Всяка тежест ще си струва, щом НОЕМВРИ бебе ще целувам!

• 36 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм слагала синът ми на страни,като сменях страната на няколко часа.
Имах и такава подложка,която придържа гръбчето.
Идеята е да не се задави и да не се изкриви главата.
1-2м беше това ,докато почна сам да се върти и да спи както иска.

# 616
В Майчин Дом старите акушерки ги слагат настрани, за да спокойни, че няма да се задавят. От ортопедична гледна точка обаче трябва да спят по гръб, а пък главата настрани, като след всяко хранене главата я слагаш в различна посока и редуваш ляво- дясно, за да не се сплеска тила отзад или да се деформира. Т.е от различните гледни точки е правилно едното или другото. Аз слагах по гръб с главата настрани от около 7-8 ден. Просто се уверявах, че се е оригинал и с едното ухо и око нащрек за странни звуци. 

# 617
  • Варна
Дъщеря ми като се роди слагаха бебетата да спят настрани, точно заради риска от задавяне.И е факт, че 2 пъти повърна през нощта, докато спеше, не знам дали ако беше по гръб и с настрани главата нямаше да се задави.После мина време и почна да се говори, че трябва да спят по гръб.И сега и аз съм раздвоена.Като спеше настрани беше съвсем в началото, на всяко кърмене сменяхме страната.После тя почна да си се намества както иска, обаче и до днес 9г. по-късно си спи предимно настрани, явно така ѝ е удобно.

# 618
Синът ми повръщаше по малко след всяко хранене, не се е давил спейки по гръб. Само един път ми е повръщал на фонтан, но и тогава не се е давил. По-скоро от лакомия, когато го кърмех и засуче много силно, явно не можеше да се справи с дебита Grinning. Абе, терсене е с това задавяне, една минута не може човек да се отпусне. Аз даже купих възглавница против рефлукс, но той се свличаше по нея и я разкарахме. Спря да връща чак като мина на пюрета.

# 619
  • София
Наскоро коментирахме безопасния детски сън, в момента се препоръчва бебетата да спят по гръб на твърд матрак за да не им потъне главичката и ако евентуално повърнат да не могат да се завъртят и да изплюят.

evita:), благодаря за споделения сайт!
Скрит текст:
Пише се "пазарувам", когато искаш да кажеш "купувам".  "Пазаря" значи, че се договаряш за цената.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 10:45 от Госпожа Лаленце

# 620
  • София
Благодаря за разясненията момичета Simple Smile

# 621
Пък аз да споделя, че в четвъртък в Лидл са пуснали дълги възглавници по 20 лева. Аз си купих, доволна съм. Само дето калъфките в петък вече се бяха свършили, проверих в три магазина.

# 622
Аз съм виждала бебета с деформирани и сплескани глави отзад и все съм си мислела, че майките им изобщо не ги вдигат от леглото. Много е грозно и стряскащо.

# 623
  • София
evita:), правилно! Simple Smile

Day, на една от лекциите ни обясниха, че е хубаво бебето да се оставя легнало по коремче в будно състояние за да "си играе", точно за да не се деформира главичката (състоянието се нарича "позиционната плагиоцефалия"). Като цяло за всичко казваха, че му трябва разнообразие. След максимум два часа път в кошницата за кола трябва да се извади и да му се смени позицията за да си почине гръбчето и т.н.

Момичетата, които ползвате възглавница за бременни, бихте ли споделили в каква поза спите и как поставяте възглавницата? На мен започва да ми става все по-неудобно и много се чудя вече.

# 624
  • София
Аз спя така и съм много пристрастена към нея. Освен, че ми е удобна и ме успокоява като си я гушна.
Скрит текст:

# 625
Аз спя така и съм много пристрастена към нея. Освен, че ми е удобна и ме успокоява като си я гушна.
Скрит текст:

Деси, откъде е твоята и на каква цена?
Много ме заинтригувахте с тези възглавници, ще се разходя днес до Лидл да видя дали е останало нещо

# 626
  • София
Arsinoia моята е тази, обаче ми е подарък. Аз лично не бих дала толкова много пари за нея, въпреки че си заслужава всяка една стотинка де. https://www.baby.bg/motherhood-s-obrazna-vazglavnitsa-za-bremenn … rey-classics.html
Има и по-евтини, можеш да идеш и да си избереш на място в някой магазин, важно е пълнежа да и е мекичък и да се прегъва на всевъзможни страни, така че да ти е удобно.

# 627
И аз бях гледала на други места, че са около 100лв и ми се стори много, но вече все по-трудно си откривам удобна поза за спане и ще се разтърся по-активно. Благодаря за съветите! Blush

# 628
  • София

Ето я моята, като геврек. Подарък ми е. Например като легна на ляво, ми минава малко под коремчето (гушкам я), след това между краката и минава до зад кръста ми. Ако се обърна през нощта на дясно, пак си имам мекичко за коремчето.
На снимката има и една покупка за бебка, но само така я имам снимана.

# 629
  • Bарна, морето, сините вълни
Сайтът, в който показа Деси възглавницата https://www.baby.bg е много хубав. Вече имаме поръчки за над 400лв. Доста неща са на добри цени.

Аз спя с обикновена възглавница, владея положението, но много ми е топло. Следобед слънцето се обръща точно към спалнята ни и като се нагрее, с тая възглавница между краката имам чувството, че съм в ада. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт