косата и предпазват от сешиар и преса?
На Виктория Бюти има един крем с помпа, който има и термозащита, виж го.

https://apteka.framar.bg/30045436/%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%BE … -150-%D0%BC%D0%BB

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 21:16 от Mumy

# 183
Не знам колко е вреден за косата силикона, но ефекта, който аз виждам от него е единствено, че прави косата тежка и спомага за омазняването. Няколко капки масло на ръката на влажна коса преди сешоар и няколко капки след това на суха коса са чудесен вариант за подхранване на сухи краища, омекотяване на косата и лесно разресване. Сега ползвам бадемово масло на Икаров, ако някой може да даде и други предложения за масла.

# 184
В листовката от маслата на Икаров има описание на различните масла. За коса са посочили като подходящи маслото от жожоба и шипковото.

# 185
Скрит текст:
Честно казано не съм наясно със състави и наименованията на съставките. За силиконите съм чела, че са много вредни на места, а на други, че са безобидни. Лично мнението ми е, че зависи от косата. Майка ми е с много твърда, тежка, гъста и дълга коса, ако не сложи нещо след къпане - масло или някакъв тип кристали/масло за коса е абсурд да я оправи и среше. От друга страна имам приятелка с тънка, къса и много къдрева коса, от както използва продукти изцяло без силикони косата и светна и е много доволна. Така че, както при кожата на лицето, където едни не понасят парафин, а други са окей с него, така и при косата, смятам, че зависи от косъма. Аз например, редувам. Веднъж се къпя с шампоан и балсам без силикон, веднъж слагам маска, която вероятно е със силикон. Слагам и масло за коса, което съм почти на 100% сигурна, че има силикон. Веднъж в месеца се къпя с дълбокопочистващ шампоан. За сега това ми е комбинацията.

Хубава термозащита от дрогерията мога да посоча единствено Guardian angel на got2be Schwarzkopf. Единствената, която не слепва и не утежнява.
Скрит текст:
Извън темата, за което се извинявам. Най-трудно ми е да избирам термозащита. Почти винаги ми сплескват, утежняват, правят косата твърда, на клечки.. За сега на Chi опаковката, която е 6 лева ми харесва много, освен това е много икономична.

# 186
Аз съм доволна от термозащитата на Балеа.

# 187
И защо? Какво точно им е на силиконите?? Още ли виреят тия смотани митове за това колко са вредни и трябва на всяка цена да се избягват Grinning
А всички много добре знаем какво всъщност преoставляват "кристалите" или просто купешките масла за коса- на първо място силикони, после масла.

Ами да, толкова са полезни силиконите, че чак и препоръки се дават да се вземе нещо с колкото се може повече силикони и по-малко растителни масла. Едно е да си вземеш продукт, в който има някакео минимално количество силикони, друго е специално да издирваш такъв, в който няма естествени масла, а само силикони. Между другото, маслата спомагат за намаляване секрецията на мастните жлези на кожата и косата. Свръхомазняването се засилва при агресивни измивни средства и липса на подхранване.

Силиконите не предпазват косъма, не го подхранват и сложени върху една дехидратирана и изтощена коса, влошават състоянието ѝ, спомагат за появата на пърхот, запушват мастните жлези, затова са и комедогенна съставка и не трябва да се нанасят близо до скалпа, освен другите причини, за които има достатъчно инфо. Предимството е, че са евтини и чисто визуално дават някакво фалшиво усещане за подобрение на състоянието на кожата и косата.

# 188
"Смотаните митове" ще им берете грижите след време, вземете се образовайте първо защо цялата тая химия е  вредна и тогава правете такива изказвания. Само да вметна, че добре изглеждащата коса не означава здрава такава,особено в дългосрочен план

# 189
Аз съм изключително(меко казано)доволна от този крем.Овлажнява перфектно БЕЗ  да е мазен.Покрай мен всичките ми познати вече и те си взимат.Ползвам го както за тяло,така и за ръце и лице.Струва скромните 1,50.

# 190
  • offshore & overseas
Напоследък заглеждам и аз Guardian angel на got2be Schwarzkopf и въобще всички продукти от серията.

Не ми хареса обаче указанието за Guardian angel, ако спреят се задръсти, да го нагреем, за да тръгне пак. Кой знае какво има вътре. Поне аз така си разсъждавам. Иначе гледам, че Guardian angel по принцип имат три отделни продукта, докато в нашите дрогерии май се продава само чрения.

Заинтригувах се от продукта на Chi за 6 лв., щото не бях чувала марката, ама намерих само онлайн на едно-две места (едното от които e-mag) разни техни неща на много по-високи цени. Все пак ще продължа да ровичкам.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 17:56 от Мяуче

# 191
  • Deutschland
Този ли спрей имате в предвид? Аз пръскам преди изправяне, но незнам какъв ефект точно се очаква от него. Как точно се нагрява бутилката хм....

# 192
  • offshore & overseas
Аз не помня точно как се нагрява, но май със сешоар.

Иначе да, този спрей визирах аз. Очаква се да има термична защита и да фиксира прическата за по-дълго.

# 193
Такъв спрей предлага ли се в България?

# 194
  • offshore & overseas
Такъв спрей предлага ли се в България?
Да, но само черния (май).

Общи условия

Активация на акаунт