Бихте ли си взели жена с дете ?

• 117 315
  • 2 734
  •   1
Отговори
# 2 295
  • София - Рим и обратно
Оля си попада  все на подходящи ... Предпочитам да обичам някого ...
Ок, хубаво е да имаш някой до себе си за подкрепа. Но аз се влюбвам все в неподходящи ... Но пък и не ги търся по доходи.
Последно?

# 2 296
според мен е нереалистично да очакваш, че успял, красив, богат, млад и висок мъж, ще търчи подир жена  с деца. Обикновено такъв тип мъже биват надушвани от красиви млади момичета, които искат да се омъжат. Вярно, че любовта е сляпа, но твърде високите очаквания, водят до разочарования. Не казвам да прибереш мъж да го издържаш[/, но здрав разум и преценка не е излишна.

# 2 297
Последното е, че не си търся мъже с доходи. Оправям се сама. Мъжът до мен е да живея добре с него, лошо мога и сама. Не са ми приоритет финансите, мога да си позволя да си ги отглеждам.

# 2 298
  • София
Хубаво, ама явно бедняците дето събираш, имат нещо, което не позволява да живееш добре с тях и затова си сама.
Тях не можеш да промениш, но себе си- да, за да получиш по- добър резултат. Simple Smile

# 2 299
според мен е нереалистично да очакваш, че успял, красив, богат, млад и висок мъж, ще търчи подир жена  с деца. Обикновено такъв тип мъже биват надушвани от красиви млади момичета, които искат да се омъжат. Вярно, че любовта е сляпа, но твърде високите очаквания, водят до разочарования. Не казвам да прибереш мъж да го издържаш[/, но здрав разум и преценка не е излишна.

За тебе сигурно е нереалистично да си го представиш, ако си заприличала на нищо след децата. Но то и няма нужда да си го представяш де, с това въображение ... няма смисъл. Може просто да се огледаш, колко жени имат втори брак с красиви и богати мъже.

# 2 300
Уф, Контесо, не можеш ли да се сдържаш да пишеш като някоя баба от провинцията? Не било за “хвалба”. Ма кой ти се хвали на теб? Дръж си там еснафския животец и внимавай да не излезе от руслото, че да не те почнат съселянките ти с твоите камъни.
Една братовчедка на моя мъж така много морално живя с един 10 години и тоя все не беше готов за дете. Най-хубавите й години минаха, а накрая той й каза, че се изчерпала връзката и иска да се разделят. След няколко месеца се разбра, че човечецът чака бебе от колежка. Е, няма що. Камъчка поне се е взела в ръце и си е родила дете след една такава “пълноценна” стогодишна връзка тет-а-тет.
Ох, хайде само да не ми даваш определенията си и ограниченията си, а да ме подминаваш, че лошото ти заядливо настроение вече не е интересно!

С какво е по-добре описаното от твоя пример? С нищо. И няма как неправилен избор да стане правилен, само защото е по-малкото зло в някой си случай.

# 2 301
  • BG
Е, това вече не го разбирам. Да обичам някой гольо, след като имам и за дете да се грижа. Егоизъм и незрялост, които една майка не бива да си позволява. Детето никога не е грешка, но след него вече нямаш право на грешки.
Страхотно казано! bouquet

# 2 302
Ами не, не за да хранят мухльото, ще се чувстват добре с някого, дори и с по-ограничени възможности! Пък вие си търсете провайдера /или както там беше/. Въпрос на приоритети, но явно и на възможности ....
ОК, но ако тези ограничени възможности означават орязване на бюджета за детето, говорим не за любов, а за непростима комбинация от малоумие и безотговорност. Аз може и да съм скубала коси със Сирената в други теми, но тук се подписвам под всяка нейна дума.

# 2 303
Е може пък жената да е независимо богата милионерка и да си купува Boy Toy.

# 2 304
Не става дума за това, което очакваш, а за това, което си склонна да приемеш. Доколкото разбирам, не говорим за забавления, а за човек, който ще стане част от семейството.

# 2 305
Всяко нещо струва друго нещо. Едната плаща с едно, другата с друго, за решенията си. Ще ви станат ли по-валидни вашите собствени избори, ако нападате друга, че е взела противоположното на вашето? Или опитвате да повярвате, че сте дъ бест и не сте изгубили кой знае колко, въпреки че ви яде отвътре!?

# 2 306
Аз пък не знам, защо детето ми едва ли не ще стои гладно и голо  като се хвана с не богаташ? Какви са тези глупости? Който не е милионер няма какво да яде ли?  Аз съм с мъж, който изкарва малко повече от мен, сестра ми също. Ама тя беше с човек притежател на яхт клуб в южна Франция и 2 самолета. И в двата случеа не е хранила и не е ползвала ничии пари, ни сега племенницата ми изглежда по щастлива на пикник в гората омазана с пръст отколкото в скъпарски ресторант на френската ривиера. Бащата на детето ми е от новозабогателите бизнесменчета. Когато е при него детето ми дреме на скъпите таблети  и устройства на белия кожен диван във връзскъпата къща и слуша на баща си как говори пл телефона с часове. Вкъщи има куче и котка с които си играе и не скучае. Щастието е състояние на духа к всеки сам си го прави. Не бива да очакваме от друг да ни направи щастливи.

# 2 307
Въобще не говоря за екстремни случаи, но ако ще се харесаш с някого, то много по-добре е наличието на дете почти да не му се усеща финансово, за да няма после мусене, че му бъркат в джоба. Мъж с малко пари мисли по друг начин за разходите и става тегаво.

И да, ако сам човек може да си покрие разходите в ежедневието, с двама вече остава излишък и за по-интересни забавления.

# 2 308
За едни висок стандарт е да пишат цял ден в бг-мамма, а за други е двоен стандарт да делиш деца по опасност да нямат бъдещи материални претенции към родените от последваща връзка.

# 2 309
За мен е висок стандарт никой да не ме убеждава колко ще е полезно за кариерното ми развитие да си пусна детето на годинка в ясла и да допринасям за бюджета, щото с неговото заплащане сме до никъде.

Впрочем по света фино и йезуитски си делят децата, има си правен апарат и всички го правят. За мен е съвсем нормално нещата да са съвсем ясни и да няма претенции. И това не значи, че ще лишим едното дете - значи, че нещата се правят така, че накрая да няма имот с неясни претенции за собственост. Вече съм писала по темата, едно дело за неясно наследство може да отрови десетилетия от живота, вместо хората да се занимават с по-полезни неща.

Общи условия

Активация на акаунт