***МИТНИЦА*** – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 5

• 60 142
  • 742
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте, въпросът ми е какво се случва с пратката, ако откажа да я освободя от митница? Например, ако пратката ми струва 3 лева, реално не си струва да давам 12 лева за представителство и още куп такси за освобождаването. Има ли някакъв период, след който пратката се връща или остава на митницата до край и се начислява някаква такса?

# 151
Здравейте, въпросът ми е какво се случва с пратката, ако откажа да я освободя от митница? Например, ако пратката ми струва 3 лева, реално не си струва да давам 12 лева за представителство и още куп такси за освобождаването. Има ли някакъв период, след който пратката се връща или остава на митницата до край и се начислява някаква такса?
Цитат от шапката на групата: "На митница може да бъде задържана всяка една пощенска пратка, включително и такава, която е на стойност по-ниска от 30 лв. За тези пратки не се дължи ДДС, но има пощенска такса от 1,50 лв."
Стига да можете да докажете стойност 3 лева доплащате 1.5 и трябва да я пуснат. Някой неправомерно се опитва да прибере едни пари. Объркате ли се да подпишете за представителство на БГ пощи ще искат да ви одерат.

# 152
Здравейте.
Някой правил е скоро регистрация в е-портала на АМ с ел. подпис?

След няколко часа опити да се логна като юридическо лице с ел. подпис, който си го купих на скоро не можах да вляза в системата.
И чак на следващия ден видях в пощата си че имам около 10 известия от тях със следното:

"Благодарим Ви! Заявката за регистрация на КЕП е получена и е в очакване на проверка. Ще получите допълнителен имейл за потвърждение или отхвърляне на регистрацията на КЕП."
Поне нямаше да се мъча 4 часа, ако бяха написали в сайта след първия опит че ще получа известие, когато съм одобрен.

Някой знае ли колко време отнема това одобрение, че минаха два дена и още чакам.

Прочетох доста в старите теми и благодаря за усилията и труда на MAMA GALQ, Nazgul и на другите отзовали се за това че са писали доста полезни неща. Даже и някои съм си ги записал, че ще пробвам и аз да си освобождавам пратките, ако мога.

# 153
Каквото си записал то вече не е валидно системата е съвсем  нова от 6.01. 2019 няма общо с описанията на потребители, те първа ще пробиваме системата с проба грешка .
Виж къде се опитваш къде да се регистрираш назад е даден правилния адрес на портала до няколко часа получваш одобрение за дотъп.

# 154
Цитат от шапката на групата: "На митница може да бъде задържана всяка една пощенска пратка, включително и такава, която е на стойност по-ниска от 30 лв. За тези пратки не се дължи ДДС, но има пощенска такса от 1,50 лв."
Стига да можете да докажете стойност 3 лева доплащате 1.5 и трябва да я пуснат. Някой неправомерно се опитва да прибере едни пари. Объркате ли се да подпишете за представителство на БГ пощи ще искат да ви одерат.
Добре, но ако не ми се занимава, какво ще стане? Ще я върнат ли, там ли ще стои, ще се начислява ли такса?

# 155
Връщат на изпращача след около 20 -30 дни

# 156
Излиза ли стойност на пакета 30 лева и стотинка отгоре не я ли освободиш пратката се връща Али отказват диспут-а понеже ти си виновен и оставаш и без пари и без стока.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 08:18 от netman71

# 157
Добре, но ако не ми се занимава, какво ще стане? Ще я върнат ли, там ли ще стои, ще се начислява ли такса?
Ще останеш и без пари и без стока. Продавача прибира парите за да си покре разходите по транспорта напред назад и стоката се връща при него.

# 158
Здравейте ..
Момичета за стока от Канада налага ли се мито ? 2017 не отпадна ли митото за канадски стоки до държави в ЕС. .?  Вече поръчах от САЩ , но искам и едни неща от Канада да поръчам

# 159
Здравейте, ще се радвам на съдействие от ваша страна. Може ли да ми препоръчате фирми, представители, които могат да изготвят и представляват юридическо лице, фирма пред Митници. Също така ако може да ме ориентирате за цените. Може и на лични, ако сметнете че тук не е удачно.
Някой попълвал ли е сам митническа декларация с новата им система. По принцип преди тези промени пощите освобождаваха срещу таксата им 12 лв., но сега явно са решили че има значение дали е фирма или физическо лице.
Благодаря предварително! Всяка информация ще ми е полезна.

# 160
Пощите продължават да освобождават с малко закъснение.

# 161
Не знам към мен ли е последния коментар, аз от почти месец имам подадени документи и декларация съгласие към пощите за освобождаване. И чаках защото знаех, че има забавяне, но днес ми звъннаха да ми кажат че трябва да си подам аз стандартна митническа декларация, без обяснение, попитах защото съм фирма ли, те да, но много уклончиво, не ми стана ясно защо не могат да ме представляват. До преди промените, нямаше проблем. За това питам за някой койте е по-наясно, за посредничество на Митнически представител, но като поразгледах май цените са солени, а и става дума за няколко пратки, не за една, и не за големи суми. Моля за инфо от по-запознатите. Благодаря!

# 162
kiki18 това което ви писах се отнася за физическо лице

# 163
Здравейте на въпросите по-горе на kiki18 , може да провериш на терминал едно, точно до сградата на митницата, залепено  имаше едно митническо бюро Тони консулт , обмитяваха пратки всякакви на физически и юридически лица

# 164
  • Sofia
Как върви в момента процесът по освобождаването на пратки? Нормализираха ли се нещата?

Общи условия

Активация на акаунт